Specialitatea zilei: Esox lucius. Cu surprize!

Poveste (foarte) reală cu final…în plop…

Avertisment:

Această postare este interzisă:

– cardiacilor;

– copiilor care nu au aflat că unele viețuitoare drăgălașe se mănâncă;

– celor care nu au suportat prea bine experimentele de la zoologie dintr-a șaptea

– vegetarienilor;

– apărătorilor vehemenți ai drepturilor peștilor.

De când e lumea, se întâmplă ca la intervale mai mult sau mai puțin regulate, consortul să apară acasă la minunata-i și neprețuita-i colegă de apartament cu o… atenție. Mai mare sau mai mică. Și cu o intenție. Ca tot episodul să rămână de neuitat. Unii vin cu o floare, alții cu ciucalată, alții apar cu un copil….Mă rog, după posibilități.

Așadar, consortul mă întâmpină azi cu …o sacoșă. Nu apuc să întreb, pentru că mă știe de ceva vreme și și-a dezvoltat un al…nu știu câtelea instinct: îmi ghicește gândurile!

– Pește. 😀

Eu dau din cap îngăduitoare. De când așteptam să mai sară niște solzi precum confettile prin încăpătoarea bucătărie!

– E știucă.

Stiuca

Sursa: google

Pentru că nu era foarte convingătoare propoziția simplă, găsește rapid cele două argumente:

– E o delicatesă! Și nu are oase!

După al doilea argument, mi-am băgat jungheru’ n teacă.

El a plusat:

– 13 Ron kilu’.

Habar nu aveam dacă e mult sau puțin, dar comparând cu 15 Ron cât mi-a cerut cineva pentru 10 „oo” ecologice, m-am gândit că este echitabil.

Aruncați în chiuvetă, constat că unii încă mișcau. Carevasăzică…„este vii”! Mama a fost foarte … ”încântată”, de aceea a insistat să-i pun pe ai ei în sacoșă de față cu ea, să se asigure că sunt ăia ne-vii!

Plină de entuziasm, îmi programez un somn dulce la prânz, ca să fiu în temă, sperând că totul va fi doar un vis. Nu a fost. Ca să mă îmbuneze, consortul începuse operațiunea „de-solzificarea”, lucru care putea fi observat cu ușurință prin apariția punctelor strălucitoare pe gresie și faianță. Știam că partea cea mai…ușoară îmi revine, așa că i-am mulțumit încă o dată tatălui meu pentru orele de inițiere în arta culinară din vremea tinereților mele de mult apuse.

Nu m-am mai luptat niciodată cu o Esox lucius, așa că nu știam ce mă așteaptă. Dar pot spune cu mâna pe corazon că a fost ca o lecție de zoologie veritabilă pentru toți trei prezenți la masacru.

Pește mare – checked.

Dinți ascuțiți – checked.

Icre! – checked.

– Icrele sunt foarte căutate: ia uite!

Am început cu un exemplar mediu. Icre, pauză, dar am descoperit că avea stomac! Plin!! Cu un pește!!! Mare!!!! Și aproape întreg! (Punctuația ar dori să sublinieze uimirea la asemenea descoperiri.) De asemenea, am găsit și ficatul! Și cică e mai mult decât bun, așa că intenționez să fac rețeta ASTA!

Pentru că începuse să-mi placă, am ales exemplarul numărul doi. Maaaare! Zic: ăsta e plin de icre, nene! Întrevedeam posibilitatea evidentă a unei îmbogățiri peste noapte din vânzarea minunatelor delicatese, conform articolului indicat.

Iau bisturiul. Desfac burtoșenia. Icrele năvălesc. Scot un chiot de bucurie. Consortul se luminează la față. Copilul face poză. Extrag ficatul. Cu grijă! Șiiiii….. dau peste stomăcel….Plin. Zic: ce pește o fi mâncat ăsta, de e așa burtos! Curioasă din fire (n-aș mai fi fost!), descopăr…orătania ”dinlăuntru”. Acu’nu știu…să vă ziiiiiic, să nu vă ziiiiiic…Mai bine mai citiți o dată avertismentul de mai sus!

Peștoaica tocmai ce se înfrupta liniștită când, haț! a prins-o unul în plasă. Nici nu a apucat să se bucure de felul al doilea și prespun că a murit și cu o datorie babană la restaurantul lor…peștesc.

M-am gândit mai bine! Nu pot să vă spun! Că îmi aduc aminte cum am sărit prin bucătărie ca la Zumba. Așa că am găsit un video făcut de alții care au pățit la fel. Nu uitați de avertisment!!!

Dacă țineți la mine suficient de mult, nu mai adresați alte întrebări. Trezesc amintiri dureroase!

😀

105 comentarii

 1. Mi-e frică să mă uit! :)))))
  Haidi, măi Dagatho…ce-ai găsit? Zic și eu cum zicea răposatul Dem Rădulescu: „Sperie-mă, nene!” :))) Bine, nici el nu a murit din asta, deci nici io n-o să mor.
  Ia să mă uit!

 2. Nu pescuies, nu mananc peste. Dar m-as apuca daca as stii ca am sanse sa gasesc unul care a inghitit un diamant. 🙂
  Si nu inteleg ce atata sclifoseala pe voi, zau! Parca nu stiati ca suntem in varful piramidei trofice, deci se subintelege ca ingurcitam tot ce se afla pe etajele inferioare.Doar nu credeai ca stiuca aia s-a hranit cu biscuiti…

 3. Hai mai, ce poa’sa fie de rau? Asta a facut-o mare! :))))
  Am vazut videoclipul…nimic deplasat. Tata e pescar! Vrei sa iti povestesc de unde lua virmusul(viermii ptr pescuit) si coropisnitele? :)))))))))))))))

 4. de la oroare am dat o pe haz. din cauza voastra. si pe Hipertensiv chiar nu l credeam asa nevricos. adica m am uitat eu, femeie cu copil , si n a avut el curaj. Dane…
  revenind acum… brrrr… ma duc si eu sa ma spal. nu ca m as fi prins neaparat ce era chestia aia dar sigur de bine nu era. si nici intrebari nu pun. hraparete domle stiucile astea. de aia s asa scumpe cred. include in pret si hrana lor … care nu ieftina nici aia :))))

 5. Un :))) sănătos pentru text și comentarii. Curiozitatea m-a mânat să mă uit la clip, dar m-am pregătit dinainte, în caz că vreun zvâc îmi arunca laptopul din brațe, să pice pe moale. Peștele cu șobolan, a naibii știucă! 😉

 6. Fiecare gură cu poftele ei, nah! Dacă era vreo lampă a lui Aladin, n-o mai aruncai cât colo! 🙂
  Eu mă pregătisem serios să-mi vină rău. Nu că mi-a venit bine, da’ e-n regulă. 🙂

 7. Ma asteptam sa fie de groaza, nu de intors matele pe dos, mai ales dupa o trezire ca a mea, cu gandul la sarmale si salam de biscuiti… Sa mai mananc, sa nu mai mananc??? :)))))

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s