All the Invisible Children

Viața este o flacără ce se stinge totdeauna, dar recapătă scânteie de câte ori se naște un copil.

George Bernand Shaw

Sau cel puțin acesta este scopul existenței lor pe pământ, laolată cu adulții distrugători, violenți, fără suflete și fără urmă de responsabilitate. Aș putea fi acuzată, în acest punct, că sunt radicală și că fac ceea ce am urât mereu: generalizez. De data aceasta, îmi permit 🙂

Am ajuns să ne fie lehamite de subiectele veșnice cu copii aflați în situații disperate, de emisiuni în care se dansează pentru a fi mai bine unora sau care oferă o șansă celor ce nu o au. Realitatea depășește toate poveștile astea cizelate.

Nu am știut nici despre fimul acesta.Sau poate că nu sunt suficient de pasionată de cinema ca să fiu la curent cu toate evenimentele importante din domeniu. Așa că am dat și eu o căutare pentru a mă informa despre ce fel de filme promovează revista Meki pe care o tot laud de ceva vreme. All the Invisible Children este, de fapt,  un grupaj de povești despre vieți pe care nici nu le bănuim. Nu știu ce bază reală ar filmul, dar cred că oricine poate desluși urma de adevăr din spatele regiei.

Sursa foto

1. Copii cu arme în locul jucăriilor, copii care sunt martorii morții cumplite a familiei, copii care devin lideri ai unor grupuri de luptă înainte de a le miji mustața, copii care mor fără nicio logică, vieți irosite de alții care se ascund în spatele palatelor luxoase și care se cred zei.

2. Un băiat care se gândește dacă eliberarea dintr-un centru de detenție este ceea ce-și dorește, având în vedere că asta înseamnă, de fapt, trimiterea într-o închisoare, poate și mai cumplită. Aceea a unei vieți guvernate de propriul tată care-l obligă să fure.

3. Despre copii ca Blanca, o adolescentă condamnată la o viață mizeră de părinții ei dependenți de droguri, părinți care i-au făcut cadou un diagnostic prea dur pentru un copil: HIV.

4. Cum arată o zi obișnuită din viața unor copii pe străzile din São Paulo? Singurele comori sunt obiectele pe care le strâng de la cei care le aruncă și cu care imaginația îi ajută să-și facă jocuri.

Sursa foto

Celelalte povești sunt la fel de…breath-taking.

Incursiunea prin paginile revistei Meki a fost, de data aceasta, mult mai legată de realitate. De ceea ce se întâmplă în lume în timp ce noi suntem supărați că nu se asortează canapeaua cu perdeaua primită în dar de la soacră.

11 comentarii

 1. babel exprima la fel de bine greutatile si riscurile inconstientei sau prostiei, sau ambitiei motivate de cauze rau intentionate ale adultilor ce aduc in 3 ipostaze diferite spatio-temporal, copiii carora le-au dat viata. bun filmul, da de gandit, meditat.

  in caz ca nu l-ai vazut, ti-l recomand!

 2. dupa film sa-mi zici parerea ta! ar fi multe de schimbat: de la etica si morala in plan laic dar mai ales religios, altfel vazut fanatismul in postura motivarii sale de catre convingerile literalei abordari a textelor religioase, politica iarasi revizuita ca mod de aplicare a ei si tot asa.

  • mie îmi plac lucrurile simple și pe înțeles: care e problema? Ce soluții găsim? Nu mă interesează din ce direcție atâta vreme cât sunt viabile.
   Da,ar fi multe de discutat. Și asta tot facem Ce mă enervează pe mine e faptul că nu se văd schimbări, deși toată lumea observă hibele. Oare atât de… suntem cu toții?

 3. nu suntem atat de …., dar nu depind de noi deciziile care pot aduce schimbari. e greu sa urnesti lucrurile cand altii decid, ajunsi in pozitiile astea dupa ce au mituit si prostit pe multi semeni…

  • pfui! o fi, da zău dacă nu mai am puțin și cumpăr timp de undeva! Pentru mine televizorul a devenit o cutie decorativă :-))))
   Deși îmi sună cunoscut titlul. e posibil să-l fi văzut?
   Off-topic: să treci odată pe WordPress că mi-e mai ușor să te urmăresc 😀

 4. Nu stiam de acest film.Dar sunt convinsa ca e inspirat din realitate.Abia astept sa il vad,desi sunt constienta cat ma va afecta,fiind o persoana foarte sensibila.

  Ps:Nici eu nu stiu ce e cu blogul tau,dar e doar cu blogul tau problema la mine.Tot in reluare scriu.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s