RSS

A fi sau a nu fi…primăvară, asta-i întrebarea

01 mart.

Avertisment: postare exclusivistă! Special pentru cei care m-au citit și m-au suportat cu îngăduință maximă din noiembrie încoace, pe pagina mea sau a lor.

Postarea asta ar fi trebuit să fie altfel. Din două motive, nu este:

a) vremea de afară nu are nimic în comun cu semnificația datei la care se face referință. Ori s-au decalat toate din punct de vedere temporal, ori s-au inversat polii, ori vine armaghedonul, habar nu am, dar din câte mă avertizează memoria mea matusalemică, „pe vremea mea” să mor dacă nu era altfel.

b) urăsc să transmit urări convenționale, cu zâmbetul de rigoare înghețat pe fața-mi angelică, în timp ce gândul spune „oare nu se termină mai repede momentul ăsta penibil”? Treaba cu „La mulți ani și o primăvară frumoasă” ar merge, decât că nu mai are notă de originalitate, deoarece nu am fost prima care să o formuleze la primul cântat al cocoșului.

Având în vedere toate acestea, vă rog să luați în considerare minunatele gânduri de bine în maniera în care le voi așterne aici.

♥Pentru minunatele trei mame, urarea mea este să se bucure de cei trei ghiocei care înfloresc în grădina lor în fiecare zi! Maria și Matei, Mihaela și Delia, Vali și Dante- primăvara este mereu acolo unde zâmbetele minunilor voastre vă aduc fericirea.

Sufletista nebunatică primește de la mine mărțișorul virtual au ață roșie până ajunge cel real care e pe drum, prin intermediul aceleiași prietene care a fost atât de drăguță să ne facă mofturile amândurora. Primăvara asta nu știu dacă are ce să îți aducă nou, pentru că, după cum arată, sufletul tău are tot ce își dorește. Cu siguranță, însă, te va regăsi la fel cum ne-ai obișnuit.

♥Colegului meu de blogăială Afkfk (dispărut fără urmă între timp), aș vrea să îi aducă primăvara asta, lucrurile care îi lipsesc cel mai mult și după care tânjește, departe fiind cele dragi lui. Să nu îi șteargă memoria, mai ales zona aceea din cortex care îi filează zilnic, astfel încât să nu uite că are o menire pe aici, dacă tot și-a făcut blog: să mă țină la curent cu toate cele de la lume adunate și-napoi la lume date, ca să râz și io cu pohtă după o zi a dracului de enervantă. Și, pentru că am descoperit pasiunea ascunsă a dânsului, iaca pe final, o mică dedicațiune:

Frunză verde de cicoare

mereu mă ia cu răcoare

când postarea o citesc

ziua când mai bloguiesc.

căci colegul cu pricina

e alergic, bată-l vina

la poeme de pe blog

și-a făcut un…catalog.

Luminiței sper ca primăvara să-i aducă minunata colaborare despre care am citit, iar aceasta să fie una fructuoasă.

♥Pentru Ciprian – căutarea să-și afle răspunsul, iar sufletul să-și găsească acel „celălalt”, glasul să-și găsească ecoul. Am auzit că primăvara asta se poartă sferele… 🙂

♥Minunata „coana Nahe” pe care o văd râzând cu gura până la urechi din cauză de mărțișoare roz pe piept, îi doresc să scoată volumul acela despre care ne tot amenință și să nu-și piardă mințile taman acu, măcar până nu pun și eu mâna pe unul, gratis, desigur, deoarece bugetarii nu au banii de dat pe cărți în librării.

♥Pentru Camelia nu prea am cuvinte (ei, bine, iată că se poate să și tac! 😀 – ce se mai bucură unii acum ), așa că o las să valseze cu Amelie, pentru că mi se pare atât de suav și de potrivit :

 

♥Vechi sau nu, religios sau nu, nu l-am uitat nici pe Antiqul și poveștile sale cu poze cu tot, de pe . Să fie o primăvară cum și-o dorește!

♥ Și pentru Buimacii buimăciți care m-au buimăcit cu atâta buimăceală de pe site-ul lor, returnăm urările „fără nume”, pardon „fără număr”.

♥Cu Manole sau fără, meșter au ba, Ana să aibă mărțișoare primăvăratice, că de astea hibernale cred că s-a săturat și mneaei.

♥Noua descoperire în materie de voie bună, domnul Hazmate (și el dispărut), sper să găsească resurse de înveselire maximă a publicului cetitoriu, chit că el e revoltat din cauză de broscuțe mici cu gura mare.

♥Pentru minunăția din Tabakera magică plină de optimism- , sper că frigul ăsta interminabil să nu-i taie pofta de viață pe care ne-o împrăștie tuturor, fără pic de urmă de egoism. Un mărțișor zâmbitor pentru Isis.

♥Copacul singuratic (Carmen Sima) sper să aibă o primăvară plină de satisfacții așa cum și-a dorit,iar „mărțișoarele” din clasă, să reușească să o încânte mereu.

♥Perspectivele pe care le-am găsit au reprezentat mereu provocări pentru mintea și gândurile mele. De aceea, un gând bun și pentru Daniela.

♥Pentru Rokssana mărțișoare ca câte lucruri frumoase am citit eu pe la ea, într-o adevărată bibliotecă virtuală. Știu că dacă vreau să găsesc ceva ce am uitat sau dacă sunt în căutare de ceva nou și valoros, am unde să ma refugiez.

♥Daniela a reînviat ghiocelul în ultima ei poveste. La mulți ghiocei și la multe primăveri! La tine revin cu drag de câte ori vreau să aflu totul despre copii!

♥Norii către Terra, Blog d’Agatha către Diverse diversificate: mărțișor la mărțișor:

Am început în ordine alfabetică, am terminat apoteotic într-un haos deterministic.

Ideea era, dragii mei, să faceți ceva, o petiție, o rivoluție, ceva, poate vine primăvara mai repede! (Deci, da, urările erau „pe enteres”)

🙂

Reclame
 
39 comentarii

Scris de pe martie 1, 2011 în A fi sau a nu fi..., Despre viață

 

Etichete: , , ,

39 de răspunsuri la „A fi sau a nu fi…primăvară, asta-i întrebarea

 1. Ciprian Bojan

  martie 1, 2011 at 5:58 pm

  Va fi Primăvară! Asta-i o certitudine! E natural şi firesc să fie cândva! Altceva nu prea pot a spune decât că îţi mulţumesc pentru urări! 😀 😀 😀

   
  • dagatha

   martie 1, 2011 at 6:38 pm

   Da unde e fratele meu? că mi-au ieșit ochii ca la melc din orbite și nimicuța la orizont! O fi ocolit țeara???

    
 2. buimacii

  martie 1, 2011 at 6:01 pm

  Nu stim cine’o intitaza, petitia, ca despre ea vorbim aicea, dar noi o semnam primii!
  aaa, era sa uitam: o primavara frumoasa’ti dorim! :mrgreen:

   
  • dagatha

   martie 1, 2011 at 6:42 pm

   eu am aruncat lanseta. de semnat o semnez anonimă, că dacă merge prost politica cu baba Dochia…nu mă bag!

    
 3. Moi

  martie 1, 2011 at 6:11 pm

  O primavara minunata , sincera si voioasa va doresc !

   
  • dagatha

   martie 1, 2011 at 6:40 pm

   mulțumeeeeeeeesc! O aștept! Am un făcăleț la spate că a întârziat 🙂

    
 4. rokssana

  martie 1, 2011 at 6:15 pm

   
 5. Camelia

  martie 1, 2011 at 6:25 pm

  Să înnebunim de verde…de albastru…de alb…de noi şi de viaţă!

   
  • dagatha

   martie 1, 2011 at 6:41 pm

   daaaaaaa, superbă! Am vrut să o postez, dar am zis că s-or speria și salcâmii când or vedea gerurile din Moldova. Brrrrr…

    
 6. Ana lu' Manole

  martie 1, 2011 at 6:27 pm

  Multumesc! Multumesc!!!
  Taman cu Amelie…hmmm, oare stii tu cat imi place?! Muuuult! 🙂

   
  • dagatha

   martie 1, 2011 at 6:48 pm

   Apoi de unde să știu, păcatele mele! Da am pus așa, ca pentru sufletul meu. Dacă am nimerit, cu atât mai mare bucuria 🙂

    
 7. Camelia

  martie 1, 2011 at 6:27 pm

  Mulţumesc pentru gând, Agatha!

   
 8. oanaclara

  martie 1, 2011 at 6:30 pm

   
  • dagatha

   martie 1, 2011 at 6:51 pm

   acum am o colecție impresionantă de flori, mărțișoare și gânduri. Mulțumesc
   🙂

    
 9. Daniela Tone

  martie 1, 2011 at 6:50 pm

  Sunt sigura ca primavara va veni daca ii vom canta 🙂

   
  • dagatha

   martie 1, 2011 at 6:56 pm

   Ahaaaaaaaaaaa! Asta îi cântam lu’fii’miu când era mic. Adică, mă rog, să fim decenți, eu doar murmuram, câci acesta este un talent încă nepatentat. Mi-e teamă că de-oi cânta eu…nu mai vine veci :-))))

    
 10. afkafk

  martie 1, 2011 at 7:08 pm

  dom’le plecaciuni pentru urari si inzecit sa ti se-ntoarca!
  in alta ordine de idei tiu a mentiona ca guvernu-i de vina ca nu a venit primavara si opozitia-i vinovata pentru zapada ce am inteles ca-i inca prezenta.
  memoria? sa mi-o stearga…dom’le daca am de luat sau am de carcotit nici vestitii cercetatori britani facand front comun cu cei americani nu ar putea sa-mi stearga memoria…daca am de dat…este suficienta trecerea timpului….adeca undeva la 30 de secunde 🙂
  multumesc pentru dedicatiune si am sa fac ceva pentru a-mi cultiva talentul nativ intr-ale poeziei…sa nu te surprinda aparitia,la un moment dat,unor versuri pe ale mele pagini 🙂

   
  • dagatha

   martie 2, 2011 at 11:22 am

   Asta trebuie musai să o văd! Pardon, citesc. Deci dacă găsesc picior de poezie pe blog la tine…mă fac descoperitor de talente. :-)) (am vrut să zic popă catolic, că așa e vorba, da mă tem de discriminări)

    
   • afkafk

    martie 2, 2011 at 4:43 pm

    pai sa cauti lupa bre ca viiiiiiiiiineeeeeeee!!!!! 🙂 🙂
    draci! de unde ? daca ma pun a nascoci cateva rime nu gasesc…decat injuraturi 🙂 las trebsoarele de suflet in grija celor priceputi si ma rezum la a critica dupe colt stand pe tusa terenului din orasul vecin pe cei ce dau cu rimel-n pereti intentionand sa para …destepti 🙂

     
   • dagatha

    martie 2, 2011 at 5:02 pm

    apoi…nu așa fu vorba! :-)))))))

     
 11. hazmate

  martie 1, 2011 at 7:09 pm

  va doresc sa va bucurati de primavara, si daca asta va e anotimpul preferat, sa aveti il aveti mereu in suflet!

   
  • dagatha

   martie 2, 2011 at 11:24 am

   anotimpul preferat e întotdeauna cel în care soarele e foarte clar sus pe cer și nu e plecat prin țări străineze, căldura în limitele bunului simț, vietăți care mai de care mai prezente, ziua luuuuungă și cam așa ceva.
   Mulțam de gând.

    
 12. antiqul

  martie 1, 2011 at 9:00 pm

  multumim frumos pentru aprecieri 😉

   
 13. eumiealmeu

  martie 2, 2011 at 5:43 am

  măi, mamă, io (nu mircea voievod), intrai ca să am de unde ieşi, dar văz că e treabă multă de făcut pe-aicisha, adicătelea chiar vreau să mă duc pe fiecare fir roşu al prietenilor tăi şi acu nu are fata timp. mă întorc şi mă manifest zgomotos, ca o focă teribilistă, după ce-mi pui în ordine treburili pe ici-sha prin firmulitză. pusi-cat şi ne vedem, pardon citim. (cât despre mărţişor… serios? ai trimis? o să ajungă comis-voiajor prietena mea, nu de alta, dar are vreo 7 calificări, asta chiar îi lipsea şi cred că e foarte încântată să mai adune la cv-ul ei titluri de-astea de glorie.) revinovici!

   
  • dagatha

   martie 2, 2011 at 11:27 am

   focă zici? As in „F.O.C.A” :-)))))
   Deci despre mărțișor am scris în mailul pe care nu l-ai primit. Și iar îmi vine să strâng de gât…rețeaua. 🙂
   ca să ai de und eieși, zici? apoi mi-ai ridicat la fileu neșthe treburi p’acilea, de nu mă văd de treabă. Revinovici me too.

    
 14. vavaly

  martie 2, 2011 at 7:02 am

  Sa stii draga Agatha ca primavara e pe vine , asa ne spune noua o vrabiuta la geam (la propriu)- ciripeste vesela de dimineata. Iar daca mai scoatem si copiii la soare sa zambeasca in prispa blocului ( asta avem, cu asta ne laudam) atunci treaba e ca si rezolvata. Parol! Asa ca stai la primire….

   
  • dagatha

   martie 2, 2011 at 7:24 pm

   Dacă aveți voi pile acolo la vrăbiuțe…ce să mai zic… Deja azi parcă a fost mai bine puțin 🙂

    
 15. isis

  martie 2, 2011 at 10:01 am

  Multumesc.
  Sa va creasca aripile!
  Si sa dansati cu primavara!

   
  • dagatha

   martie 2, 2011 at 11:28 am

   daaaaaaaaaaaaa. numai să vină odată, că eu dansez!pupicinshtein

    
 16. Maria

  martie 2, 2011 at 5:47 pm

  Draga Agatha, iti daruiesc toate semnele primaverii- intr-un mare buchet – legate cu snurul alb-rosu al fericirii, veseliei si bucuriei de a fi. Considera ca le-ai primit deja si ca Soarele ti l-am legat, cu o raza, de canatele ferestrei. Va veni primavara, in curand, pe aripi de randunele; o primavara razanda, cu iz de lacramioare si-n toate culorile frumoaselor lalele. Multa bucurie si sanatate tie si lui Andrei!

   
  • dagatha

   martie 2, 2011 at 7:27 pm

   Mulțumesc tare mult. Frumoase vorbe. M-am înroșit puțin … Deja miroase a primăvară pe aici de la ele 🙂

    
 17. VictorCh

  martie 3, 2011 at 12:47 am

  „…prin intermediul aceleași prietene…”
  „…aceleIasi…”

  Si un „intru multi ani!” intarziat!

   
  • dagatha

   martie 3, 2011 at 2:59 pm

   văzut, corectat. prompt ca de obicei.
   Mulțumim pentru urări. La fel!

    
 18. BlueRiver

  martie 3, 2011 at 4:21 pm

  Multumesc!… am ajuns cam tarzior pe la tine, m-a cam rapus gripa 😦
  Primavara insorita! http://www.youtube.com/watch?v=xBeGc5nfQSk&feature=related

   
  • dagatha

   martie 4, 2011 at 11:22 am

   aoleeeeeu! asta nu e bine. Sper că a și plecat gripa de la tine 😀
   Ce simpatică e asta mică de cântă! 🙂

    
   • BlueRiver

    martie 4, 2011 at 2:45 pm

    isi da in curand duhul, gripa… nu s-a inteles prea bine cu mine 🙂

     
   • dagatha

    martie 6, 2011 at 8:32 am

    ai fost dură, ha? nu te-ai lăsat!
    :-)))

     

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
Cosmisian's Blog - Gânduri Neinfinite

Neoproză „smart emotional”

Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

CÂRCIUMĂ DE FIȚE

îmi rezerv dreptul de a-mi selecta clienții

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Numai Filme

by Ana Ayana

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

JURNAL

Ajutor pentru luat zborul

SENSURI

De ce îi este omului de astăzi foame ? De iubire şi de sens. (N. Steinhardt)

Creatii manuale-Amy Crafts

Despre pasiunea pentru handmade

Poteci de dor

"Adevărul, pur şi simplu, e rareori pur şi aproape niciodată simplu" - Oscar Wilde

DrStoica / da-te-n blogul meu, te rog!

zâmbet, coaching, film, pamflet, fotografie, pareri, aiurea... dar hai sa fim pozitivi!

ComiCultural

Nu știu că nu știu nimic

Înşiră-te mărgăritare

Vorbe, cuvinte și litere prăfuite, despre lume, cu lume și pentru lume

Traista cu merinde

Toate lucrurile imi sunt ingaduite,dar nu toate sunt de folos.

Cu presa de perete

un blog de Alex Nedea

Thaumaturge

talk about candles, circles, planets, stars, bananas, chants, runes and the importance of having at least four good meals every day”

Machete didactice

machetedidactice.com

Pishky's Blog

Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi - N. Stănescu

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Tiberiuorasanu's Blog

LECTURI, păreri, impresii de călătorie. Eu citez NU plagiez.

Un blog de poveste

Oborul cu fantezii

Valerica Oprisanu

Just another WordPress site

Spanac

Distribuitor autorizat de fazani hazlii

Cățărătorii

Când urci pe scara vieţii, nu uita să dai bună ziua tuturor, pentru ca atunci când cobori să aibă cine îţi răspunde

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

Hapi. Riverwoman

Lift up the receiver, I'll make you a believer

Loc de dat cu capu'

sau cum să te fereşti de invizibil

Per aspera ad astra

Maison de santé

ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Blogul Buceginatura2000

Informatii despre Mediu, Turism, Bucegi sit Natura 2000

Alma Nahe(r)

Să se ducă la muncă, ca să nu mai citească şi ei nişte almanahe!

Surorile Marx

globus de miuzici, filme si alte rautati

Redsky2010's Blog

Trecand prin viata cu ochii larg deschisi

Dictatura justitiei

Just another WordPress.com site

Ochiul care rade

Felii de viata

Tink3rbe11's Blog

Eu in forma bruta

Pruncu

de vorba cu mine insumi

Tabakera

...pentru ganduri la care nu pot renunta

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Pseudolirice

Pseudo lirice

%d blogeri au apreciat asta: