Duzina de cuvinte (13) – Ziua a noua…


„The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return”.

Moulin Rouge

Mi-ai agățat sufletul într-un cârlig și l-ai lăsat la soare să se usuce de dorul care-l inunda. N-ai prevăzut nicio alunecare spre pământul care-și căscase un sertar imens gata să înghită în el bucuriile clipei care a fost.

Să-l trăim pe Acum”, mi-ai zis. Și cât ai clipi, te-ai lepădat de toate cele trei ori și ți-ai întors triumfător trupul spre vest, înțepenit în uitare. Nu ți-a lipsit decât sărutul trădării, iar eu avut neșansa de a-ți fi păstrat chipul în depărtările nopții, ca pe un gând malign, doar ca să-l pot extirpa după ce-mi va fi săturat trupul și mintea.

Mi-ai scris sentința cu seninătate și mi-ai proorocit goana teribilă după mântuire. Îți las ție avalanșa de tânguieli moștenire pentru viețile următoare. Nu iau cu mine decât ultimul cântec de lebădă care-mi va scrijeli adânc în piept, ca o leziune incurabilă, dorul nestins al nerostitelor și nefăcutelor.

Timpul are circuit închis. Eternitatea nu va plana ca o pasăre așteptându-și vânătorul să o doboare ca să atingă pământul și nici nu se va transforma, la impact, în fericirea supremă. Eternitatea nu o cumperi cu rugi către înaltul cel mai înalt. Eternitatea nu e decât o invenție a celor slabi cărora le este frică să trăiască și își imaginează că le va mai da Cineva o dată colțul de stea, să se țină strâns, cu ochii închiși, dorindu-și cu ardoare Clipa.

Te-am făcut amintiri în vârtej. Și cântec. Și te port ca o cruce până la sfârșit.

 

……………………………………………………………………………………………

Răspuns la  provocarea lui Psi, la fel cum au făcut-o și alții:abisuri, scorpio, labulivar, redsky, anaid, lagrig, incertitudini, carmen, cristiangheorghe, carmensima, rokssana

16 comentarii

   • Perfect !
    Androxa a vrut să-mi dea dureri de cap și mi-a scris : ”Whatever words we utter should be chosen with care for people will hear them and be influenced by them for good or ill.”
    Buddha
    Știi ce vrea să spună ?

   • :-)))
    Am văzut ce a scris.
    păi de ce nu-l întrebi, poate are și ceva suplimentar de spus în afară de simpla traducere care cred că spune așa: „indiferet ce cuvinte rostim, trebuie alese cu grijă pentru că oamenii le vor auzi și vor fi influențați de ele în bine sau în rău”

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s