Despre Planeta albastră, cu dor și drag de primăvară!

Cu mare bucurie am primit următorul proiect destinat concusului nostru! Așteptam de mult postarea Mariei. Și după cum am prevăzut, m-a lăsat fără suflare! Nu numai că au făcut, ea și Matei, un colaj minunat ca să cheme primăvara, dar Maria a și închipuit o poveste de o sensibilitate unică, așa cum numai ea se pricepe.
Primăvara nu ,mai are încotro! cu atâtea creații frumoase aici, trebuie să vină!
Matei iubește cărțile, dinozaurii și planetele. Iubește copiii, animalele și păsările, copacii, florile și pe mine. Eu iubesc oamenii, cuvintele, ziua și noaptea, stelele, îngerii, anotimpurile și pe micul Matei. 
   Încercăm, zi de zi, să descoperim ce este Primăvara, citind despre anotimpurile planetelor, pândind mugurii gata să răsară pe ramuri, tropăind prin băltoacele lăsate în urmă de iarnă, strigând soarelui să răsară și norilor să se risipească, oferind ghiocei și zâmbete luminoase, strengărești, celor ce își iau răgaz să ne vadă.
   Strădania noastră comună rodește, căci în mine înmuguresc zâmbetele, dorul și ruga smerită sub atât de multă fericire, iar în micul Matei înfloresc iubirea, joaca, bucuria și poveștile. În Matei a rodit cu dor și drag de primăvara, prima poveste despre planete, meteoriți și prietenie:
 
” A fost odată un pilot care voia să meargă la prietenul lui de pe Lună. Dar un crocodil râu și urât i-a ascuns bateria de la rachetă după mateoriți. Pilotul a săpat cu excavatorul spațial, a luat bateria și a pus-o la rachetă și a zburat pe lună la prietenul lui!”
Universul nostru – cu anotimpuri prinse-n colaje – are un colț în care, pe crenguțe firave, anină flori albe ce se ning peste zboruri de fluturi, are păsări ce vin să încânte Pământul, are oameni care  încă mai cred că iubirea și viața sunt daruri divine. Da, universul meu cu Matei are în el crâmpeie de joacă și zâmbet, are turcoaze păzite de Hathor, are un colț senin și discret în care va veni, cu speranțe și vise, primăvara.
Pentru noi mica planetă albastră înconjurată de aștrii măreți înflorește curând în culoarea turquoise. Pentru voi ce culoare va îmbrăca primăvara de pe mica planetă albastră din colțul vostru de univers?
Vă dorim o primăvară frumoasă!

Cu drag, Maria & Matei

P.S. Pentru confecționarea mini – tabloului „Despre Planeta albastră, cu dor și drag de primăvară”, realizat în tehica de lucru – colaj,  am utilizat următoarele materiale: paspartu color – gri, hârtie pentru scrapbook CreaShop Hobby & Crafts, foarfece, perforator deco – fulg de nea, lipici.
Cum am procedat? Am decupat elemente de diferite dimensiuni, texturi și culori închipuind planetele. Matei a perforat hârtia pentru scrapbook cu ajutorul perforatorului deco, confecționând fulgi de nea – ca simboluri pentru stelele din Univers. Am desenat și decupat împreună o rachetă, iar apoi Matei a purces la lipirea tuturor elementelor într-un colaj. Spor la creat tuturor!

13 comentarii

  • De acum ar trebui să se cam arate, nu-i așa?
   🙂 Atâtea lucruri frumoase făcute de mămici și copii…
   Eu sunt curioasă de un lucru: tătici și copii nu se înscriu? 😆 Aviz amatorilor! 🙂

 1. Va multumim din suflet pentru aprecierile si voturile dvs.! Felicitari concurentilor pentru ca ne incanta cu minunatiile create de manutele lot indemanatice si va marturisim ca suntem mandri sa ne regasim printre atatea lucrari minunate destinate chemarii primaverii!
  Dorim tuturor – participanti, sponsori si organizatoarei – o primavara infloritoare, cu zambete si bucurii!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s