Concurs??? We’re in, of course!

În timp ce-mi făceam nestingherită bagajele pentru minunata Grecie, primesc o provocare: CONCURS!!!

Zic: pfui! n-am timp de data asta. Dar parcă poți sta deoparte? Ceva îmi dădea ghes: „Bagă, domnule un ochi acolo și vezi ce vrea să zică autoru’?” Și autorul, pardon, autoarea, zicea așa de frumos despre niște premii, încât nu m-am putut abține. Am abandonat valiza semi-nudă pe pat, mi-am înmuiat pana de curcan în cerneală și m-am apucat să scriu despre cum se joacă Pințul! Ăsta da subiect generos.

Precizare esențială: Pințul este extrem de activ. Nu-i place nimic din ceea ce este joc static. De obicei se plictisește rapid și cere să trecem la subiectul următor.

Precizare esențială nr. 2 : Pințul are …etape 🙂 . Uneori se fixează pe câte un lucru și numai despre asta vorbește sau numai asta face o perioadă bună de timp. Până când apare alt lucru care să-l fascineze cel puțin la fel  de mult.

Precizare esențială nr.3 (nu mi-am dat seama că vor fi mai multe 😆 ) : Pințul este prin excelență social. Nu îi place să se joace singur. Foarte rar face asta și nu îl ține prea mult, de aceea vasele se spală cu o repeziciune uimitoare la noi în casă, pentru a calma strigătele lui: Mami, ne jucăm? 😀

♥ Jocul preferat (cel puțin în această perioadă) : „de-a Spaidemen!!!” Poate vă amintiți:

Aleargă, aruncă pânza, se luptă, câștigă, se ia la trântă cu tati, pune masca, scoate masca, doarme cu masca și apoi o ia de la capăt.

♥ Pe locul doi (luna asta) este jocul cu mașinuțele. A văzut și Cars 2 și se declară în continuare fan Bulger Măghin! 🙂

♥ Pentru că am făcut curățenie în beciul de la „casa veche”, am găsit popicele. Și-a amintit cât de mult i-au plăcut când le-a primit de la Păntușa. Așa că a tras o tură de popice cu tati în fața blocului.

sursa foto

♥ Foarte, foarte important este jocul de tip puzzle. La început citeam despre alți copii care fac puzzle de la vârste enigmatic de mici. Al meu nici nu voia să audă. Puzzle-uri simple de maxim 6 piese (cu animale) erau puse cu capul în jos sau total aiurea. Așa că m-am lăcat păgubașă. Dar într-o zi (imediat după ce a făcut 3 ani) și-a ales un puzzle cu Bob Constructorul din Lidl. Le-a făcut pe toate aproape imediat, chiar și pe cele cu 72 de piese, de ziceai că numai asta a făcut de când s-a născut. Acum cere să-i cumpăr puzzle cu orice. Dar dacă este cu Fulger sau cu Spiderman…e mai mult ca perfect!

♥ Să pictăm! Iată bucuria! A fost o vreme când voia să picteze non stop.

♥ Jocuri improvizate. Sunt specialitatea lui. De când era micuț își găsea jucării în orice: bidoane, bețe, linguri, castroane, cutii etc. Jucăriile cele mai frumoase pe care le primea păleau în fața celor pe care și le făcea singur. Poate vă amintiți:

♥ Dansăm! Avem un stil propriu și inconfundabil care va face furori cu siguranță mai târziu 🙂

♥ Teatrul de păpuși ad-hoc. Am improvizat o „scenă” pe o măsuță mai mică în spatele căreia pot sta bine ascunsă. Piesa de rezistență a fost Scufița Roșie. Aveam un vânător primit de la Păntușa, un purceluș care putea juca roluri multiple din cauza înfățișării sale, un ursuleț de la Cocolino, vreo doi bureți de baie în formă de păpuși și…le-am potrivit pe toate în rolurile poveștii. Schimbam păpușile pe sub masă, am folosit hăinuțe de ale lui pentru vestimentație și recuzită și asta a fost distracția zilei o perioadă bună de timp.

♥ Să nu credeți că nu ne jucăm și serios. Cele mai potrivite jocuri pentru el din această gamă (adică „jocuri serioase”) sunt cele din revista Meki. Când primește câte un număr nou al revistei, nu se lasă până nu le rezolvă pe toate. Numărăm, recapitulăm culorile, facem labirinturi (preferatele lui), găsim cele 5-10 diferențe dintre imagini (și asta îi place mult!) citim poveștile de acolo.

De jucat, ne-am mai juca, dar eu acum îmi fac bagajele că pierd avionul 🙂

Cine mai crede că are jocuri interesante de prezentat, să se bage în consursul piticilor voinici. Repede, că e până pe 30! 😀

8 comentarii

 1. ehehe……aschia nu sare departe de trunchi,ha????
  bravo,Pintule!!!!
  frumoasa joaca!
  mai ales cand e vorba de Bulger,nu? mai stiu eu pe cineva care ar lasa orice numai sa se joace cu Bulgar si Bucsa :)))
  drum bun,draga Agatha 😉
  Pintule, sa nu ai stare si sa te distrezi mereu mult si bine 🙂 asta e ceea ce conteaza: sa te simti bine si sa razi din inima!
  :))))

 2. Pintul tau este ca si Andrei al meu…toata ziua murdar de acuarele, picteaza orice :)) nu are stare deloc, are o obsesie cu Spider :)) L-am luat cu mine azi pe munte ca are prea multa energie…bafta la astfel de concursuri :))

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s