Fluturași, drăgălași de S. și mama lui lucrați

De la concurentul cu numărul trei, mi s-a făcut o poftă teribilă să încerc și eu experimentul cu pricina. Așa că sper să revenim cu amănunte. O mămică specială, cu un băiat curajos care vrea să le facă pe toate „zingu”, nu puteau să creeze decât niște minunății!

Am făcut ceva special pentru această provocare, sper să vă placă :). Multumim încă o dată pentru provocare!

Se apropie 8 Martie, și cum mărțișoarele noastre cu buburuze au încântat bunicile mai mult decât mă așteptam, am hotărât să facem ceva deosebit pentru ele și cu această ocazie.
Vă amintiți formele acelea fascinante, împletirile acelea de culori pe care le obțineam îndoind și presând cele două jumătăți de coală de hârtie una peste alta? Țin minte că am făcut prima oară așa ceva în clasa I, la ora de desen, și de o vreme mă tot gândeam să încerc asta și cu S. Văzând la D’Agatha provocarea concursului de primavără, mi-am spus că e momentul potrivit să ne punem pe treabă.
Materialele folosite:
 • coli albe de scris (inițial am adus două, dar lui S. i-a plăcut atât de mult tehnica aceasta de pictură, încât am ajuns la cinci foi);
 • guașe;
 • bețe de înghețată pentru arts&crafts;
 • autocolant închis la culoare;
 • lipici
 • foarfecă.
I-am arătat lui S. cum se pun guașele și cum se preseaza foaia îndoită, și de atunci a vrut să facă totul „zingu'” (adică, singur 🙂 ). Era absolut fascinat si nu mai voia să se oprească. I s-a părut o chestie teribil de frumoasă, iar eu am fost bucuroasă de bucuria lui.
Trebuia să vedeți expresia de pe fața lui când deschidea foaia și vedea imaginile formate!
Câteva dintre ele semănau mai mult a fluturi decât celelate. După ce vopseaua s-a uscat, le-am decupat, le-am lipit pe bețele de înghețată și am tăiat corpul fluturilor din autocolant. Iată rezultatul:
Dacă v-au plăcut fluturii noștri, și aveți timp și chef, ne-am bucura să ne dati un like la această postare de pe blogul D’Agathei. Multumim!
O primăvara frumoasă!
Raluca și S.

15 comentarii

 1. O idee minunata! Au iesit foarte frumosi fluturasii si sunt usor de realizat pentru o varsta asa de micuta, dar inseamna foarte mult pentru un copil sa isi insuseasca aceasta tehnica de pictura. Felicitari mamico si felicitari micutului artist.

  • O idee foarte bună pentru activități în casă!
   Mi-am amintit de fluturii făcuți de noi în manieră asemănătoare când eram mici! mâine mă duc să cumpăr cele necesare! 😀

 2. Multumim, D’Agatha, pentru super prezenare ta, si tuturor pentru cuvintele frumoase! Poate daca nu ne provocai tu, nu m-as fi mobilizat sa fac asta cu S., iar pentru el chiar a fost fain.

  • Eu vă mulțumesc vouă pentru că ați „ridicat mănușa” 🙂 N-ai idee ce mult m-am bucurat să vă văd participând! 🙂
   Am o mare admirație pentru tine, pentru puterea ta, pentru felul în care ești MAMĂ pentru copiii tăi.
   Era mare păcat să nu vedem minunăție de fluturi!
   Uneori mai avem nevoie de câte o mică provocare ca să ieșim dintr-ale noastre.
   Vă îmbrățișez cu drag.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s