Tipii de la cablu

Perioadă grea, casă nouă, probleme noi care se suprapun grațios peste celelalte, că doar nu le poți lăsa așa, în voia sorții.

Astăzi, doar primul capitol, ăl de ne roade cel mai tare.

Acum niște minunați ani, când ne-am început destinele dimpreună, eu și consortul am pornit plini de încredere către furnizorul de cablu Tv și internet care era mai în vogă la ora aceea. Normal că era în vogă, deoarece avea exclusivitate. Beneficiind de servicii …(fără adjectiv și mai ales fără grade de comparație), decidem să divorțăm de „U” și să ne găsim alt furnizor care să ne înțeleagă necesitățile, „R”. Știți voi, aia cu „clientul nostru, stăpânul nostru” etc. Peste vreo doi ani (2 ca să nu fie vreun dubiu) primim o scrisorică …. Nu nu de amor, ci de somație de la „U”. Mai aveam un rest de plată de maxim 20 de RON (s-o fi făcut regularizare între timp și la cablu?) și domnii nu s-au deranjat să ne anunțe și să ne explice de ce, au trimis direct recuperatorii peste noi. Cum nu suma conta, ci prințipul, ne țigănirăm noi prin telefon o vreme, dar răspunsul lor (pe care nu-l pot traduce aici în limbaj subliminal) ne-a dat de înțeles că plătim or else. Pașnici din fire, consortul și subsemnata decidem să încheiem bâlciul și să plătim factura neplătită de doi ani.

Am continuat cu „R” și viața a fost frumoasă, serviciile de cablu TV au mers minunat, internetul aproape la fel, ce să vrei mai mult? Micile probleme au fost remediate telefonic de consort care cred că le-a făcut norma de reclamații pentru tot veacul. Dar … în esență, lucrurile s-au remediat relativ repede, deci nu prea mai era loc de războaie.

Acum, ne mutăm la casa noastră. prin urmare mai întâi trebuie desfăcut acest contract, pentru ca mai apoi să-l înnodăm pe următorul. Nenorocirea este că „R”  nu are acoperire în zona rezidențială, așa că trebuie să revenim la… „U”, din nou unicul pe piață. Dar unul nu vrea să ne dea drumul, celalalt nu ne vrea.

Încheierea contractului cu „R”se face NUMAI între 3 și 5 ale lunii, deci nu poți depune cerere de reziliere așa, când ai chef. În plus, trebuie plătit abonamentul pe august, deși suntem somați să dăm înapoi toate ustensilele de ni le-au închiriat tot timpul ăsta. Păi care e logica? Tu-mi iei decodorul, dar mă obligi să ți-l plătesc? „Faceți reclamație, vă rugăm, la unul dintre ghișeele noastre”. Cum nu am plătit încă abonamentul, am primit sms de amenințare, primul de când avem această relație călduroasă.

Bun, cu ăsta am rezolvat-o într-un fel sau altul.

„U”, după ce că are monopol pe zonă și prețuri de te ia cu„ nervii capului”, vorba cuiva, acum s-a răzgândit. Din cele trei blocuri din zonă, la primul a făcut contractele, dar la celelalte două, nu mai vrea. Alooo! Păi și noi ai cui rămânem? Caseta cu toată căblăraia e trasă pe casa scării și toți avem firele trase deja prin perete. Alt furnizor nu poate să intre și dacă ar avea acoperire, decât dacă ne apucăm de spart iar.

Prin urmare, cam de mâine (dacă am noroc, de luni), nu prea mai avem nici teveu, nici internet. Acum, după TV plâng numai dintr-o singură pricină: tare mai prinde bine Minimaxul când ai treburi de făcut, mai ales când te muți la casă nouă. dar cu internetul…ne-au …„ciuruit”.

Așa că dacă dispar o vreme, nu sunați la 112 și nici nu dați petrecere de bucurie. Voi reveni 😀

21 de comentarii

   • Mdeah, cum s-a introdus oarece cu moţ prin românime, cum te pun gealaţii să faci temenele mai ceva ca la Sf. Petru, la uşa Raiului, de ţi se-apleacă… Şi mai e şi aia că dacă-i dai rumânului niscai straie care e cu firmă pă ele, chit că-i vorba de uneformă, sutană, ori hălăţel, cum l-ai avansat la gradu’ de buricu’ Pământului de atotştiutor şi păstrător de adevăr absolut, porţie triplă- de la berică maică, făcu balonare.
    Deci rectific: Roumanie nashpalite!

   • l-am cosmetizat, asa fu intentia! cand am vazut ca nu ma lasa sa ma reloghez cum stiam, am dat back-uri de vreo few times si cand am vazut noul user/id (cum s-o numi) l-am copiat pe ala si a mers asa logatul din nou. deci, ramane asta cu ch3815h.wordpress.com!
    nu mai umblu pe acolo, ca am vazut ce traznai se pot face.

 1. of, grea problema cu treburile astea. Mai stii ce a facut Michael Douglas cu bata de baseball intr-un film? sa-i sechestrezi si sa nu-i lasi sa plece pana n-ai internet!

  • da io sunt mică și firavă, domnule! Cum vrei să mă au cu matahalele la trântă? în plus nu pot pătrunde la nivelul lor de inteligență, oricât de multe cărți am cetit 😀

 2. ma nene…felicitari,la multi ani, craciun fericit, paste fericit, sa fie cu noroc, sau cum s-o ura de mutare la casa noua.
  cu cablaraia pai ce sa zic? solutii sunt,vorba aia, a reusit el Vanghelie sa iasa primar si tu iti faci griji ca nu reiusesti sa-ti pui internet?
  spor la treaba! presupun ca ….ai nevoie 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s