Util versus plăcut

Da, evident, ideal ar fi să fie amândouă 🙂 Dar până reușești să le îmbini și să faci pe plac tuturor…

– Mergem la Dada? (bunica de la Roman, n.n.)

– Da.

– Și o să-mi dea cadoul acum?

– Probabil.

– Hmmm…Sper să nu mai fie haine!

Mda.

Normal că nu a primit niciodată numai hăinuțe de ziua lui, dar…inevitabil s-au mai strecurat și una-două în punguțele de cadouri. Numai că dacă nu sunt cu Spiderman, Ironman, Cars, Ben 10, Angry Birds și alte minunății ale tehnologiei moderne, nu ie bune!

Am încercat să aleg un cadou care să îi placă, dar care să îi și folosească. Nu am reușit să surclasez celelalte cadouri primite în avans, niște roboți Lego pe care îi meșterește cu atâta îndemânare, de zici că el însuși le-a făcut design-ul.

IMG_20130811_071452 IMG_20130811_071531

Asta se întâmplat aproape la ora 7 dimineața, când a sărit din pat și a alergat să-și strângă cadourile împrăștiate strategic prin diferite colțuri ale casei.

Plăcut? Pentru mine…nu neapărat, pentru el, maxim!

Util? Pentru el…100%, pentru mine…am încercat să văd partea bună a lucrurilor: e Lego, îl fascinează asamblarea pieselor și copilul  e super fericit.

Mi-a fost destul de greu să-i aleg un cadou potrivit. Mai întâi pentru că, în general, are suficient de multe jucării – multă vreme a fost unic în toată familia, așa că bunicii, unchii și mătușile i-au îndeplinit toate dorințele (aproape). Nici acum, de când sunt și gemenii în familie, nu se poate simți vitregit. În al doilea rând…jucăriile de pe piață sunt…cel puțin ciudate, așa că mâ gândesc și eu ca alții, dacă n-o fi fost mai bine într-o vreme, când o jucărie valora extrem de mult și ne chinuiam să o păstrăm intactă, știind că va mai trece multă vreme până primeam alta. Săbii, pistoale, puști, arme, roboți malefici și altele din această categorie mă sperie ca frecvență și popularitate. Uneori te miri ce norme de siguranță sau educative respectă unele dintre aceste… „jucării”(?!) La ce folosesc și cum ajută mintea copilului?

La Noriel am găsit Trusa anatomistului. A fost distractiv să ne jucăm împreună – la 8 dimineața! – asamblând piesele și vorbind despre ochi, dinți, creier și schelet. (Nu prea are răbdare cu partea teoretică, dar l-au încântat rezultatele 🙂 )

IMG_20130811_081001IMG_20130811_081010

Apoi am trecut la pictură 🙂

Doar știi, mami, că sunt bun la pictură!

De aceea, am ales un set interesant cu litere și cifre din burete. Ca să împușcăm doi iepuri dintr-o lovitură. Și ne-am distrat din nou amândoi:

IMG_20130811_101214

Așadar, până la urmă a fost și util și mai ales plăcut.

Iar copilul meu are 5 ani! 🙂

IMG_20130811_103244

34 de comentarii

 1. La multi ani marelui erou ! Sa fie sanatos si vesel tot timpul, ca o sa vina timpul cand intr-adevar nu vei sti ce sa-i mai cumperi de ziua lui.Bucura-te ca inca mai poti jongla printre jucarii.

 2. La Mulţi Ani Pinţului! 😀

  Ai dreptate cu jucăriile, greu de ales ceva cu adevărat folositor şi plăcut în ziua de azi. Poate dacă l-ai îndemna (şi ajuta) să-şi construiască singur diverse jucării (maşinuţe, bărci, etc)…? Îndemînarea e o calitate care se dobîndeşte de mic. 😉

 3. Copilului tău îi urăm un la mulți ani cu de toate alea bune și frumoase și menite să-i facă viața un rai pe Pământ! Iar ție, mămico, tot așa! 🙂 Cu drag!

  • Mulțumim, Irealio. Să dea Dumnezeu sănătate, că parcă asta e cel mai greu de primit. De restul…ori te mai lipsești, ori le primești într-un fel sau altul…
   🙂

 4. Trai-ti-ar copilasul si mamica lui! Ani multi fericiti impreuna si multe bucurii de impartit!
  mai exista copii pe care sa-i pacalesti cu lego sau alte chestii didactice? nu vor toti telefoane smart sau tablete? ca de Ferrari e cam mic…:)

 5. Bucuraţi-vă! E un privilegiu să ai parte de toate astea! Oricum ar fi el …mulţumit sau nu, plictisit sau fericit. De restul aveţi voi grijă! Să vă trăiască! Nu ştiu cum…dar în randurile tale eu am citit despre ….normalitate! A voastră! La mulţi ani!

 6. Aha..deci asta ai făcut mătăluță în ultimii cinci ani! Păi, la încă 5! Apoi la încă 5….și tot așa! Parcă ți-am mai ușurat mămica din poveste, nu? Zi drept!

 7. Am ratat momentul de a-i ura, 😦 dar până una-alta important e că e un copil fericit! 🙂 Îi doresc să rămână cât mai copil, dar mai ales fericit! 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s