Cu drag, pentru tine (Duzina de cuvinte 28)

Adesea uităm să privim în jur și să zăbovim suficient cât să ne întipărim în minte lucruri, oameni, culori, sunete care vor dispărea din viața noastră când va veni vremea  apusului violet. De aceea, ne trezim alergând după vreo amintire străvezie pe care am fi dorit-o tablou viu și nu gând înnegrit. Am vrea să o putem purta cu noi peste tot, lângă inimă, ca să ne încălzească durerile.

Azi m-am gândit că e prea mult timp de când nu i-am spus că o iubesc…

20131130_234528[1]

Mi-amintesc o fotografie veche cu chipul ei. Blândă, aproape fericită, cu un zâmbet trandafiriu discret și ochii de un verde-albăstrui. Ca ai bunicului. Multă vreme, a fost tot ceea ce iubeam. Era tot universul pe care îl cunoșteam. Ea putea transforma cerul cenușiu într-un albastru infinit. Iar noi…noi eram puii gălbui, abia ieșiți din ou, temători și stângaci, plângâcioși și speriați.

Uneori îmi mai amintesc mirosul unei sticluțe de parfum…răspândit prin toată geanta ei….Rochia roșie cu buline albe. Apoi mâinile acelea fine care ne-au ținut, ne-au mângâiat, ne-au crescut.

Aș vrea să fiu omul de smoală, aș vrea să fiu hoț al timpului, să-l pot trage înapoi cum vreau eu. Să-i șterg secundele roșiatice ca să-mi cumpăr răgaz până la sfârșitul lumii.

Dar nu sunt decât un suflet ruginiu și pot numai să sper că timpul va fi îngăduitor cu noi și că voi mai putea să-i spun de mii de ori că o iubesc.

La mulți ani, mama mea!

🙂

……………………………………………………………..

La ceas de noapte târzie, mă alătur duzinarilor din Club 🙂 : Psi, Dor, VienelaAdriana, Dictatura Justiţiei, Maya, Adrian, Anacondele, Carmen Pricop, Ch3815h Hipertensiv  , Alma Nahe, Scorpio, Dan, Abisuri, Sonia, Lili3d,

31 de comentarii

  1. Da’ cum rămîne cu legămîntul ăla ca în fiecare joi să sunaţi…? 🙄

    Nu ştiu de ce mi se pare atît de străin gestul ăsta. A trecut viaţa, aproape şi eu nu-l mai simt de mult, de foarte mult timp. Oare sînt defect sau ceva m-a îngheţat fără voia mea? Nici nu mai contează…

    La Mulţi Ani tuturor celor dragi ai tuturor dragilor mei, wherever you are! Huguleţ! 😉

  2. […] Cei care chiar au scris (nu ca mine ) folosind această duzină cromatică sunt : Psi, Dor, Vienela, Scorpio, Adriana, Dictatura Justiţiei, Maya, Adrian, Anacondele, Carmen Pricop, Ch3815h, Alma Nahe, Dictatura Justiției (2), Psi (2), Adriana (2), Abisurile, Radu Thor, Lili3d, Sonia și D’Agatha. […]

  3. Portretul mamei, pictat cu acuarela muiată în suflet,nu poate fi decât o capodoperă. Mă bucur pentru tine că ai o așa mamă, mă bucur pentru mama ta că are o așa fiică. La multi ani, amândurora!

  4. La mulți ani sănătoși mamei tale! Și ție! Și mamei mele! 🙂 Și da, nici eu n-am sunat în fiecare joi, dar nu m-aș fi așteptat să-și amintească cineva, cu atât mai puțin cu cât eu știam c-am mai povestit, cândva, ceva, cu drag despre mamele noastre, dar am uitat amănuntele. Mulțumesc ție că mi-ai dat ocazia să mă emoționez, lui Dragoș că-i paznic vajnic al lucrurilor frumoase. Mîine-i luni, dar tot o sun pe mama. Să-i spun c-o iubesc.

  5. Frumoase cuvinte Agatutsa. M-ai facut sa ma gandesc la mama.. in special cu descrierea mainilor… si mi s-a format un nod in gat…

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s