„Iubiți…și câinii vagabonzi…”

Probabil că vă amintiți „hit-ul”:

Întreb și eu ca omul insensibil și neavizat: poți să te uiți serios la asta?  Poți că o consideri o…capodoperă? Îți vine s-o fredonezi în timp ce faci diverse activități casnice sau la lucru? Personal, dacă ar trebui musai să aleg ceva aparținând lui, o prefer pe aceasta:

Sau pe cele din serialul care mi-a înseninat copilăria:

și

Pot să-l respect pentru ceea ce a fost la momentul acela. Încă fredonez fragmente din aceste piese care, pentru copilul din mine, au însemnat ceva. Și ar mai fi câteva.

Totuși, la un moment dat, timpul a luat-o razna și unii artiști nu au reușit să-l prindă din urmă. Trăiesc în umbra acelui „ieri” care i-a consacrat și nu mai pot merge mai departe. Unii se retrag și-și duc cu demnitate starea actuală. Alții în schimb…au devenit cerșetori de glorie. Sunt revoltați pe cei care-i ascultau, că nu o mai fac acum, că nu-i mai înțeleg, că nu-i mai apreciază. Sunt revoltați pe casele de discuri pentru că refuză să-i mai vândă și să-i promoveze.. Sunt revoltați pe întreaga societate că nu-i mai întreține, deși ei au „întreținut” buna dispoziție atâta timp. Acuză că sunt lăsați să moară de foame și susțin că lumea le datorează ceva. Ce??? Dupa principiul „Toată vara ai cântat. Acum…joacă dacă poți!”. Când ai fost „pe val” te-a interesat cum o duc ceilalți? Dacă au bani să-ți cumpere discurile pentru că te apreciază cu adevărat? În plus, ai avut ocazia să o duci de o mie de ori mai bine decât mulți dintre muritorii de rând care nu au avut această șansă și cărora le-a mai rămas doar bucuria de ate asculta cum puteau. Ai văzut țări străine și ai susținut concerte, când alții nici nu visau să iasă din țară. Ai câștigat binișor din asta. Ei bine, dacă noi înșine nu ne asigurăm viitorul, nimeni nu o va face.

Nu mai ești actual! Așa că ai două variante: te adaptezi rapid sau o lași baltă de tot. Madonna nu mai este în floarea vârstei și totuși este actuală. Elvis nu mai este, dar muzica lui este în continuare apreciată, dovadă că încă se ascultă. Chiar Loredana noastră este încă „la modă” deși a debutat acum ceva vreme în domeniu. Ei au găsit „calea” spre succes și spre eternitate.

Articolul este urmare a unui interviu despre care mi-am amintit, un interviu cu această temă.

De ce or fi dând vina unii pe altcineva pentru ceea ce nu depinde decât de propria lor persoană. Se întâmplă la fel când moare un mare actor. Familia, cunoscuții, prietenii aruncă „ocări” legate de faptul că oamenii i-au uitat. Păi nici nu mai știau că există! Dacă nu mai apare nicăieri, nu e firesc să te obișnuiești cu lipsa de pe scenă?

Iaca am judecat din nou, deși tot pretind că nu o fac. Cineva ar trebui să înceapă să numere cartonașele galbene. 😀

PS: Constat că mai au și alții păreri despre artiști: Sufletista.

6 comentarii

 1. eu, să/ți spun sincer, regret că artiștii nu sunt luați în seamă. dar, cum ziceai și tu, nimeni nu te plătește pe tine că acum 3 ani ai avut o olimpică, după cum nimeni nu mai ține minte cât de tari au fost rubricile mele de/a lungul a 18 ani de când sunt angajată… dacă nu ai olimpici și azi, dacă nu scriu bine și azi… eu, ca și tine, nu ne luăm de cei care au o atitudine de cerșetori, dacă asta li se pare lor că e viața demnă, n/au decât, ci vrem să le atragem atenția celor care sunt în formare că nu trebuie să aibă o asemenea gândire. e drept că unii pot să fi fost cineva, dar mai e drept și faptul că unii chiar sunt cineva… și totuși nu/i ia nimeni în seamă…
  cui îi place să facă ceva, să facă și fără să scoată bani din asta; cui îi place să trăiască bine, să se străduiască să/și câștige bani…
  nu poți să dai vina pe oameni că nu te vor, dacă tu nu ești pe gustul lor. uitându/mă la exemplele tale, văzând/o pe loredana printre ele… sincer, mie nu/mi place deloc de ea, deși când s/a lansat eram fan și mai ales știam toate melodiile de pe primele 2 discuri… acum, dacă ar fi după mine și interesul meu față de ea, sigur ar muri de foame și ar face poate și ea gesturi disperate, dar ea a găsit cu cale să se ducă spre o direcție din care ies bani și sunt destui care dau bani pentru stilul ei. în plus, a știut cum să/și conducă viața personală, chiar dacă eu n/aș face ce/a făcut ea, e imposibil să nu remarc faptul că și/a condus/o bine… asta este… deciziile ne mănâncă, nu indiferența altora.
  și un pupic de drag că suntem pe aceeași lungime de undă… *era să scriu …. de unde… – dacă mai puneam și semnul întrebării… ieșea cu totul altceva, evident… 🙂
  iubire/iubire.

  • scrisesem articolul și apoi, citind din urmă, am dat și peste părerea ta. Evident că nu e tocmai același subiect, dar erau…adiacente 😀 .
   Loredana…nu sunt un fan, dar trebuie să recunosc că are o voce deosebită și a reușit să rămână „tot mai sus” mereu.
   Și da, e o chestiune de decizie și de felul în care îți proiectezi viața astfel încât să o poți trăi liniștit. e drept că socoteala din târg și cea de acasă nu se potrivesc mereu…dar dacă nu ai nicio socoteală…înseamnă că nu prea ți-a păsat ție, așa că mie de ce mi-ar păsa? Dacă vorbim de copiii noștri, atunci suntem cu atât mai mult de blamat. Nu am știut cum să le indicăm o direcție spre bine. A nu se înțelege prin asta să facem orice moft sau să încălcăm cele mai grosolane principii de etică.
   Muah 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s