9 februarie…

Nu i-am înțeles niciodată pe cei care au fost mereu indiferenți în ceea ce privește ziua de naștere, indiferent de motiv. Ca să nu mai spun de cei care „uită” intenționat de ea. Cred că până la urmă e vorba de bucuria de a ți se fi îngăduit să zăbovești câteva clipe din toată măreția asta a Timpului, aici. E vorba de recunoștința față de cea care ți-a dat viață. Spunea foarte frumos o prietenă că de ziua nașterii cuiva, prima care ar trebui sărbătorită într-un sens sau altul, ar trebui să fie Mama.

În ceea ce mă privește, 9 februarie este mereu o zi importantă. Nu contează dacă lucrurile nu ies cum trebuie, nu contează dacă starea nu este cea care trebuie, e mereu mai presus de orice altă zi.

Și pentru că îmi e atât de dragă, am căutat să văd dacă e la fel de importantă și pentru alții. Așa am aflat că dintre cei născuți de-a lungul timpului la această dată, sunt muzicieni, poeți, pictori, filosofi, amirali, avocați, actori, samurai (asta mi-a plăcut cel mai mult 🙂 ), piloți, oameni de știință, sportivi, o listă impresionantă. Am descoperit chiar o listă cu biografii „astrologice”. Asta m-a mai liniștit, înseamnă că sunt alții și mai nebuni ca mine de-și ocupă timpul cu așa ceva :-)))

Am și eu lista mea. De oameni dragi pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului. Cu trei dintre ei am împărțit ziua de naștere în diferite episoade din viața mea.

Bunicul meu a primit în dar de ziua lui, prima nepoată. Era o adevărată sărbătoare în familie când venea ziua noastră. De altfel, e un soi de „tradiție”: mama s-a născut de ziua bunicului ei, o vară de-a mea, de ziua strabunicii noastre. De fiecare dată se adunau toți, iar petrecerea era mereu memorabilă. Frumoasă copilărie am avut…Iar de bunicul meu îmi aduc aminte cu un zâmbet larg, pentru că a fost unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut, foarte vesel, plin de viață și cânta superb din frunza de nuc.

Studentă fiind, am cunoscut-o pe prima mea „geamănă”. Claudia a fost mereu, din punctul meu de vedere, o persoană discretă. Fiind la fel de veselă, am avut câteva episoade în sesiunile lungi și imposibile, în care ne-am distrat copios. Nu ne-am văzut de 10 ani! Până și numele copiilor noștri este același 🙂 La mulți ani, dragă Claudia! Să-ți trăiască Tudor și să te bucuri de familia ta frumoasă!

Laura…este o fată „de nota 10”. Am cunoscut-o la școală. Era, pe atunci, profa de mate a elevilor mei. Ei o adorau! Au regretat enorm că a trebuit să plece. Când mă gândesc la ea, primul lucru care îmi vine în minte este zâmbetul ei. Îi face chipul să pară și mai blând. E ca și cum toată bunătatea ei e desenată atunci, pe loc, în mugurele acela de zâmbet. Niciodată nu uită să mă sune: „La mulți ani, surioară!”, îmi zice. La mulți ani și ție, draga mea! Nu am uitat nici acum trandafirul acela roșu 🙂

Later edit: Am găsit o postare despre o aniversare specială la Diacritica și mi-a plăcut mult!

34 de comentarii

 1. La multi ani si tie , draga noastra, frumoasa nebuna… O zi de sarbatorit asa cum iti doresti sa ai si te bucuri de acest popas pe Pamant, sa iti fie atat de lung cat iti doresti si sa implinesti tot ceea ce simti ca ai de implinit.

 2. De ziua ta eu iti doresc IUBIRE! 🙂
  Visele de azi sa devina realitate… Sperantele de maine impliniri. Orice cadere sa fie un pas inainte. Gindul bun sa te insoteasca mereu!
  LA MULTI ANI!!!
  … si multi pupici 🙂

 3. La multi ani, surioara!
  Sa fii fericita, ca iubita sper ca n-ai dubii…Iar anul asta sa fie mai bun ca toti ceilalti. Eu una asa spun intotdeauna…ce e mai bun…abia urmeaza sa mi se intample!

 4. sa incep cu mesajul etalon: „La Multi Ani”? 😀 am sa incep oricum cu el pentru ca asta e exclamatia care caracterizeaza orice zi de nastere asa ca … LA MULTI ANI!!! imi pare bine ca te cunosc si ca apuc sa-ti urez acest lucru. toata fericirea, toata dragostea, toata frumusetea si tot norocul din lume ti-l doresc pentru ca esti o persoana cu adevarat speciala si le meriti pe toate cu varf si-ndesat! pupici multi si o zi frumoasa iti doresc astazi de ziua ta! cea mai frumoasa din lume! :)) :*:*:*

  • dacă spui tu, înseamnă că trebuie să fie adevărat. Știu că ești extrem de selectivă și niciodată nu faci nimic de dragul clișeului. Mulțumesc draga mea :-*

 5. LA MULŢI ANI! Ar mai fi altceva de adăugat? Da, lista de clişee poate fi lungă, aşa că, din partea mea, una de la Scorpions: Still Loving You, e mereu cea mai potrivită!

 6. A propose de coincidenţe: Mama mea, Maria, născută pe 20 iulie de Sf. Ilie; Tatăl meu Ilie, ghici când s-a născut? Ai ghicit pe 15 august de Sf Maria… 😀 Ştii când au aflat? Când şi-au depus actele pt căsătorie 😀

 7. Ori de câte ori cineva se naşte, cerul visează cu stele; suntem vis lăsat pe pământ pentru a fi trăit.
  La mulţi ani pentru ziua ta, cu întârziere! Şi cu drag pentru un suflet care freamătă.

 8. la multi ani…cu intarziere ca asa mi-s eu de fel:) stii ce mi se pare genial? orice om, de ziua lui, are o mica doza de egoism…mica foarte mica la unii insa exista: „este ziua MEA. a mea si eu sunt cel nascut in aceasta data EU si este ziua MEA”
  nu cred ca vre-odata m-am gandit,de ziua MEA, la cei nascuti in aceeasi zi cu mine 🙂
  de aceea te citesc cu placere:)

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s