Sau invitație la lectură 🙂
Am descoperit din întâmplare un site care mi se pare minunat și extrem de util. Conține trei milioane de pagini de carte scanată românească. O muncă titanică pentru a pune la dispoziția cititorilor unele dintre cele mai valoroase cărți.
Mă gândesc că poate așa se vor putea iniția și cei mai… leneși într-ale mersului la bibliotecă.
Iată mesajul preluat de la sursa mea necunoscută:
În 2011, ca urmare a celui mai ambitios proiect de digitizare la nivel național, Biblioteca Metropolitană București a lansat dacoromanica.ro, cea mai importanta bibliotecă digitală românească accesibilă gratuit pe internet, oferind utilizatorilor trei milioane de pagini scanat.
În urmă cu câțiva ani, Biblioteca Metropolitană București a demarat, sub conducerea Dr. Florin Rotaru, activ promotor al modernizării bibliotecilor românești, un proiect ambițios de digitizare a patrimoniului cultural românesc de carte veche și de creare a unei biblioteci virtuale deschise, accesibile tuturor utilizatorilor.
Portalul DacoRomanica își propune să devină un veritabil centru virtual al păstrării și dezvoltării culturii românești, reprezentând un instrument vital în serviciul rețelelor de cooperare națională și internațională. Biblioteca virtuală este dezvoltată permanent, fiind în prezent singura bibliotecă digitală profesionistă din Romania, concepută pentru a răspunde provocărilor modernității și pentru a deveni partener în Biblioteca Virtuală Europeană.
Portalul DacoRomanica oferă acces la documente tipărite, fișiere audio și video din domenii multiple – economie, societate, religie, literatură, științe, istorie, geografie, filozofie, psihologie, lingvistică, artă, divertisment, tehnică, medicină.
E bine că există și așa ceva.
Mulțumesc pentru informație! 🙂
cu mare plăcere. Am fost uimită câtă lume mi-a mulțumit. Eu credeam că sunt ultima care a aflat, serios!
🙂
Foarte interesant, sa aducem biblioteca acasa pe compiuter.
apoi, da! comod, nu? 🙂
Tot cartea tipărită e cea mai bună… dar când nu o găsești, nu îți permiți să cumperi cât citești sau nu vrei să iei 10 cărți la drum lung… merge și varianta electronică…
exact! asta cred și eu. 🙂
TOT nu miroase nici a tus de tipar, nici a praf de carte… (da’ macar e gratuita si „readily available”)
Mda! Si nici nu se epuizeaza tirajul, nici nu-i aglomeratie la biblioteca, „orarul” e non-stop… ARE totusi avantaje (mari). Multumesc si eu!
da, și eu stau cu nasul în carte la propriu ca să-i simt mirosul :-))))
Totuși, avantajele variantei electronice sunt evidente 🙂
[…] ceva vreme, prin aprilie, incepusem sa va scriu o recenzie despre povestea ursului. O gasiti aici. Fara vreun […]
Prefer cartea tipărită dar, dacă nu am încotro… 🙂 TKS!
se pare că nu prea mai avem încotro cu modernismul ăsta…
de-agata, deci! şi eu prefer coperţile, mirosul de praf de carte, de vechi mai ales, dar cum blogurile nu-s cărţi, cred că o să mă descurc, mulţumesc.
:-)))
păi acolo le avem …de-agata, nu? :-)))
[…] Alexandru Negrea , Blog D’Agatha , Bani fara bani , Bojan Ciprian , Catalin , Camil Stoenescu , CristinaTM , Deceneu , […]
copacul să-ţi trăiască, dar eu nu am înţeles nimic din cauza lui, nu am putut citi nimiiiiiiiiiiiiiiiiic.
te pup…
na, am tăiat copacul! E de la ei, doamnă, e de la ei!
😆