Cu drag și dor… un mărțișor :-)

Am prins gustul concursurilor mai nou! Așa că…am onorat și noi invitația și ne-am înscris la Concursul național de mărțișoare. Recunosc că a fost mai distractiv pentru mine și acum aștept vacanța de vară să am și eu timp să fac mai multe „lucrături” handmade. Te prinde… de nu te vezi! Andrei, în schimb, a rămas setat pe noua foarfecă și a tăiat cu ea tot ce a prins!

Și pentru că fetele dragi mie – Maria și Valy – au dat startul la creativitate împreună cu sponsorii-prieteni, mi-am zis că pot să-mi fac timp de o nouă provocare!

Nu ne pretindem originali în sensul în care mărțișorul nostru amestecă niște idei descoperite cu ocazia concursului de pe pagina noastră.

M-am tot gândit ce aș putea face mai ușor ca să-l pot implica pe Andrei (care acum are 3 ani și 7 luni) cât mai mult în activitatea cu pricina. Astfel că mi-am luat timp suficient pentru cercetare și am venit cu următoarea idee de mărțișor handmade.

1.Materiale:

2. Cum procedăm:

 • tăiem coala de carton A4 astfel încât dimensiunea să fie aproximativ ca în imagine. (Evident, depinde de dorința fiecăruia). La noi a arătat cam așa, raportat la dimensiunile A4:
 • confecționăm o floricică după modelul preluat de AICI și de AICI. Apoi îi desenăm conturul pe bucata de carton. Bineînțeles că se pot face tot felul de alte forme.Am descoperit că tehnica se numește Kirigami și ne-a încântat foarte!
 • decupăm floarea cu grijă, fără a o desprinde cu totul.

 • pliem floarea pe interior

 • folosim foarfeca pe care tocmai am achiziționat-o și pe care Andrei a tot probat-o, pentru a tăia marginile într-un mod elegant.

 

 

 

 

 

 

 • aplicăm pe spate o bucată de hârtie colorată (noi am ales roșu) pentru a aspectul estetic :-). Bineînțeles, îi facem și ei marginile elegante, cu aceeași foarfecă -minune 😀

 • mai facem o floare de dimensiuni mai mici și de o altă culoare și o lipim peste prima cam așa:

 • în final, croșetăm ața de mărțișor și o lipim (eu am folosit capsatorul de birou ( 😀 ). Produsul final ar arăta cam așa:

Simplu și distractiv! Numai bun pentru Concursul național de mărțișoare 🙂

16 comentarii

 1. Un martisor minunat! 🙂 Felicitari din suflet pentru stradania voastra comuna! 🙂
  Va imbratisam cu drag, va dorim o primavara frumoasa si mult succes in concurs dragi pastratori ai traditiei martisoarelor romanesti!

 2. eu am făcut mărţisoare şi le-am vândut anul ăsta, nu că mi-aş fi propus; i-am făcut unei prietene 13 căpuşoare de păpuşă din coji de fistic, le-am pus lână-n creştet, le-am pictat ochişori minusculi şi guriţă şi apoi le-am sclipicit şi ambalat şi le-am dus în treaba lor…şi de-aici încolo au început săcurgă comenzile. Am făcut şi câteva felicitări, câteva coşuleţe cu flori…
  şi bine că mi-ai adus aminte, am câteva poze, o să le postez şi eu în curând, sper…că dacă e după mine, apar primăvara viitoare. :))

  • păi și acum spui????
   am vrut și eu să fac din coji de fistic…da apucasem să le arunc. Apoi am atentat la nucile din cămară, dar nu aveam materiale la îndemână ca să fac o treabă bună. Așa că…am improvizat din mai multe idei 🙂
   Aștept pozeleeeeeeeeee!

 3. Deja sunt invidios,
  că io nu pot face
  un mărțișor așa frumos
  nu pot, nu pot și pace! 😦

  Desigur asta e definiția manelistico-estetică a ceea ce-mi mai zboară prin tărtăcuță… Sunteți minunaaaaaaaați! 😀

  • Ba eu cred că poți, dar încă nu am reușit noi să te provocăm!
   Găsim noi ceva de făcut și pentru tine! Și atunci să te ții! Ca scaiul om fi de tine! 😆

 4. De cand ma intreb cum se fac chestiutile alea.Merci de pont..o sa studiez intr-o seara ca sigur o sa o incante pe maruntica mea.
  Foarte frumos ati facut…nimic nu este mai placut sa primesti ca o felicitare facuta din suflet si cu drag.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s