Dez-legare

„Nimic nu piere în natură, ci numai legăturile lucrurilor se schimbă, numai formele se mută; toate se rotesc într-un cerc veșnic. Elementele rămân tot aceleași”. (George Barit)

Dez-legare cer,

 de nemurire.

Nu de trup,

ci de suflet,

nu de-al tău,

ci de-al nostru.

Dez-legare cer,

de vise.

Nu de sub cerul zilei,

ci de-ale nopților reci.

Nu de ieri,

ci de azi,

căci mâinele

oricum e departe.

Dez-legare cer,

de tine,

de tot

și de toate.

Dez-legare cer!

Dez-îmblânzire,

Dez-mântuire…

 

27 de comentarii

 1. Dez-legăturile, în ce se vor transforma ele oare…? Nu trebuie s-apară o valenţă, ca alta să se-mpartă? Ah, chimia, corigent am fost… chiar şi la cea a sufletului. Sau poate elementele nu s-au rotit în sfere corespunzătoare. Ce des-legare te îndeamnă spre dezlegare? Cedez legare…

   • Ne speriem de noduri gordiene plămădite din nisip ud pe plaja speranţelor noastre… Ah, ce dramatism hilar pîndeşte după fiecare colţ de vis… Bună dimineaţa, zic!

     • OOPS! Ca pana sa-mi dau seama de metafora (bagsama la ora asta imi functioneaza mai greu neuronul) era sa corectez ca nu cu A LUI sabie a fost taiat nodul gordian, ca aia-i ALTA legenda distincta…

      A propos de legende: „mi-a intrat un cui in cap” cu legenda lui Polichinelle, si nu stiu s-o gasesc prin net. Poti dumneata sa ma ajuti cu un link? (Sau – daca nu – poate ca poate (!) altcineva…)

      Si BUNA sa fie dimineata in cauza.

       • „Săru’mâna, conaşule! Să-ţ’ trăiască franţuzoaica si copilaşii!”
        (Regret ca nu stiu CUM as putea face pt a reda in scris si intonatia specifica („din piept”) caracteristica respectivei etnii…)

        • Conectezi microfonul pe mufa roz a plăcii de sunet, debifezi Mic muting din Sound Panel, porneşti Sound Recoder din Accessories, porneşti înregistrarea, rosteşti plin de patos fraza, o încarci pe trilulilu.ro sau iutub sau orice host cu acces public şi ne dai un link.
         Sau mai bine las’ aşa, că noi am înţeles deja şpilu’… mînca’ţ’aş. 😆

          • Lasa-l, nu vezi ca (saracul) vorbeste-n limbi straine? Eu nu-mi dau seama nici macar ce ar trebui sa-l intreb ca sa incep sa inteleg ceva din ce pare c’-a afirmat dansul acolo.
           (Ei, nu CHIAR asa – da’ NICI departe…)

          • Ce-am zis io acolo e floare la ureche dacă ai Windows95/98/ME/2000/XP. La alea noi şi handicapate, habar n-am unde tre’ să dai cu picamăru’ (pick-hammer, pentru necunoscători 😎 ) ca să găseşti opţiunile respective, totul e ascuns cu grijă sau chiar lipseşte cu desăvîrşire. Way to go, Micro-useless-soft! 👿

           Aşadar… iar, din nou, înc-o dată:
           1. Conectezi un microfon pe mufa roz a computerului, fie de pe placa de sunet, fie pe panoul frontal al cutiei, dacă există.
           2. Unele drivere simt automat (de)conectarea unui device audio şi oferă opţiuni sau cer confirmare; în acel caz, urmăreşte indicaţiile.
           3. De obicei, intrarea de microfon este închisă, aşa că trebuie deblocată din panoul de control al plăcii de sunet, care poate fi cel standard al sistemului de operare sau unul adiţional instalat odată cu driverele. Oricare ar fi el, caută Mic in (Microphone input) şi ai grijă să debifezi ‘Mute’ (poate arăta ca un butonaş cu un difuzor desenat, tăiat cu roşu dacă ‘Mute’ e activat)
           4. Din butonul Start, mergi în Programs > Accessories > Entertainment > Sound Recorder (sau dă căutare în programe după numele sndrec32)
           5. Acolo ar trebui să fie un buton rotund, roşu pe care apeşi pentru a porni înregistrarea (maxim un minut, din cîte ştiu), vorbeşti în microfon iar cînd se termină timpul (sau apeşi butonul de stop), salvezi înregistrarea într-un loc oarecare (pe desktop, aşa fac majoritatea, de-aia e plin de gunoaie 😉 )
           6. Dacă ai cont, fă-i upload pe trilulilu.ro, YouTube sau în orice alt loc unde se poate trimite un fişier (în formatul curent va fi cam mare, că nu e comprimat, iese .wav; se poate comprima în .mp3 după salvare, cu un utilitar de specialitate – spre exemplu Switch Sound File Converter)
           7. Odată pus pe web în loc public, postează link-ul şi pregăteşte-te de comentarii la adresa intonaţiei 😀

          • Uai de capu’ meu! Acuma m-a lamurit bustean, saracu om: plin de bunavointa, mi-a „tradus instructiunile”… din dialectul basc in dialectul bantu… :p 😀 😳 😆
           Iti multumesc frumos pt intentie si pt stradanie, Drugwash, da’ hai s-o lasam deocamdata asa. (Nici macar nu merita sa-mi bat capul (deocamdata) sa inteleg instructiunile (si eventual sa cer precizari), intrucat ORICUM nu am… microfon. Sau te pomenesti ca poate fi folosit cel incorporat in „combina” prin intermediul careia comunic audio/video pe Skype sau pe Messenger?)

           Agatha, am la dumneata rugamintea sa-i comunici lui Drugwash adresa mea de mail – momentan nu am nimic anume sa-i transmit „in privat”, dar mi-e drag omul si stilul lui si as vrea sa am deschisa (accesibila) o cale de comunicare catre dumnealui (bineinteles, daca e si dumnealui de acord: DE ACEEA ti-am cerut sa-i dai lui adresa mea si nu invers) – poate mai degraba mess sau Skype (care sunt mai spontane, mai prompte) decat mail (care de multe ori imi face figuri si refuza sa-mi trimita mesajele, desi de primit primeste.)

           Sau poate – daca este cazul – are dansul bunavointa sa-mi comunice (aici) un link spre pagina dansului de FaceBook (desi eu – in ciuda faptului ca am cont acolo DE MULT – nu-l prea folosesc)?
           (Pt numele „Drugwash” mie FB-ul „imi spune” ca are zero rezultate la cautare.)

          • Zero rezultate vor rămîne, în veci, pe FB, fiindcă n-am nici cea mai mică intenţie să intru acolo vreodată. Cine vrea să mă contacteze, mă găseşte pe Yahoo! Mail şi Messenger, cu acelaşi simplu ID de aici: drugwash. Mai multe detalii pot fi aflate din foaia de profil Gravatar, deşi foarte rar mai intru pe celelalte reţele de instant messaging.

   • „mi-am irosit valențele!”
    ATENTIE, ca valentele astea sunt legaturi NEAPARAT divergente (cu exceptia legaturilor multiple cu acelasi… subiect).

 2. Memento:
  „Asta cu văzutul feței…îmi aduce aminte de altele. dar…într-o postare viitoare”
  „cu încurajări, că altfel…mă iau cu ”trebi” pământești și amân!”
  In concluzie – ramane cum am stabilit: „Hai A – ga – tha/ Hai A – ga – tha!”

 3. In aceasta poezie, autoarea doreste sa spuna ca vrea sa se dezlege de sufletul si de visele ei, despre care stie ca sunt si ale lui. Ea crede ca asa are libertate destula, cat sa ii ajunga pentru a nu mai avea nevoie de vreo mantuire ulterioara.
  Intr-una dintre strofe, autoarea omite cu intentie de 3 ori cuvantul „la” din cadrul prepozitiei compuse „de la”.
  Tot autoarea doreste sa transmita un sentiment de tristete, dar de care noi de dezlegam usor.

  • 😆

   Dacă nu aș ști mai bine, aș crede că aici e vorba despre răzbunarea elevilor mei 😆

   Interpretare interesantă. Trebuie să ținem cont, totuși, că este vorba despre un…joc de cuvinte 😉

   De data aceasta, prepoziția…e foarte bine folosită acolo! 😉

   Mulțumesc 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s