RSS

Dreamcatcher

16 iul.

“Thank you…for gracing my life with your lovely presence,

for adding the sweet measure of your soul to my existence.”

(Richard Matheson, What Dreams May Come )

Nu te visez…

Strâng pleoapele cât pot de tare și sper că nu vor lăsa loc luminii să-i întunece…Îmi adun cu grijă toate imaginile dragi înfățișându-ne râzând, alergând, traversând un oraș într-o barcă… Mângâi imagini în care picături ne sărută obrajii sau în care adormim îmbrățișați. Un buchet de trandafiri…un bilet…cartea…Toate trec cu atâta repeziciune ca genericul de final al unui film, pe care nu reușești să vezi cine au fost protagoniștii.

Nu…nu te visez…

Hotărăsc să deschid ochii larg ca și cum aș vrea să cuprind un tablou întreg în care să ne aflăm împreună printre flori de liliac

22…iar imaginea asta e tot ce am ca lampă de veghe printre gândurile negre ce-mi îmbracă mintea a doliu. Colțul ferestrei nu dezvăluie decât dâra de lumină lăsată cu aroganță de o stea căzătoare, stinsă inutil pe cerul pustiu. Am ratat și de data aceasta biletul către fericire! L-am preschimbat, cu inconștiența unei adolescente, pe un loz necâștigător…Și asta pentru că un vânzător ambulant striga cu atâta convingere: „Îndrăzniți de visați. Nu vă costă nimic!”

24Mi s-a părut că te văd alergând…purtat de vârtejuri care încurcă poteci și adorm minți obosite. Ți-am întins mâna, dar te-ai întors și te-am pierdut. Pentru totdeauna. Nu am mai apucat decât să văd cum îți înnozi șireturile și îți pui rucsacul în grabă. Glasul mi-a secat și nu am putut să strig, decât stins, să rămâi… Sau doar mi s-a părut că am strigat… În realitate, mi-am încuiat cuvintele de teamă că te-ai putea întoarce.

Iar când dimineața și-a făcut milă de zvârcolirile mele, am alergat la fereastră sperând să-ți văd umbra acolo unde, odată, ai stat cuminte veghindu-mi somnul. Erai însă departe deja. Acolo unde ar trebui să te afli și de unde nu te voi mai întoarce decât când vreo lacrimă va cere oglindirea unei povești.

Reclame
 
26 comentarii

Scris de pe iulie 16, 2013 în Amelie

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

26 de răspunsuri la „Dreamcatcher

 1. zElle

  iulie 16, 2013 at 1:22 pm

  cat de potrivita e melodia cu ”tonalitatea” textului

   
  • dagatha

   iulie 16, 2013 at 1:29 pm

   🙂
   De obicei merg invers…de la melodie la text 😉
   Acum…doar s-a potrivit 🙂

    
 2. Drugwash

  iulie 16, 2013 at 10:14 pm

  Mă sinucizi cu povestea unei romanţe triste, pe fondul unuia dintre filmele mele de suflet. Robin Williams şi Annabella Sciorra pictează tablouri fantastice în numele ideii „aş merge şi-n iad după tine”. O, nici nu ştii cît de adînc îmi sapă-n suflet povestea asta… Peste trei zile, am fi putut bea împreună o bere, aniversîndu-ne ziua de naştere. Dar sînt ani de cînd aşa ceva nu mai e posibil. Fiindcă el a ales să plece pe drumul fără întoarcere, în căutarea EI. La fel ca în film. Nu ştiu dacă s-au regăsit undeva, acolo, în cealaltă dimensiune. Dar ştiu că, de atunci, pentru mine aniversările au fost şi vor fi schiloade şi suferinde.

   
  • dagatha

   iulie 17, 2013 at 11:03 am

   😦
   Pentru mine filmul ăsta este…imaginea supremă a ceea ce înseamnă iubirea absolută. Da, aia pe care o visăm, dar despre care știm că nu există.
   Iar Robin Williams…este actorul meu de suflet. Cred că este singurul care poate juca roluri de comedie și de dramă în egală măsură fără să fie câtuși de puțin fals….

   P.S. El???

    
   • Drugwash

    iulie 17, 2013 at 11:53 am

    Am mai adus vorba pe ici-pe colo, am şi promis că scriu la mine despre ei dar n-am reuşit niciodată să-mi adun tăria. E vorba despre un bun prieten Tony, fost vecin la bloc şi soţia lui, Cristina. El şi cu mine eram născuţi în aceeaşi zi, aveam aceeaşi pasiune comună – electronica – şi eram fiecare îndrăgostiţi de cîte o Scorpioancă: el de soţia lui, eu de… imposibila mea. Mă gîndeam la el şi vedeam o versiune posibilă a mea. Stăteam ore în şir la taclale despre montaje, piese, scheme, idei, cu cîte un pahar în faţă, pînă suna Cristina ori venea la uşă „să-şi ia bărbatul acasă”.

    Apoi într-o zi, Cristina s-a îmbolnăvit de cancer şi în cîteva luni – nu ştiu dacă a fost un an – s-a dus, cîndva într-o toamnă tîrzie. La nici două luni după ea, în ajun de Crăciun, Tony a plecat s-o caute „dincolo”. Cu cîteva zile înainte, mă rugase să-i fac o copie după seria „Piraţii din Caraibe”; am luat două blancuri şi i le-am făcut. A venit să le ia şi la plecare ne-am îmbrăţişat strîns, prieteneşte – pe moment am pus-o pe seama încărcăturii emoţionale a conjuncturii, după „plecarea” Cristinei, însă nu a fost aşa, a fost o îmbrăţişare de rămas-bun pe care nu am înţeles-o atunci ci abia după. El deja se hotărîse să plece dincolo de capătul lumii, după ea. Şi a făcut-o.

    De atunci, ziua mea nu mai poate fi o zi de sărbătoare, cum la fel nu mai poate fi Crăciunul, întunecat şi îndurerat de vestea „plecării” lui, cel care fusese oglinda mea într-o realitate alternativă. Dacă cineva avea nevoie de o explicaţie pentru felul meu de a fi, trist, pesimist, refractar faţă de „zilele speciale” numite „sărbători”, acum a aflat-o.

    Nici nu ştii cît mă bucur că am găsit pe cineva care să aprecieze la adevărata valoare „What dreams may come” şi pe Robin Williams. Ceea ce ai spus mai sus e exact ceea ce gîndesc şi simt şi eu.

     
    • dagatha

     iulie 17, 2013 at 3:39 pm

     Intenția mea nu a fost nicidecum să-ți redeschid răni… 😦 Dar nu puteam să nu întreb despre El, ca și cum m-aș face că trec peste ceva…nesemnificativ…Undeva…am bănuit parte din poveste…Și da, e minunat când ai o oglindă care să-ți zâmbească zilnic spunându-ți că nu ești nebun, ci dimpotrivă, ceea ce simți este firesc…
     Filmul ăsta…m-a marcat…deși prima dată nu l-am văzut decât fragmentat…A doua oară, însă…
     E momentul de…huguleț? 🙂

      
     • Drugwash

      iulie 17, 2013 at 4:18 pm

      Nu poţi redeschide o rană care nu se închide niciodată, aşa că alungă-ţi vinovăţia din gînd. Iar filmul ăsta e capabil de a inocula sindromul Stendhal celor ce nu-l au. Pe mine mă cutremură de fiecare dată prin intensitatea mesajului uman, a iubirii absolute.

      Eşti dulce-n suflet şi-ţi mulţumesc. Accept cu drag huguleţul din partea ta. 😳

       
      • dagatha

       iulie 17, 2013 at 4:41 pm

       E mai mult neputință decât vinovăție…
       Iar filmul…uite o modalitate de a comunica perfect cu oameni pe care nu-i cunoști în viața reală… 🙂

       Huguleț? Să vedem dacă merge: *hug* ( 🙄 )

        
 3. paulman20102011

  iulie 17, 2013 at 8:38 am

  ieri am descoperit piesa asta. acum sa te vad ce texte ai…

  recunosc in fata ta si a cititorilor tai ca am avut orgasm auditiv…

   
  • dagatha

   iulie 17, 2013 at 11:20 am

   Hm…interesantă 🙂 Genul tău 🙂 Mai puțin al meu. Din punctul de vedere al creației 😉 dar…dacă apare vreo idee…nu ezit sa ți-o împărtășesc 😉

    
   • paulman20102011

    iulie 17, 2013 at 11:35 am

    m-ai desumflat… 🙂 m-am gandit ca pe acordurile ei ai sa ne povestesti mai multe despre iubirea/iubirile tale care te face/fac asa melancolica… 🙂
    eu cred ca a fost cineva deosebit tare, care te-a invatat foarte multe, si bune si rele, nu-i asa?
    mie asa imi face impresia.

     
    • dagatha

     iulie 17, 2013 at 11:47 am

     😆
     Păi ce faci, domnule? Demitizezi frumusețe de text??? 😆
     Nu știu la cine crezi că mă refer…dar de povestit eu nu povestesc nimic 😉 Cu prima ocazie îți fac cadou primul volum de texte 😉 Poate ai să descoperi de acolo 😀

      
     • paulman20102011

      iulie 17, 2013 at 11:51 am

      eu demitizez nimic, dimpotriva incerc sa il ancorez in realitate.
      ei vezi aici e frumusetea textului literar, al artei in general. fiecare intelege ce doreste, ce poate. 🙂
      deci astept volumul de texte, sa integrez si sa aprofundez intreaga ta activitate lirica.
      P.S. dar niste poezii sau texte cum imi plac mie cand mai faci? 🙂

       
      • dagatha

       iulie 17, 2013 at 3:34 pm

       asta e ideea: NU trebuie să ancorezi nimic în realitate. dacă faci asta, textul nu mai prezintă niciun fel de…interes 😉
       Și de aici și farmecul de a lăsa pe fiecare să înțeleagă ce vrea.

       Volumul de texte…zi unde vrei să ți-l trimit 😉
       P.S. Când vine…inspirațiunea 😉

        
       • paulman20102011

        iulie 17, 2013 at 4:23 pm

        mda, ai o interpretare destul de originala asupra artei in general. de unde la orele de literatura de la scoala invatam ca intreaga opera a marilor scriitori (artisti in general) era ancorata in realitate sau oricum avea la baza realitatea (experientele si reveriile lor), tu distrugi aceasta conceptie, calcand in picioare (lait – motivul operi tale, din cate spuneai odata) milionae de pagini de comentariu literar.
        bravo, atunci 🙂

         
        • dagatha

         iulie 17, 2013 at 6:20 pm

         Hmmm…Dacă m-ai stârnit… 😀
         Interpretarea făcută la școală se referă la aspectul pur didactic. Adică e menit să te învețe pe tine, ca novice într-ale lecturii, cum să-ți dai cu părerea. Că te învață prost, e partea a doua, pentru că te limitează la puncte de vedere unice, vezi minunatele comentarii literare impuse. Totuși, unul inteligent o să fure ce trebuie să fure de acolo, ca să-și facă o bază solidă pentru mai târziu, indiferent de ceea ce va citi sau de context.
         Interpretarea făcută de noi acum, la vârsta și în contextul ăsta e altceva. Aici nu ai note și nu ai restricții. Poți să vezi ce vrei, cum vrei, în limbajul care îți convine.

          
       • paulman20102011

        iulie 17, 2013 at 4:30 pm

        P.s. ce inseamna gustul, mie imi curge sirop din urechi (de la orgasm) cand aud melodia aia de ti-am postat- o dimineata.
        sa vezi cum se aude in masina…

         
        • dagatha

         iulie 17, 2013 at 5:12 pm

         Da, gustul 🙂

         Am pățit de mai multe ori ca tine. Eram atât de entuziasmată de o melodie, încât am crezut că până ș iuniversul o să se oprească să o asculte. Și vreo trei apropiați erau atât de indiferenți, de am dat în depresie 😆
         Acum…melodia e faină. Doar că nu se potrivește…condițiilor actului creator în cazul meu. Asta am spus. Și cred că în mașină e demențială!
         😉

          
 4. mihaela

  iulie 17, 2013 at 10:07 am

  Ştiu ca si tie iţi place poezia şi cred ca se potriveşte cu starea ta de visare…sau nu?
  ,,trupul meu
  mult prea plin de tine
  palma ta
  niciodată
  de mine îndeajuns

  pleoapele tresar
  violete fragile
  sub aripi de înger păgân
  inima mea
  pasăre cu zbor întretăiat
  îşi caută adăpost

  prin colţul răsfrânt al perdelei
  albastrul nopţii
  risipeşte petale
  lunile se urmăresc pe cer
  iele zăpăcite
  goale în oglinda lacului

  tresar…
  visul meu miroase
  a dor
  a neputinţă
  şi a tine

  unde eşti
  când eu visez
  o noapte albastră
  cu o mie de
  săruturi muscate?,,

   
 5. mihaela

  iulie 17, 2013 at 11:19 am

  Nuta Istrate Gangan- Vis, scrie genial!!!!!!

   
  • dagatha

   iulie 17, 2013 at 11:22 am

   Habar n-am avut!
   Dar trebuie să recunosc că mi-a plăcut 🙂
   Mulțumesc că m-ai luminat! 😉

    
 6. psi

  iulie 17, 2013 at 4:52 pm

  girl…. 😦

   

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
Cosmisian's Blog - Gânduri Neinfinite

Neoproză „smart emotional”

Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

CÂRCIUMĂ DE FIȚE

îmi rezerv dreptul de a-mi selecta clienții

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Numai Filme

by Ana Ayana

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

JURNAL

Ajutor pentru luat zborul

SENSURI

De ce îi este omului de astăzi foame ? De iubire şi de sens. (N. Steinhardt)

Creatii manuale-Amy Crafts

Despre pasiunea pentru handmade

Poteci de dor

"Adevărul, pur şi simplu, e rareori pur şi aproape niciodată simplu" - Oscar Wilde

DrStoica / da-te-n blogul meu, te rog!

zâmbet, coaching, film, pamflet, fotografie, pareri, aiurea... dar hai sa fim pozitivi!

ComiCultural

Nu știu că nu știu nimic

Înşiră-te mărgăritare

Vorbe, cuvinte și litere prăfuite, despre lume, cu lume și pentru lume

Traista cu merinde

Toate lucrurile imi sunt ingaduite,dar nu toate sunt de folos.

Cu presa de perete

un blog de Alex Nedea

Thaumaturge

talk about candles, circles, planets, stars, bananas, chants, runes and the importance of having at least four good meals every day”

Machete didactice

machetedidactice.com

Pishky's Blog

Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi - N. Stănescu

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Tiberiuorasanu's Blog

LECTURI, păreri, impresii de călătorie. Eu citez NU plagiez.

Un blog de poveste

Oborul cu fantezii

Valerica Oprisanu

Just another WordPress site

Spanac

Distribuitor autorizat de fazani hazlii

Cățărătorii

Când urci pe scara vieţii, nu uita să dai bună ziua tuturor, pentru ca atunci când cobori să aibă cine îţi răspunde

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

Hapi. Riverwoman

Lift up the receiver, I'll make you a believer

Loc de dat cu capu'

sau cum să te fereşti de invizibil

Per aspera ad astra

Maison de santé

ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Blogul Buceginatura2000

Informatii despre Mediu, Turism, Bucegi sit Natura 2000

Alma Nahe(r)

Să se ducă la muncă, ca să nu mai citească şi ei nişte almanahe!

Surorile Marx

globus de miuzici, filme si alte rautati

Redsky2010's Blog

Trecand prin viata cu ochii larg deschisi

Dictatura justitiei

Just another WordPress.com site

Ochiul care rade

Felii de viata

Tink3rbe11's Blog

Eu in forma bruta

Pruncu

de vorba cu mine insumi

Tabakera

...pentru ganduri la care nu pot renunta

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Pseudolirice

Pseudo lirice

%d blogeri au apreciat asta: