Femeie, strunește-ți…nurii

sau…bărbate, hold your horses 😀

Lecturând mai mult pe diagonală notificările din mail, am dat peste o postare care mi-a făcut seara amuzantă rău.

Musai de recunoscut faptul că savuram postările Hipertensivului (care a dispărut și em între timp din lumea virtuală), mai ales că mi se par a fi de o maximă sinceritate și că are un dar de a pune punctele și virgulele acolo unde trebuie, ca să nu mai zic despre semnul exclamării. Pe scurt, Dan zice despre doamnele care cred că fiecare zâmbet sau salut al unui domn din imediata apropiere este semn CLAR de flirt. Prin urmare, dânsele iau atitudine: anunță masculul alfa care ocupă locul din dreapta spre a lua măsuri. Nu, nu neapărat împotriva „atacatorului”, ci pentru a băga la cap și a face și ei (cel puțin) la fel.

Citind postarea citată, mi-am dat seama de un lucru: numai mie mi se întâmplă să NU mi se pară că bărbații „mă vrea”!!!

În acest punct, din public izbucnește o voce isterică (știm noi cine 😉 ): iar ne înnebunești cu frustrările tale??? „Parol, Năică, să mă-ngropi”! Nici poveste de frustrare. Eu aș zice „ușurare” (sic!) Căci ultima dată când s-a întâmplat (și jur că atunci nu mi s-a părut) era vorba despre o pereche de muncitori (ne)calificați, cocoțați pe niște schele cărora li s-a părut că merit un fluierat. M-am uitat în jur, eram unica trecătoare din zonă. Ori blugii mei și hanoracul în care am plecat de acasă să iau pâine erau dă firmă, ori li s-a părut că sunt exemplarul cel mai apropiat de noțiunea de „femeie” din câte au văzut în ultima vreme și au simțit, instinctual, nevoia să…răsufle. Insensibilă fiind la acest apel disperat al bipedelor din copac, de pe bloc mi-am continuat drumul. Domnii au crezut, pesemne, că mă las greu și iată că au articulat primele cuvinte. Sau ceva asemănător, că nu am stat să prind finalul propoziției simple. Nu m-am simțit măgulită, ci dezgustată. Și acum, întrebarea din public: „Dar dacă erau la costum și cu servietă te simțeai la fel???” Habar nu am, că nu mi s-a întâmplat. Asta înseamnă fie că arăt fioros, precum Xena, prințesa războinică, fie că sunt prea serioasă și nu par impresionabilă unor astfel de exemplare 😀

Devenind serioasă (cred), zic că manifestările de acest gen izvorăsc fie din comportamentul „duamnelor” care se cred too good to be true, irezistibile, adicătelea, fie din comportamentul „porcinelor” care au greșit capul cu care… judecă (sic!). În cazul de față, masculul alfa despre care ziceam mai sus a luat măsuri, inițiind un duel cu „atacatorul”, a cărui intenție nu era nicidecum să o răpească pe minunată din SeRai. Ceea ce înseamnă că:

a. masculul a vrut să arate că e mascul și că îi arată el lui, „atacatorului”

b. masculul, indiferent, de altfel, la alegerile duduii, s-a speriat de gura ei mare și a acționat ca să nu zică duduia că nu face și el ceva.

c. masculul suferă de o gelozie acută și a confundat o conversație sau un zâmbet cu o campanie de cotropire a propriului teritoriu.

d. altele.

Mă gândesc așa: că te poți simți bine în compania cuiva, fără să fie nevoie să se depășească niște limite, dar depinde enorm de felul de a fi al fiecăruia. Uneori semnele pot fi prost interpretate de către receptor, care nu mai decodifică mesajul emițătorului.

Vorba tatei: „Hai! Gata! Cureți pușca și vorbești prostii”.

Am tăcut.

15 comentarii

 1. Păi una vorbim şi alta scriem ? Că sunt situaţii şi contextual şi circumstanţial şi de fond diferite. Amu’, încercând să mă transpun în corul de fluieraşi, eu unul, dacă m-aş apuca să doinesc din buze după o femeie pe stradă aş accepta o singură reacţie din partea ei : o poşetă trântită zdravăn peste bot cât să îmi treacă altădată să mai fac aşa ceva. Ar fi singura reacţie care m-ar convinge că duduia în cauză a meritat să o fluier.
  Cât despre cel de-al doilea caz concret pus în discuţie, eu tind să cred c-a fost un soi de a+b. Fiindcă omul mă cunoştea. Pur şi simplu a simţit nevoia să îi arate că are o reacţie.

   • Ei, ai înţeles perfect. Dar astfel de subiecte necesită dezbateri ori dezbaterile sunt rolul contradicţiilor. Sau nu ? 🙄 Că, dacă stau bine să mă uit la noi în Parlament bag seama că se poate dezbate chiar şi fără temă. Important e să laşi impresia că îţi meriţi leafa.

 2. ceva oarecum in ton cu postul tau:

  O cuconita cheama pentru curatenia de primavara o fata de la tara. Dau cu aspiratorul, bat covoarele, sterg praful, ajung in dormitor.
  Sub pat fata gaseste un prezervativ. Il ia cu doua degete si’l priveste ingrozita. Cucoana o vede, se inroseste si ii zice:
  -Ce este Mario pe la voi la tara nu se face sex?
  -Ba da cucoana, da’ nu pana se ia pielea !

 3. Cred ca e un mare talent sa flirtezi in limita bunului simt si fara conotatii sexuale. Tachinarea intre doua minti luminate nu se rezuma la fluieraturi sai onomatopee ci e ca un meci de tenis intre doi campioni:trebuie sa stii sa prinzi mingea si s-o ridici la fileu! Din pacate stiu prea putini barbati priceputi in arta asta si prea putine femei care sa-si pastreze obiectivitatea, sa nu pice pe spate de la primul compliment sau sa nu dea cu poseta in cap…Pentru necunoscuti e mai greu sa ai reactia corecta dar intre amici sau colegi care se cunosc bine e ca un joc de relaxare, fiecare stie sa evalueze corect pozitia celuilalt.

 4. De la presa adunate și înapoi la lume date……..

  În cătușe, după o cafea „bună ca ospătărița”

  Patru tineri din afara județului Gorj și un gorjean și-au petrecut noaptea de luni spre marți în beciul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, după ce s-au bătut într-un bar din Tismana. Tot scandalul a început de la faptul că mureșenii au cerut „o cafea bună ca ospătărița”, iar soțul acesteia a simțit nevoia să intervină.

  http://www.gorj-domino.ro/in-catuse-dupa-o-cafea-buna-ca-ospatarita/

 5. Eu cred că flirtul își are și el nuanța și importanța lui. Poate destupa bine, bine o frumoasă comunicare, poate depăși niște limite sau poate doar părea fără să fie. Contează să rezonezi dacă ai chef ori să nici nu observi dacă e grav. 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s