A fi sau a nu fi…primăvară, asta-i întrebarea

Avertisment: postare exclusivistă! Special pentru cei care m-au citit și m-au suportat cu îngăduință maximă din noiembrie încoace, pe pagina mea sau a lor.

Postarea asta ar fi trebuit să fie altfel. Din două motive, nu este:

a) vremea de afară nu are nimic în comun cu semnificația datei la care se face referință. Ori s-au decalat toate din punct de vedere temporal, ori s-au inversat polii, ori vine armaghedonul, habar nu am, dar din câte mă avertizează memoria mea matusalemică, „pe vremea mea” să mor dacă nu era altfel.

b) urăsc să transmit urări convenționale, cu zâmbetul de rigoare înghețat pe fața-mi angelică, în timp ce gândul spune „oare nu se termină mai repede momentul ăsta penibil”? Treaba cu „La mulți ani și o primăvară frumoasă” ar merge, decât că nu mai are notă de originalitate, deoarece nu am fost prima care să o formuleze la primul cântat al cocoșului.

Având în vedere toate acestea, vă rog să luați în considerare minunatele gânduri de bine în maniera în care le voi așterne aici.

♥Pentru minunatele trei mame, urarea mea este să se bucure de cei trei ghiocei care înfloresc în grădina lor în fiecare zi! Maria și Matei, Mihaela și Delia, Vali și Dante- primăvara este mereu acolo unde zâmbetele minunilor voastre vă aduc fericirea.

Sufletista nebunatică primește de la mine mărțișorul virtual au ață roșie până ajunge cel real care e pe drum, prin intermediul aceleiași prietene care a fost atât de drăguță să ne facă mofturile amândurora. Primăvara asta nu știu dacă are ce să îți aducă nou, pentru că, după cum arată, sufletul tău are tot ce își dorește. Cu siguranță, însă, te va regăsi la fel cum ne-ai obișnuit.

♥Colegului meu de blogăială Afkfk (dispărut fără urmă între timp), aș vrea să îi aducă primăvara asta, lucrurile care îi lipsesc cel mai mult și după care tânjește, departe fiind cele dragi lui. Să nu îi șteargă memoria, mai ales zona aceea din cortex care îi filează zilnic, astfel încât să nu uite că are o menire pe aici, dacă tot și-a făcut blog: să mă țină la curent cu toate cele de la lume adunate și-napoi la lume date, ca să râz și io cu pohtă după o zi a dracului de enervantă. Și, pentru că am descoperit pasiunea ascunsă a dânsului, iaca pe final, o mică dedicațiune:

Frunză verde de cicoare

mereu mă ia cu răcoare

când postarea o citesc

ziua când mai bloguiesc.

căci colegul cu pricina

e alergic, bată-l vina

la poeme de pe blog

și-a făcut un…catalog.

Luminiței sper ca primăvara să-i aducă minunata colaborare despre care am citit, iar aceasta să fie una fructuoasă.

♥Pentru Ciprian – căutarea să-și afle răspunsul, iar sufletul să-și găsească acel „celălalt”, glasul să-și găsească ecoul. Am auzit că primăvara asta se poartă sferele… 🙂

♥Minunata „coana Nahe” pe care o văd râzând cu gura până la urechi din cauză de mărțișoare roz pe piept, îi doresc să scoată volumul acela despre care ne tot amenință și să nu-și piardă mințile taman acu, măcar până nu pun și eu mâna pe unul, gratis, desigur, deoarece bugetarii nu au banii de dat pe cărți în librării.

♥Pentru Camelia nu prea am cuvinte (ei, bine, iată că se poate să și tac! 😀 – ce se mai bucură unii acum ), așa că o las să valseze cu Amelie, pentru că mi se pare atât de suav și de potrivit :

 

♥Vechi sau nu, religios sau nu, nu l-am uitat nici pe Antiqul și poveștile sale cu poze cu tot, de pe . Să fie o primăvară cum și-o dorește!

♥ Și pentru Buimacii buimăciți care m-au buimăcit cu atâta buimăceală de pe site-ul lor, returnăm urările „fără nume”, pardon „fără număr”.

♥Cu Manole sau fără, meșter au ba, Ana să aibă mărțișoare primăvăratice, că de astea hibernale cred că s-a săturat și mneaei.

♥Noua descoperire în materie de voie bună, domnul Hazmate (și el dispărut), sper să găsească resurse de înveselire maximă a publicului cetitoriu, chit că el e revoltat din cauză de broscuțe mici cu gura mare.

♥Pentru minunăția din Tabakera magică plină de optimism- , sper că frigul ăsta interminabil să nu-i taie pofta de viață pe care ne-o împrăștie tuturor, fără pic de urmă de egoism. Un mărțișor zâmbitor pentru Isis.

♥Copacul singuratic (Carmen Sima) sper să aibă o primăvară plină de satisfacții așa cum și-a dorit,iar „mărțișoarele” din clasă, să reușească să o încânte mereu.

♥Perspectivele pe care le-am găsit au reprezentat mereu provocări pentru mintea și gândurile mele. De aceea, un gând bun și pentru Daniela.

♥Pentru Rokssana mărțișoare ca câte lucruri frumoase am citit eu pe la ea, într-o adevărată bibliotecă virtuală. Știu că dacă vreau să găsesc ceva ce am uitat sau dacă sunt în căutare de ceva nou și valoros, am unde să ma refugiez.

♥Daniela a reînviat ghiocelul în ultima ei poveste. La mulți ghiocei și la multe primăveri! La tine revin cu drag de câte ori vreau să aflu totul despre copii!

♥Norii către Terra, Blog d’Agatha către Diverse diversificate: mărțișor la mărțișor:

Am început în ordine alfabetică, am terminat apoteotic într-un haos deterministic.

Ideea era, dragii mei, să faceți ceva, o petiție, o rivoluție, ceva, poate vine primăvara mai repede! (Deci, da, urările erau „pe enteres”)

🙂

39 de comentarii

 1. Va fi Primăvară! Asta-i o certitudine! E natural şi firesc să fie cândva! Altceva nu prea pot a spune decât că îţi mulţumesc pentru urări! 😀 😀 😀

  • Ahaaaaaaaaaaa! Asta îi cântam lu’fii’miu când era mic. Adică, mă rog, să fim decenți, eu doar murmuram, câci acesta este un talent încă nepatentat. Mi-e teamă că de-oi cânta eu…nu mai vine veci :-))))

 2. dom’le plecaciuni pentru urari si inzecit sa ti se-ntoarca!
  in alta ordine de idei tiu a mentiona ca guvernu-i de vina ca nu a venit primavara si opozitia-i vinovata pentru zapada ce am inteles ca-i inca prezenta.
  memoria? sa mi-o stearga…dom’le daca am de luat sau am de carcotit nici vestitii cercetatori britani facand front comun cu cei americani nu ar putea sa-mi stearga memoria…daca am de dat…este suficienta trecerea timpului….adeca undeva la 30 de secunde 🙂
  multumesc pentru dedicatiune si am sa fac ceva pentru a-mi cultiva talentul nativ intr-ale poeziei…sa nu te surprinda aparitia,la un moment dat,unor versuri pe ale mele pagini 🙂

  • Asta trebuie musai să o văd! Pardon, citesc. Deci dacă găsesc picior de poezie pe blog la tine…mă fac descoperitor de talente. :-)) (am vrut să zic popă catolic, că așa e vorba, da mă tem de discriminări)

   • pai sa cauti lupa bre ca viiiiiiiiiineeeeeeee!!!!! 🙂 🙂
    draci! de unde ? daca ma pun a nascoci cateva rime nu gasesc…decat injuraturi 🙂 las trebsoarele de suflet in grija celor priceputi si ma rezum la a critica dupe colt stand pe tusa terenului din orasul vecin pe cei ce dau cu rimel-n pereti intentionand sa para …destepti 🙂

  • anotimpul preferat e întotdeauna cel în care soarele e foarte clar sus pe cer și nu e plecat prin țări străineze, căldura în limitele bunului simț, vietăți care mai de care mai prezente, ziua luuuuungă și cam așa ceva.
   Mulțam de gând.

 3. măi, mamă, io (nu mircea voievod), intrai ca să am de unde ieşi, dar văz că e treabă multă de făcut pe-aicisha, adicătelea chiar vreau să mă duc pe fiecare fir roşu al prietenilor tăi şi acu nu are fata timp. mă întorc şi mă manifest zgomotos, ca o focă teribilistă, după ce-mi pui în ordine treburili pe ici-sha prin firmulitză. pusi-cat şi ne vedem, pardon citim. (cât despre mărţişor… serios? ai trimis? o să ajungă comis-voiajor prietena mea, nu de alta, dar are vreo 7 calificări, asta chiar îi lipsea şi cred că e foarte încântată să mai adune la cv-ul ei titluri de-astea de glorie.) revinovici!

  • focă zici? As in „F.O.C.A” :-)))))
   Deci despre mărțișor am scris în mailul pe care nu l-ai primit. Și iar îmi vine să strâng de gât…rețeaua. 🙂
   ca să ai de und eieși, zici? apoi mi-ai ridicat la fileu neșthe treburi p’acilea, de nu mă văd de treabă. Revinovici me too.

 4. Sa stii draga Agatha ca primavara e pe vine , asa ne spune noua o vrabiuta la geam (la propriu)- ciripeste vesela de dimineata. Iar daca mai scoatem si copiii la soare sa zambeasca in prispa blocului ( asta avem, cu asta ne laudam) atunci treaba e ca si rezolvata. Parol! Asa ca stai la primire….

 5. Draga Agatha, iti daruiesc toate semnele primaverii- intr-un mare buchet – legate cu snurul alb-rosu al fericirii, veseliei si bucuriei de a fi. Considera ca le-ai primit deja si ca Soarele ti l-am legat, cu o raza, de canatele ferestrei. Va veni primavara, in curand, pe aripi de randunele; o primavara razanda, cu iz de lacramioare si-n toate culorile frumoaselor lalele. Multa bucurie si sanatate tie si lui Andrei!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s