Hmm…Delicious!

Profit de faptul că „Fără nume” s-a dus (numai el știe unde, că văz că numai scoate capul din când în când pe la paginile preferate, deci nu a mea) și încalc promisiunea cu „nește” poze minunate, marca personală. Să sperăm că Manolu al Anei nu citește, că se duce…încolo dieta lui.  🙂

La întrebarea cea mai dificilă din cursul săptămânii, și anume „Ce mâncăm astăzi?”, surprinzător, consortul a dat un răspuns care a putut fi transformat în ceva palpabil. Invariabilul „nu știu” mă scoate din minți pentru că toată creativitatea mea are o limită când vine vorba de gătit.

Deci… „o rădăuțean(c)ă să fie”, zise el.

Și se făcu.

Ciolanul de vită foarte bătrână nu l-am pozat că arăta hidos, la fel și piepții dezgoliți de pui, au fost aruncate elegant într-o oală, „asezonate” cu niscai leguminoase, pentru gust. Așa s-a născut… sup sau „zama” ca să fim „regionaliști”.

Între timp, am pregătit ingredientele necesare: mult ardrei roșu, morcov, rădăcină de pătrunjel, ceva verde, mă rog, cât de colorat să fie totul. Pieptul de pui l-am făcut „flenduri” ca să semene cu ciorba de burtă. Evident că nu putea lipsi usturoiul, ardeiul iute (care nu era deloc iute), ouăle și smântână. (Na că pe aia am uitat să o pozez! Da nu-i bai, că tot știm cu toții cum arată.)

Am mai dat un clocot cu legumele și pieptul de pui, am trântit gălbenușurile amestecate în prealabil cu smântâna, două-trei linguri de oțet (musai de mere și miere de albine), usturoiul zdrobit și ardeiul tăiat feliuțe mici chiar înainte de a opri focul. Câteva boabe de piper și sare după gust. Și a ieșit cam…așa:

E drept că la Rădăuți nu asta o să primiți când o să cereți o ciorbă rădăuțeană, da mie așa mi-au zis că se cheamă deci așa i-am zis și eu mai departe. Să nu mă spuneți lu’ nenea Vârlan că mă desființează cu detaliile.

Ce zici, Papo? Nu e pește, dar…merge 😆

😀

Bon appetit!

22 de comentarii

  1. Gagico, m-ai pus pe ginduri. Eu stiu s-o fac pe cea de burta, asa ca nu-mi va fi greu s-o execut si pe asta. Promit s-o incerc, desi nu cred ca voi baga copita sau ciolan de vita, ci carcasa unui curcan, pentru a evita grasimea excesiva. De asemenea, cred ca voi inlocui pieptul, cu pulpe, care nu-s fade si atoase. Ardeiul iute nu-l voi fierbe, ca sa nu am vreo surpriza neplacuta. Ala se poate minca si separat. In rest, poate voi adauga, cum spui, pentru culoare, dar si gust, fo doua bete de celery, maruntite.

    • pfui…ce de variante! Am înțeles că Androxa e busy că voiam să-l provoc la vreo rețetă pe care până și eu să o pot face fără greșeală :-)))
      Zacuscă??? Doamne ferește. Nu mai postez culinare semestrul ăsta :-)))

  2. hmmm, ce ciorba delicioasa ne prezinti tu aici Agatha – Aoleu la, foamea cu care m-am intors de la serviciu imi vine s-o sorb dintr-o inghititura de aici de pe site-ul tau 😉 :)))

    Ciorba arata exceptional!
    Mai ai un polonic mic mic si pentru mine ? – Mie imi plac ciorbele – iar aceasta gatita de tine, sunt convinsa ca-i si delicioasa la cum arata.

    Esti o gospodina desavarsita Agatha 🙂

    O seara minunata ! 🙂

    • Vaide mine, Ștefi dragă, numa gospodină desăvârșită nu-s! Mai fac din când în când câte ceva că la restaurant nu mai dau pe datorie 😆 , așa că…musai să-mi suflec mânecile și să pui șorțu la treabă 😀

  3. M-ai pus pe gânduri în mod serios. Mâine fac o „zamă”! Arată tare bine a ta! 😉
    Cred că am apetit mai mult pentru a diversifica rețete vechi, de altfel m-ar plictisi groaznic să repet la infinit aceleași rețete…

    • bată-te-ar să te bată! Cu gândul la Manol am scris și uitai linkul. (sau „pingul” 😀 ) . Am remediat 🙂
      Iaca ce isterie am creat domnule. Și eu care ziceam că nu mai intră nimeni vineri după- amiază pe aici. Să văz dacă am crescut în „zelist” acum :-)))

  4. papa bun, de felul 1. ihim!
    obisnuieste sortul sa stea legat pe tine si la alte postrari!
    🙂 weekend fara sort legat de tine, poate de vreun cui! nu de alta, dar e fain pe-afara si de papat merge si ceva lejer, fara sort! 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s