Duzina de cuvinte (10) – Ziua a patra

Ai promis cinci minute ca să poți salva lumea…

Iar lumea ta eram eu. Ți-am citit în blândețea glasului și în seninul ochilor și ți-am prezis fericire, căci căile scrise în mâna ta stângă erau prea încurcate. Mie mi-a fost teamă… Tu ai râs, căutând să îmbunezi fantasme din gânduri chircite, alungate cu pietre la ceas de crepuscul amar.

Era vară … și nicio mișcare. Frământam desculți un deal amorțit.  În goană.  Ca să nu ne vadă Timpul care mustăcea nedeslușit a supărare. Încălcasem porunca ținându-ne strâns sub albastru, iar El își scosese din teacă, în pumni, secundele ce i le furasem atunci. Mie mi-a fost teamă… Tu ai râs și l-ai convins că erau ale noastre, din vremuri pe care nici noi nu le-am știut și că ni se cuveneau.

Și-apoi am fugit. L-am auzit mormăind cu zăduf: „Nu mai e timp…” Mie mi-a fost teamă… Tu ai râs. Mi-ai luat sufletul în mâinile mari și mi-ai șoptit la ureche un secret, arătându-mi în zare. „E-a noastră lumea”, mi-ai zis apoi. Și m-am dat ție cu gândul, cu trupul și sufletul : „Mă leg de tine, pământule, că eu voi fi a lui…” Și atunci te-ai risipit. Ca și cum jurământul meu a fost strâmb, ca și cum nicicând nu a fost să se-ntâmple. Am înclinat să cred că Timpul a reușit să-și recupereze secundele.

Între noi a crescut un munte și nici ecou nu pătrunde, nici glas. Iar trecutul a rămas precum un cufăr lipsit de mâner, nedesăvârșit tocmai prin piesa lipsă. Ți-a fost teamă… Iar eu nasc un zâmbet uscat în colțul gurii flămânde…

________________________________________________________

Textul face parte din jocul de-a cuvintele propus de psi, așa cum puteți citi și la grig, tibi, vero, redsky, sara, virusache, dictatura justitiei, scorpio, cristian gheorghe, rokssana, anaid, cita, valentina.

Am trișat puțin… și am recuperat și jurnalul unei fete cuminți de joi 🙂

36 de comentarii

 1. cum şi eu am chiulit miercuri şi pisica a rămas neadormită, chiar mă gândeam dacă fata ta cuminte şi-a luat lumea în cap. 😆 ei, uite că nu. m-ai liniştit.
  acu, revenind la text, mi-a plăcut mult cum ai inserat teama… desigur că tuturor ne este teamă la un moment dat, dar ne-o învingem cumva, altfel, tot protejându-ne, am uita să trăim.
  se pare că duzinarii creştem de la o ediţie la alta şi e bine. 🙂
  mulţumesc.

  • nope. Nu și-a luat lumea în cap. ne luptăm cu un cupil bolnav de la grădi 🙂
   Pentru că am fost trasă de mânecă zdravăn, am zis că e ocazia să împac și capra și varza. Pardon…și duzina și jurnalul :-)))
   teama? e în noi 🙂

 2. Am ramas fara cuvinte draga mea Agatha si foarte impresionata – nu pot sa spun decat ca imi place foarte foarte mult si cu cat inaintam citind textul in mintea mea se se contura imaginea minunatei tale povesti.

  Felicitari ! 🙂

  O noapte linistita iti doresc Agatha! 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s