Condurul

Intro:

Inițial, m-am gândit să-i propun Psipsinei o colaborare cu revista Meki 🙂 Povestea pe care a publicat-o AICI în joaca de-a cuvântul de luni, este foarte potrivită cu poveștile raționale găsite în paginile Meki junior. Adică poveștile acelea care nu se termină odată cu retragerea glorioasă a eroilor pe rafturile roase de timp și ascunse de colb, ci poveștile care incită mintea înspre căutarea adevărului despre sine și despre lume. Condurul Pisicimii sale (:-D ) este o variantă originală a Hainelor cele noi ale împăratului. Dar este mai mult decât o poveste, este realitatea însăși a vremurilor enervant de actuale.

Să vedem dacă povestea mea, publicată cu mare întârziere din motive cât se poate de obicetive, va fi votată de public. Și de revista Meki 🙂

Povestea

A fost odată ca niciodată..

Că dacă n-ar fi fost, nici noi nu am fi stat acum la șezătoare.

A fost odată o prințesă. Frumoasă, bogată, deșteaptă, dar așa cum se întâmplă lucrurile în viață, îi lipsea un lucru. Dragostea. Nu știa cum arată, cum miroase, cum respiră, dar ar fi vrut tare mult să o învețe cineva. Pentru asta, a dat sfară-n țară spunând că acela care va reuși să-i aducă în dar dragostea, va primi daruri multe și bogății. S-au trezit mulți voinici să apară în fața ei. Unii erau trubaduri, alții poeți sau doar visători, doctori cu licori magice, vrăjitori, babe cu descântece, dar degeaba, prințesei nu i se părea că simte ceva nou. A început să fie tristă, crezând că nu va putea niciodată cunoaște această nobilă simțire.

Un vraci bătrân i-a șoptit într-o zi:

– Am leacul potrivit, prințesă. Dar acesta este scump.

– Cât face? întrebă prințesa.

– Va trebui să-mi dai lui tot ce ai, dacă te voi ajuta să-ți găsești dragostea.

Prințesa s-a gândit o clipă. Atât de mult își dorea să cunoască dragostea, încât s-a gândit că merita să piardă toate averile din lume. Și a aceeptat.

Vraciul i-a cerut un condur prințesei. A aruncat o incantație peste el, iar acesta…a dispărut. Apoi, i-a spus că acela care îi va aduce condurul, îi va aduce și dragostea. Plină de încredere, prințesa a așteptat. Șarlatanii nu au încetat să apară. Unii au cerut cai, arme și mâncare de drum, dar nu s-au mai întors. Alții au împrăștiat teroare cu armate întregi scotocind prin toate cotloanele regatului, fără succes, însă. Și mai naivi, unii au încercat să facă o copie a condurului și să o aducă în fața prințesei, pretinzând că este cel adevărat.

Prințesa era din nou dezamăgită. Acum îi era limpede că nu avea să cunoască niciodată dragostea.

Într-o zi, s-a apropiat de palat un tânăr. Cu capul plecat și fără să îndrăznească a-i privi ochii prințesei, el a spus aproape șoptit:

– Prințesă…eu..nu am bani…nu am averi…și nu am nici cea mai vagă idee unde se află condurul. Dar știu că pot să-ți arăt ce înseamnă dragostea, dacă-mi îngădui.

Uimită, prințesa, l-a întrebat:

-Și cum ai să faci asta?

Cu un zâmbet prelung, tânărul și-a ridicat privirea și a luat-o de mână.

– Leapădă-ți și condurul celălalt și vino cu mine.

Tânărul i-a arătat cerul senin și soarele strălucitor, apoi stelele căzătoare și lumina lunii sclipind într-un lac.

– Așa strălucește dragostea.

Apoi a învățat-o să miroase firul ierbii după ploaie și libertatea vântul sălbatic, apoi să culeagă parfum din florile de câmp .

– Așa miroase dragostea.

I-a dăruit cântec de greieri și susur de ape mângâind pietre.

– Astfel se aude dragostea.

Tot timpul acesta a ținut-o de mână și a privit-o în ochi, iar ea a simțit că nu pășește, ci zboară, că nu trăiește, ci visează, că nu plânge, ci râde.

Când s-au întors la palat, au găsit amândoi condurii în dreptul jilțului.

Vraciul… dispăruse.

Învățămintele, le găsiți voi 🙂

Au mai scris despre condur:
RedskyVeroversVatiClanul PapalVirusacheScorpioPisicaruTiberiu

14 comentarii

    • Cu toții includem în scrierile noatre, crâmpeie din experiența de-a lungul timpului.Nu despre asta e vorba. Mi se pare minunat faptul că sunt unele lucuri în conștiința omenească, ce rămân acolo, chiar dacă se schimbă generațiile, dar ies la suprafață într-o formă nouă, de fiecare dată alta.
      Oare am fost coerentă? 😳

  1. […] aceeaşi temă, ce face parte din provocările de luni, o regăsiţi şi la sara, vero, redsky, papa, virusache, scorpio, şi un nou prieten, pisicaru, căruia îi urăm bun vent în joaca noastră, tiberiu, dagatha […]

  2. E spune ce golaneala! Pai cum sa nu-i faca fetei capul cit dovleaul, la ce vrajeali il ducea mintea! Asta vrajitor, nu vrajitorul! 😆 Sunt convins ca epilogul a fost incins si spontan 😉

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s