Nu mi-ar strica o mână de ajutor

Tot respectul pentru un blog pe care îl urmăresc cu destulă fidelitate! Și, ca de obicei, fur o idee de pe blogul Sufletistei, pentru că de mult timp vreau să fac asta, dar se pare că toate …la timpul lor. Motivele sunt mai multe: personale, afective, chiar…didactice 😀

Știu că discuția despre muzică devine subiect de scandal, știu că gusturile nu se discută, dar mai știu că e mare păcat că se uită ceea ce face parte din valori spirituale românești.

Probabil că mulți ar fi uimiți să afle că melodia pe care o fredonează atât de des, se clădește pe versuri ale poeților pe care poate nu i-a înțeles, nu i-a apreciat, nu i-a iubit. Am nevoie de ajutorul celor care trec pe aici pentru a alcătui o listă cu muzică românească pe versurile scriitorilor noștri. Dacă și vă amintiți, nu ezitați să lăsați un semn.

Încep eu lista, ca să fiu un bun exemplu, poate așa, stârnesc interesul:

Ploaie în luna lui Marte- Paula Seling, versuri de Nichita Stănescu

sau varianta lui Nicu Alifantis

14 comentarii

 1. uite cateva care mi-au incantat mie sufletul adolescentin :Romanta fara ecou,pe versurile lui Minulescu si interpretate de Mondial / Ce bine ca esti + Emotie de toamna in binecunoscutul duet Stanescu-Alifantis.
  sunt multe si pe Vieru ,Bacovia,Eminescu,ca sa nu mai zic de Paunescu…o sa mai revin

 2. Da, mai ales artişti folk precum Hruşcă, Şeicaru Socaciu, Ducu Bertzi, cam aceştia… Ştiu că sunt cantautori, dar cântă şi foarte bine. Succes!

 3. Iar eu sunt mare admiratoare a lui Tudor Gheorghe cu versurile lui care te captiveaza si cu vocea aceea suava , blanda, masculina. Un om ca putini altii . Si iarasi coincidenta, aseara am descoperit si eu „despresufletulmeu” si am comentat exact la postul cu muzica si versurile… intamplarea… frumoasa intamplare care ne aduna impreuna.

  • De acolo am luat și eu ideea care de mult mă împingea să mă apuc de treabă. De altfel am și citat postarea de acolo. n-am vrut să mai pun link fără aprobare, deși cred că m-ar fi ajutat mult.
   Și da, Tudor Gheorghe este…genial!
   Î n curând voi finaliza lista.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s