Cum să nu-ţi placă Sardinia?

De frumos, frumos, de cald, foarte, de plictisit, n-ai când!

Anul acesta am profitat mai puţin de proiectele europene, ceea ce a dus la salvarea  căsniciei mele, deoarece consortul nu cred că mai duce multe zile petrecute în absenţa minunatei sale soţii. Dar dacă …Providenţa (sic!) a zis: „Bine, fato, hai că te mai trimit undeva!” (şi nu era o locaţie despre care unii ar spune că e vulgară 😆 ), am împrumutat „The Look”:

10123744şi am jurat pe roşu că e ultima oară. Pe vara asta, desigur. Pentru a evita un dezastru, am ţinut mâinile încrucişate la spate just in case.

Şi am plecaaaaaat! Cu şase tineri minunaţi (trei domnişoare şi trei domnişori) cărora se presupune că le sunt lider pe parcursul proiectului. Aleşi pe sprânceană, unul şi unul. Cuminţi, frumoşi, deştepţi şi descurcăreţi. Cea mai tare echipă ever!

Sardinia este minunată. Cam departe de casă, e drept, dar merită cu vârf şi îndesat orice fel de sacrificiu material. Ajung a doua oară aici, pentru că ne-am întâlnit în iunie să punem ţara la cale. Sau ţările, că suntem vreo patru: Italia, Grecia, Polonia şi noi. Tinerii par că se simt minunat aşa că nu-i deranjez prea mult de la activităţi.

Liderii se ocupă de bunul mers al lucrurilor, dirijează activităţile sau chiar se joacă şi ei (aici trebuia o întrebare-concurs: eu ce credeţi că am ales să fac dintre toate astea? 😀 ) Înfruntăm împreună cu stoicism cele 40 °C şi ne rugăm de organizatori să ne lase la mare. Ei zic că nu. De aceea, ne-am propus să evadăm 😀 în urma unui complot multinaţional. Vă ţin la curent cu scorul.

Cum să nu-mi placă în Sardinia?

1. M-au primit cu îmbrăţişări calde şi sincere. De bucurie că le înţeleg limba (mulţumim, domnilor profesori de latină şi de franceză 😀 ) m-au făcut translator. Ei vorbesc în italiană, eu răspund în engleză. Pare să meargă 😆

2. Una dintre participantele din Grecia m-a găsit extrem de…tânără! Cele 25 de primăveri pe care mi le-a atribuit m-au urcat până în al nouălea cer, aşa că m-am împrietenit cu ea ca să-mi mai amintească mai des câţi ani am.

3. Un grup de italieni…simpatici 😀 şi cu evidente probleme cu vederea, m-au zărit într-un colţ de sală, în umbră şi au început să strige, tulburaţi de aburii alcoolului: „Ciao, amore. Sei bellissima!!” Am lăsat deoparte celelalte detalii despre starea bieţilor adolescenţi şi am reţinut fraza în italiană. Sunt ca…ai noştri! Lipsea doar fluieratul. sau nu l-am auzit eu din cauza vitezei cu care mă îndreptam spre ieşire.

Aşa că…mai stau pe aici 🙂

13 comentarii

  1. …ca puteai sa ma iei si pe mine, bai, belissima, sa nu creada aia ca o adolescenta ca tine circula singura, fara mama ei! Plus ca puteam sa-ti tin si umbra la cat sunt eu de maricica! ;))

    • 😆
      Să zicem că mi-a plăcut să facem în așa fel încât să dăm bine în toate situațiile 🙂
      Să schimbăm mentalități greșite și să sonstruim o imagine bună. Chiar dacă alții par să creadă altfel…

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s