Mărțișoare inedite, de Matei însuflețite!

Mărțișoare din fetru

Matei nu se lasă! Vrea să cheme primăvara cu orice preț! Așa că… iată-l din nou la treabă. 🙂
Iar eu musai să pun un later edit la concurs! 🙂
Primăvara se lasă chemată, iar noi – eu și micul Matei – nu încetăm să o ademenim cu micile noastre confecții realizate în joacă. Și pentru a dovedi cât drag și dor purtăm Primăverii, ne înscriem pentru a doua oară în Concursul Național de Creație pentru Copii, organizat de prietena noastra de suflet, Agatha.
Obișnuim să lucrăm împreună câte un proiect mai amplu sau în tandem la proiecte separate, dar cu aceeași temă și care necesită aceleași materiale. Ador genul acesta de lucru cu micul Matei (în vârstă de 3 ani și 4 luni), nu doar pentru bucuria de a ne juca creativ, de a învăța în joacă ori de a căpăta îndemânare și a ne exersa imaginația, ci, mai ales, pentru rezultatele mereu surprinzătoare și pentru felul în care Matei își alege materialele, dar și pentru cum îți gândește, imaginează și finalizează proiectele: suprinzător.   
Matei mă surprinde de fiecare dată plăcut și mă bucur atunci când observ la el putere de concentrare, îndemânare, dar mai ales atitudinea personalității sale puternice, care nu se lasă influențată de alegerile mele în realizarea unui proiect.
    Am bifat, cu drag și dor de primăvară, o activitate specifică lunii Martie: confecționarea de mărțișoare. Am lucrat fiecare la un proiect propriu, cu materiale comune, pe suporturi asemănătoare, însă rezulatele au fost pe cât de diferite, pe atât de vesele și plăcute privirilor noastre.
    Pentru confecționarea mărțisoarelor au fost necesare următoarele materiale: plasa cu ochiuri mici (ambalaj de flori), carton ondulat color carmin, șnur de mărțisor, și accesorii (kituri) pentru felicitări și scrapbooking CreaShop Hobby & Crafts: figurine deco din fetru, nasturi, fundițe deco, mini – perle sintetice, mini pompoane, foarfece și adeziv (lipici de crafting).
 
Mărțișorul din fetru confecționat de mine a constat în realizarea unui suport de lucru prin suprapunerea a două dreptunghiuri decupate din plasa reciclată (ambalaj pentru flori) și cartonul ondulat prinse cu un șnur de mărțișor. 
Am suprapus pe suportul astfel creat, tot prin lipire, un pătrat și două inimi, de diferite mărimi, din fetru roz și alb. Am accesorizat mărțișorul cu o fundiță roz și micul meu proiect a devenit un mărțițor ideal de purtat în această primăvară!
Pentru realizarea mărțișorului, Matei a procedat astfel: pe suportul de lucru gata pregătit prin suprapunerea plasei-ambalaj de flori și a cartonului ondulat color prinse cu șnurul de mărțișor, a lipit un nasture deco – ursuleț albastru. Nasturele-ursuleț a fost mai
întâi accesorizat cu doi ochi din mini-perle. Această alegere a lui Matei m-a impresionat peste măsura ca și cele ce vor fi urmat în realizarea mărțișorului său din fetru.
Pentru ca imaginea mărțișorului-urs să fie completă, a închipuit trupul ursului dintr-o inimă de fetru alb, completat cu mini-pompoane albe pentru lăbuțe. Ursul realizat de Matei a primit și o fundă bleu, astfel că mărțișorul lui Matei a căpătat deodată o notă de sărbătoare. Până și ursuleții s-au gătit, cu drag și dor, de primăvară!
Cu drag, vă dorim spor la creat mărțișoare!

7 comentarii

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s