Joculeț de primăvară – o va face să apară!

Câte minunății se găsesc pe blogul meu!

Am avut mărțișoare extrem de originale, materiale inedite pe care nici nu m-am gândit să le folosesc vreodată pentru astfel de activități, felicitări extrem de reușite, puzzle, și acum… un joc primăvăratic! Mai că îmi pare rău că se termină concursul. Sunt curioasă ce idei v-ar mai fi venit!

Partea frumoasă este că… am prins gustul și, cine știe, poate or mai fi și altele 😀

Gainușa Rita își caută puișorii -joc handmade de primăvară

Pe ultima sută de metri, am dori să vă dăruim un joculeț de primăvară, nu neapărat pentru voturi, like-uri, ci ca o dedicație pentru toți copilașii și mămicile ce au participat la concurs, o dedicație pentru Agatha (pentru tine, adică) și blogul ei minunat. 🙂
M-am simtit minunat participând la concurs, nicăieri nu cred că am mai primit atâtea încurajări 🙂

Acest joc a fost o încântare pentru ursuleții mei. 🙂  Detaliile tehnice despre joc le veți găsi aici.

Primăvara aceasta se lăsase tare așteptată atât de oameni, cât și de animăluțele de la ferma fam. A. Dar, în sfârșit, pomii înmuguriseră, grădina se umpluse de flori, păsărelele îi încântau cu ciripitul lor vesel în fiecare dimineață.

Micutul fermier, D., aștepta cu mare nerăbdare să vină primăvara… avea el un motiv anume 🙂 … știa că, găinușa Rita va avea puișori când vor înmuguri copacii, deci când va sosi primăvara… așa îi spusese mama lui.

Și, într-o seară, mama îl anuntă pe micuțul fermier :) că găinușa Rita are, în sfârșit, 10 puișori…. Ce fericit era D!! De-abia a dormit, foarte fericit că i va vedea dimineață.

A doua zi, a luat în mare grabă micul-dejun și s-a dus repede la găinușa lui dragă… când, ce să vezi? Nu găsi acolo decât o găinușă tare tristă….

“Ce s-a întâmplat, draga mea Rita? Unde sunt puișorii tăi? Ce s-a întâmplat?”

Și găinușa îi spuse: „Ooooofff, ce poveste tristă! Aseară, puișorii mei, zece la număr, au ieșit din ouă…. Cu câtă nerăbdare și dragoste i-am așteptat!!…S-au ascuns toți în penele mele și s-au culcat liniștiți….Erau așa de frumoși, ca niste mingiuțe aurii și pufoase. Și, spre dimineață, o vicleană de vulpe a venit cu un sac mare și mi i-a furat pe toți…. Și i-a furat și puișorii găinușei vecine, Dora. Tot zece are și ea. Ce să mă fac?? Ce mă fac eu fără puișorii mei??“

Dar micutul fermier D. s-a gândit, s-a tot gândit…. Nu credea el că harnicul său câine Doc nu a stat de pază. Și s-a dus să-l  întrebe și pe el dacă a zărit ceva. Dar Doc nu era în cușca lui. Apare, într-un sfârsit, gâfâind: ”Fermierule D.,  să știi că vicleana vulpe  a fost fugărită de un urs și a pierdut toți puișorii din sac. Aceștia, speriați, au fugit în pădure. Ar trebui să mergem imediat să-i găsim.”

Tare fericit că mai avea o șansă de a salva puișorii gălbiori, D. a plecat cu Doc în pădure.

“Heeei”, strigă găinușa Rita, ”să-ți mai spun ceva. Aseară am numărat puișorii și ca să nu-i încurc, cu o vopsea specială am pictat pe fiecare un număr. Ai mei sunt de la 1 la 10, iar ai găinușei Dora de la 11 la 20. I-am pictat așa, ca nu cumva să-i încurcăm. Și, dacă s-ar pierde, să-i găsim mai ușor. Eu voi rămâne aici, în coteț, în caz că se întoarce vreun puișor, să mă găsească. Ar fi bine ca tu să încerci să-i cauți pe rând: puișorul 1, apoi 2…și tot asa…Îți va fi mult mai usor… sunt tare sigură că îi vei găsi pe toți!“

Și fermierul D, foarte priceput și cu un ochi tare ager găsea puișorii unul câte unul. Erau răspândiți peste tot și piuiau foarte tare 🙂 (Mămica îi ascunsese prin toată camera 🙂 )

Și uite că, în curând, 5 puișori, erau deja lângă mămica lor.

D. știa că nu era timp de pierdut, vicleana vulpe ar fi putut apărea în orice moment și ar fi căutat puișorii pierduți…Sigur stătea ea pe aproape….

În cele din urmă, toți puișorii se aflau în căsuța găinușei Rita. Și puișorii ei, și puișorii găinușei Dora, care trebuia să sosească dintr-un moment într-altul să-și ia puișorii ei. 🙂
Mamica lui D a fost tare mândră de el: ”Felicitări, micuțule fermier D., te-ai descurcat minunat! Tu chiar știi cum să ai grijă de animăluțele din ogradă! “.

Și D. s-a gândit: “Ei, uite ce de emoții și aventuri  ne-a adus primăvara aceasta frumoasă!” 🙂

Ursuleții năzdrăvani și mama lor, la fel de năzdrăvană 🙂

16 comentarii

  1. Este un joc handmade minunat! Felicitari si multumim familiei de ursuleti nazdravani, dar si gazdei, pentru asa lucruri frumoase impartasite noua! Abia astept prima ocazie pentru a crea acest joc intr-o varianta care sa-l tenteze pe Mateiul meu (adica cu planetele). 🙂 Parca ma si vad indemnandu-l Matei sa caute Soarele prin casa, iar el sa-mi raspunda ca e noapte! 🙂 🙂 🙂
    Va imbratisez cu drag si va urez succes!

  2. Descurcăreţ al primăverii; şi dintr-o dată ograda se lumină de atâta puf auriu piuitor şi, dacă te întorci copilului din tine, acele decupaje nu sunt doar hârtie, ci spun în multe prinzătoare cuvinte o poveste ca un joc, un joc precum o poveste învelită în zâmbete; ale tuturor ochilor ce au poposit în preajma ei.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s