Desktop

Cum arată un desktopul meu? Mă rog, impropriu spus „al meu”… 🙂

Nu prea mi-au plăcut wallpaper-urile clasice și nici cele avangardiste. La începuturi, am cochetat și eu cu imagini predefinite, dar nu mi s-a părut că mă reprezintă. Așa că, de o foarte bună bucată de vreme, desktopul meu este frumos vestimentat cu fotografii ale Pințului pentru că asta mă face să mă simt bine în timp ce lucrez pe minunatul laptop. Evident, fotografiile se schimbă regulat, în funcție de trăsnăile pe care le mai face minunea 🙂 .

Dar, în zilele mele ”bune”, desktopul arată cam așa:

 

messy desktop
sursa foto: http://uk.businessinsider.com/

Uneori, însă, mai are nevoie de curățare și atunci apelez cu încredere la prieteni:

 

 

M-am autoinvitat la o leapșă de la Meștereasa, luată de la Doru, luată de la Ciprian 🙂

25 de comentarii

 1. Deci n-ai văzut nimica nimicuța! Mândrețe de peisaje mă refer! Unde mai pui că eu sunt pe Linux și Windows-ul mi se pare o chestie care costă muuuuuulți bani… 😀

 2. „Cum arată mu desktop?”
  Oare „mu” sa fi dobandit in limba romana si ALTA semnificatie decat cea de interjectie (deobicei scrisa cu un „u-uuu” mai prelungit) caracteristica suratelor „Milkai”? 😛

  Pe de alta parte, bagsama SI DUMNEATA prelungesti confuzia (altfel specifica necunoscatorilor / incepatorilor) intre „desktop” (calculator) si „monitor” („unitatea periferica” pe care calculatorul „raspunde” reprezentand vizual rezultatele (destinate utilizatorului) ale procesarii – bazate pe datele de intrare – a cererilor acestuia).
  Citind titlul articolului, eu ma asteptasem initial sa aflu oarece despre calculatorul dumitale – fie doar despre asa-numita „unitate centrala”, fie despre ansamblul unitate centrala + monitor + tastatura + „maus” (+ eventuale „completari”: HDD suplimentar, „boxe” / casti, microfon, camera web etc).

  Dar „unitatea (!) de intretinere a curateniei ecranului” este „o teroare” – e ceva „de milioane”. 😆

  Si aspectul gasit de dumneata pt fundalul ecranului pare a fi amuzant, desi oarecum agresiv sub aspect sonor. Lucrezi confortabil avand monitorul astfel programat? Sau atunci cand incepi sa lucrezi – fundalul „tace”?.
  Ca fundal sonor pt perioadele inactive, eu personal as fi preferat ceva linistitor: fosnet de frunzis sau de valuri, susur de izvor, clipocit de parau peste pietre, (eventual chiar vuiet de cascada), ciripit de pasarele, eventual muzica ambientala, nu „explozii” sonore intrerupand linistea.

  • 1. Am semi-corectat în stilul deja obișnuit 🙂 Nu că s-ar impune, dar vreau eu să precizez că multe postări sunt scrise la ore nepotrivite și programate pentru zilele următoare. De aceea, nu apuc să le corectez decât când apar pe „perete” 🙂 Și pentru că mă lasă vederile de când stau cu ochii în laptoapă, sunt binevenite sugestiile de corectură 😀
   2.M-am gândit să-mi iau un buchet de margarete pentru tine! Ca să am de unde smulge petalele cu „Mă iubește/nu mă iubește” 😆 La unele comentarii zic: „iaca dom’le, un cititor mulțămit” și când colo, pac! vin și criticile 😆 Constructive, desigur 😉
   Departe de mine a mă considera vreun expert într-ale computerelor. Tot ce am învățat (da, aici mă laud!), a fost rezultatul curiozității și perseverenței. Am fost mereu autodidactă (am descoperit mirajul calculatorului și ai internetului în ultimii ani de facultate pentru că atunci începuse nebunia). Nu stăpânesc termenii și nici nu mi-am pus în gând asta (dintr-o superficialitate caracteristică, evident). Totuși, am adoptat repede limbajul empiric utilizat de noi ăștia mai nepricepuți. Folosesc „desktop” cu sensul de „spațiu de lucru” – așa cum e tradus chiar în meniul în limba română, cunoscând și semnificațiile acestuia : http://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_computer. Curios lucru, lumea înțelege ce vreau să zic 😆
   Totuși, am precizat în postare, chiar la început, că mă refer la „wallpapers” folosite pentru desktop, pentru că așa se și regăsesc în formulările mai mult sau mai puțin de specialitate. Când oi fi vreo specialistă în domeniu, cu siguranță că nu mi se va mai permite să greșesc 😆
   Iertare pentru „prelungirea confuziei” dar cred că nu e impardonabilă, nu? 😀
   Oricum, leapșa a fost preluată și dusă mai departe așa cum a fost ea. Cine știe mai multe, mă va ierta căci, iată, sunt un simplu om, cine nu știe, oricum nu va găsi la mine o lecție despre computere.
   3. Sunt convinsă că s-a înțeles spiritul de glumă privind „fundalul agresiv” :-))) Sunt profesor, ai uitat? Obsedată de liniște și disciplină. Nu mi-aș putea desfășura activitatea decât cu o muzică de relaxare în surdină 😉

 3. 1. Daca stai „cu ochii în laptoapă”, confuzia este cu atat mai grava: termenul „desktop” (calculator „stabil”, care isi are locul pe suprafata biroului; desk -> birou) isi (mai) are rostul doar ca „antonim” pt „laptop” (calculator mobil, care poate fi tinut „in poala”, pe coapse; lap -> poala) (ambele fiind insa PC-uri -> personal computer).

  2. Pt cand ne-‘om vedea, m’-‘oi face luntre si punte sa gasesc pt dumneata un buchetel de margarete.
  N-are insa rost sa-l irosesti (sa-i risipesti petalele) cu intrebarea in cauza, poti sa fii ABSOLUT SIGURA inca de la inceput ca „te iubesc” (desi doar platonic si… „virtual”) pt creatiile dumitale. (Nu-i necesara alta dovada decat mentionarea faptului ca din cauza lipsei de energie, de elan, dupa operatie am renuntat cam la 90% dintre blogurile care imi placeau si pe care le urmaream si comentam (cu placere) in mod asiduu inainte – mare parte inca dinainte de a „te” fi descoperit (de a-ti fi gasit blogul); dupa cum poti constata, „dumneata” (blogul) ai „supravietuit” acestei „epurari”, alaturi de mai putin de zece bloguri „serioase” (sociale, de dezbateri, economice) si de cateva saituri comico-umoristice.)
  ACEST cititor este multumit – chiar si cand critica – (vezi dovada de mai sus), tocmai ACESTA fiind motivul pt care incerc sa ajut la corectarea a ceea ce eu consider a fi mici imperfectiuni (altfel nu mi-as fi batut capul cu asta). Ma bucura faptul ca ai remarcat ca aceasta critica este (cel putin in intentia mea) constructiva.
  Eu sunt SI MAI (MULT mai) necunoscator decat dumneata intr-ale UTILIZARII computerului, insa in facultate (cu mai mult de trei decenii in urma) fusesem atent la cursul de PUC (programarea si utilizarea calculatoarelor): invatasem limbajul de programare FORTRAN IV (nici macar FORTRAN 77) pe unicul calculator (al universitatii) Felix CE256, care avea „enorma” capacitate de 256 kiloocteti (pana in anul precedent nu avusese decat 64) si care ocupa integral (impreuna cu „perifericele” sale: unicul monitor (impreuna cu tastatura aferenta), cititoare si perforatoare de banda, cititoare si perforatoare de cartele, unitati de banda magnetica – si avea pana si o unitate de disc magnetic) o sala (mare), „unitatea centrala” constand din patru „dulapuri”, fiecare de dimensiunea unui garderob. Fiind construit cu tranzistoare, reprezenta un serios pas inainte fata de predecesorul sau MECIPT 1 (Masina electronica de calcul a Institutului Politehnic Timisoara), care fusese construit cu lampi electronice si la care doar unitatea centrala ocupa o incapere spatioasa si consuma curent cat o sectie de productie dintr-o uzina; era un serios avans spre ulterioarele calculatoare cu circuite integrate (CIP-uri primitive). Despre calculatoarele actuale (PC-uri) si despre modul lor de utilizare incepusem sa aflu (TOT autodidact, singur-singurel – de nevoie) cate ceva (vag) atunci cand aveam deja VECHIMEA mult mai mare decat aveai dumneata VARSTA atunci cand incepusesi sa afli (ajutata de colegi / amici) despre ele.
  Cer scuze daca fusesesi vexata intr-atat de remarca mea incat reactionasesi atat de… vehement (cu „impardonabilul” ala)… (da’ vezi ca linku’ ala pus de dumneata in comentariu te duce exact la o pagina pe care este o imagine a unui desk-top quasi-complet, cu unitate centrala, monitor, tastatura si maus).

  • 😆
   Eu zic să lăsăm leptoapa și desktoapa 😆
   Ideea era că termenul este utilizat convențional, destul de larg, (chiar dacă impropriu) pentru a defini ȘI spațiul de lucru, indiferent de tipul computerului personal (au introdus ei în DOOM cuvinte doar pentru că frecvența utilizării a bătut norma 😀 ). Linkul l-am pus ca să arăt că mă (in)formez continuu, chiar dacă nu se prinde prea mult de capul meu 😆 De fapt, la chestiunile tehnice cel puțin, tot ce am învățat a fost exclusiv practic, în sensul că teoria nu a vrut în ruptul capului să se lipească de mine 😀 Eh, astea unt episoade demne de amintiri din copilărie 🙂
   Apreciez gestul de a mă dirija spre perfecționare. Ca să înțelegi de ce fui …„vexată” (deși cred că e prea mult spus 🙂 ), este faptul că aici, pe blog, îmi place să fiu relaxată din toate punctele de vedere, astfel că de multe ori, lucrurile scapă de sub lupa specialistului. De oboseală, de nervi din cauză de vecinul de la 3 sau din alte motive.
   Și chiar, cum mai este după operație? S-a remediat ce trbeuia să se remedieze? Mă gândesc că dacă s-au schimbat puțin obiceiurile (apropo de reducerea numărului blogurilor accesate), nu a fost o intervenție prea…ușoară.
   Sănătate, zic!

   • Nu a fost usoara deloc, si nu ramane singura: mai urmeaza (curand) cel putin inca una (IAR o sa „dispar din peisaj” pt o vreme).
    Multumesc pt urare – CHIAR AM NEVOIE de sanatate (oricat de multa ar fi, nu-i de prisos).
    Multa sanatate si dumitale – SI celorlalti cititori ai blogului.

   • Stiam de la inceput ca mai urmeaza cel putin inca una.
    Iti urez sa nu fie NEVOIE sa suporti operatii…
    (SI EU – PANA ACUM – nu fusesem operat – decat in copilaria mica de amigdale si de polipi. Nici macar de apendicita, sau de menisc – considerate a fi cele mai simple si putin riscante operatii, daca sunt facute la timp – nici macar pt extragerea vreunei… aschii…)

   • da.. mă îngrozesc operațiile! E unul din motivele pentru care am fugit îngrozită de cezariană, prefrând de o mie de ori nașterea naturală 🙂 (am avut și noroc că nu au fost complicații de niciun fel). Să-ți ajute Dumnezeu!

 4. o să râzi, dar eu nu am pisici pe desk! 😉 acum, de exemplu, am o superbă imagine cu gheţuri… o am din decembrie, aşa că dacă eu îs de vină pentru marea îngheţare… asta e! 😀

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s