Mesaj pentru mine

– Hei! Trezește-te!

?!

– Da, tu. Cu tine vorbesc. Ori poate auzul ți-e și el adormit? De atâta zgomot, desigur. Zgomot de gânduri. „Too many mind!” . Și nici văzul nu-ți este prea la îndemână. Ai să-ți pierzi strălucirea. Și când ai să te trezești, în sfârșit, nu-ți vor mai fi rămas decât albul și negrul. Când ai mângâiat ultima dată iarba? Când ți-ai lăsat tălpile adulmecate de vânt? Când ai pipăit cu inima cerul albastru? Când ai tras puternic în nări mirosul fin al Vieții însăși, al libertății?

– Vezi? Ți-au murit cuvintele. Din cauză că te tot plângi, ca o Cenușăreasă decăzută în loc să-ți iei rămas bun de la Cealaltă fără regrete și fără lamentări inutile și săți cauți Lumina. Te-ai adâncit în cotidianul scârbos și ai uitat că ești urmă de zbor, că ești vârf de munte, că ești fruct, că ești adiere de vânt…

Taci? Și acum? Înseamnă că ești fără scăpare. Înseamnă că am avut dreptate. Ți-e frică. Teribil de frică. Iar lașilor nu le înflorește niciodată ramura de măslin.

Adio!

…………………………………………………………………………

Anunț cu mândrie că am fost invitat special al lui Psi săptămâna trecută (sper să nu regrete 😀 ) , autoarea provocării săptămânale, căreia i-au dat curs cei mai punctuali decât mine:tibi, vero, virusverbalis, anaid, redsky, abisurile, scorpio, cita, dictatura justiţiei, cristian, almanahe, rokssana (linkuri preluate de la Pisicimea Sa 🙂 )

17 comentarii

 1. Dagatha, suntem indemnati sa ne ascultam vocea interioara si sa o facem cat mai des…dar e greu, si inteleg foarte bine deznadejdea, crede-ma,… totusi ceva ne tine la suprafata, nu e doar alb si negru, e un orizont in mii de culori, trebuie doar sa ajungi intr-un spatiu deschis ca sa-l poti privi, acel spatiu din tine, al tau si numai al tau :).

  • oricât de răutăcioasă e vocea asta interioară, eu o ascult mereu. nu se știe când are dreptate 🙂
   uneori o ceartă cu „cealaltă” ajută la restabilirea echilibrului.
   Noroc că, în general,…noi două ne înțelegem destul de bine 😆

  • Da ce cătai în spam, păcatele mele? taman ce te-am scos de acolo.
   Mă bucur că nu regreți, încă mă temeam că ți-a scăzut poziția în zelist cu postarea mea :-))) De la blesteme, desigur 😀
   Muah!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s