A înnebunit WP-ul! (De duzină)

Ori eu sunt prea bătrână pentru blogging! (Ce-mi place cuvântul ăsta! Mă face să mă simt așa…importantă! 😆 ) Că tot mi-aduse aminte Irealia că sunt …i-re-al de veche pe planeta asta. (Mă rog…când sunt pe planetă, ce de cele mai multe ori pare că sunt de pe alta!)

Primul gând îmi zbură țintă către Adelina. Se vede treaba că am râs prea cu poftă de necazul omului (în cazul de față, al oamei) și mi s-a întors. Cu cât patos a cerut ea ajutor și cât de neserios am tratat subiectul cu pricina! Unii zic că e Karma, alții zic că am creierul prea mic (evident, nu am lăsat comentariul respectiv să treacă de filtre!), în timp ce alții, muuuult mai maturi și mai înțelepți, doar zâmbesc îngăduitori.

Să trec la subiect, că acușica mă trage cetitoriul de mânecă pentru zburdăciune pe coclauri.

Acum câteva zile, pe 7, adicătelea – simbolistica mă urmărește, bagseamă, peste tot! – intru în goana vântului turbat să verific ce mai e nou prin curtea mea. Când colo….ce să văz! Gloabele oculare mi-au picat în poală, de greutatea pupilelor dilatate la maxim a nedumerire:

mask-rdsursa

WP mă informa că tocmai ce mi-am depășit recordul la accesări. Zic eu în sinea mea, ia să vedem ce vrea să zică asta. Click pe buton și…muțesc: 1516 vizualizări. Mai număr o dată cifrele să văz dacă am înțeles bine. Tot atâtea erau și tot atâta semnificau. Măi, zic, te pomenești că m-au descoperit ăștia acu’ și voi fi celebră și bogată! De la 100 maxim și până la 1500 e progres, nu glumă! Ia să fac cercetări în acest sens. Și, cercetând, descopăr că avusesem și cu o zi înainte vreo 600 de vizualizări, dintre care 90% erau pe o singură postare:

https://experimentesiexperiente.wordpress.com/2011/10/25/majoritatea-%E2%80%9Eau%E2%80%9D-sau-%E2%80%9Eare%E2%80%9D-dreptate/

Aferim, neicusorule! Se apucă lumea să studieze limba, așadar! Și pipota se umfla în mine făcându-mă să mă simt ca o veritabilă pasăre jumulită care nu are oglinda la îndemână să se observe mai în detaliu. Și…când iau oglinda panoul la control, constat că, totuși, sistemul dă eroare. Numărul de vizualizări era muuult prea mare comparativ cu vizitatorii. Mă îndoiesc că 20 de oameni au citit de vreo 70 de ori aceeași postare ca să-mi facă mie rating. Wrong number, îmi zic și închid. În ziua următoare, nebunia o ia de la capăt. Același număr, aceeași postare. Paranoică așa cum mă știți, încep să întreb și să mă frământ. Ce se întâmplă? E conspirație? E iluzie? Înșelăciune? Mă îngrozesc de perspectiva unei vizite de la SRI sau NASA (că ăia n-or fi având altceva mai bun de făcut), culminând cu gândul suprem că nu mi-ar sta deloc bine în țoale de pușcărie. După ce mi-am consumat toată doza de paranoia pe ziua respectivă, mi-am văzut de ale mele. Norocul meu că după aceea am fost foarte ocupată, așa încât am uitat cu totul de blog și alte probleme…conexe.

Ieri îmi fac puțin timp de bloguială și intru să mă relaxez, ca surogat pentru o ceașcă de cafea columbiană. Constat că entuziasmul meu o luase razna aiurea-n tramvai și că visul frumos cu 1500 de accesări zilnice fuse doar o întâmplare. Doar că mintea-mi odihnită vizualizează o altă anomalie. Dedesubtul postărilor apărea un mesaj de la stimabili:

Occasionally, some of your visitors may see an advertisement here.

Tell me more | Dismiss this message

Serios??? De când? Pe mine m-a întrebat cineva? Normal că nu m-a întrebat. E domeniul lor și eu mi-s tolerată cu acte în ne-regulă, cum s-ar spune. Îmi zic: n-o fi furt? dar dacă o fi, cine de la cine fură? Eu de la ei că stau pe platformă free of charge? Sau ei de la mine că-și fac bani pe spinarea mea? Cum nu am putut ajunge la niciun verdict în acest sens,  am lăsat-o și pe asta în coadă de pește.

Răspunsul mi-a sosit tot ieri și tot via WP. Îmi zise unu’ că am creierul „tot mai mic”. Cu alte cuvinte, îmi mai lipsește câte un șurub împreună cu toată țigla de pe casă. Nu înțelegeam dacă „tot mai mic” se referea la faptul că intră la apă sau se consumă pur și simplu cu fiecare idee genitală genială care îmi traversează lobii, lăsând neuronii încă vii cu axonii sculați. A mirare, desigur. Ca să nu săvârșesc o crimă, îl las pe dromader în coș(ul de gunoi) și îmi văd de ale mele. Mă gândeam să fac un haiku pe o temă de duzină, dar cum îmi lipsește doxa am renunțat.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Dar am văzut că altora, din clubul psi-lunaticilor, le-a ieșit de minune!

1. Scorpio 2. Vienela
3. Cuvanta 4. almanahe
5. Adriana 6. oglinda lui erised
7. totAdriana 8. Sonia
9. Vienela Haiku 10. file din poveste
11. anacondele

67 de comentarii

  • Eu am cam fugit de reclame. Mi-a plăcut să am blogul curat pentru că alta a fost destinația lui de la început… Dar…când te folosești de un serviciu…gratuit…îl iei la pachet, se pare, cu altele…

 1. Mesajul cu „Occasionally, some of your visitors may see an advertisement here” îmi apare și mie de câteva zile. Clar datorită faptului că folosim un serviciu gratuit. Știam despre posibilitatea a ne trezi cu o reclamă la final de articol de mai multă vreme. Pentru că mi s-a întâmplat. Ciudat este că eu habar nu am avut până nu m-a sunat fiica mea să mă întrebe dacă am înnebunit de mi-am pus AdSense pe blog (parcă așa îi zice). Pentru că eu, logată fiind, nu vedeam nimic necurat. 🙂

 2. Cine ştie să-şi instaleze diverse add-on-uri, plug-in-uri, etc în browser n-are gară cu reclamele, nu le vede în veci. Văzusem şi eu la mine mai demult aşa ceva, cînd am intrat de pe o clonă de IE – că doar ăla-i cel mai tîmpit browser posibil. Dar aici în Firefox nu trece nimic, cu ajutoarele potrivite.

 3. Fix aşa! Îhî…da, da! Cu reclama lu’ musiu Gug. Da’ vizualizări, hmmm, chiar mai puţine decât de obicei. Oricum, când intru de pe alt IP la mine, fără să mă loghez, văd reclama. Când intru de la mine, nu! Deci, e furt! Clar! Mă fură de ani buni şi după aia vin şi zic „hei, Al Manahe, noi te furăm!” Păi, n-ar trebui să anunţe înainte? Zic şi eu…Şi nu-ţi mai măsura atâta creuru’, că oricum ţi-l măsurăm noi! Şi măsori azi, măsori mâine….scade! 😆

  • 😆
   Furt, mânca-i-ar foamea! Pe față! Și tu ești legat cu mâinile la spate că te doare buzunarul să scoți paraua chioară pentru un amărât de blog personal care oricum nu-ți aduce nimic (material vorbind).

   Despre creierul meu…am băgat la cap sfatul. Azi și așa părea un piculeț mai micuț. dacă și talia mi-ar scădea așa de rapid și ușor, parcă m-aș mai împăca cu ideea 😆

 4. Eu inteleg ca toti sunteti destepti da’ vorbiti naibii romaneste ca nu pricep nimic! Si ca nu pricep n-ar fi o noutate dar nici numarul de vizitatori nu mi-a crescut.:)) Adica eu n-am nici un merit pentru cele 300 de vizualizari din Belgia? Bai, si-mi facusem iluzii ca s-a infiintat vreum fan club al meu acolo…
  Textul ala de final apare si la mine dar reclame n-am vazut.Adica nu le vad daca sunt logata? Si pot sa fac o smecherie sa nu mai apara? Off, nu pricep nimic! (nu vrei sa ne masuram creierele sa vad al meu ce procent e din al tau?:

  • 😆
   Mi-0e și frică să-ți răspund! Că tu știi mânui acele cu pricepere și eu…:lol:
   Ți-ai găsit pe cine să întrebi! Și mai ales cu cine să-ți măsori creierul! 😆 N-auziși că e în descreștere al meu? 😆

 5. Anacondele au perfectă dreptate. Nu poţi emite pretenţii atunci când ţi se oferă ceva la modul gratuit. În ceea ce mă priveşte, doi bani nu dau că îşi pun ei reclama acolo. Singurul disconfort l-aş simţi dacă i-ar trece cuiva prin cap că reclamele îmi aparţin. Dar cum majoritatea ştiu despre ce e vorba, stau liniştit şi-mi văd de treabă.

 6. Ma inscrisu si eu la cei uimiti de numarul de vizualizari fara sa stie de ce! Acum ca vazui capra tuturor cu copitele in sus, ma simt mai bine. Macar nu ma mai simt singura vizitata de extraterestrii dornici de calatorii. Si tocmai ce facusem o pauza la scris. Adevarat ca nu foarte voita. dar tocmai atunci eram super-citita!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s