O, Doamne! Sunt specială!

Sora mea îmi spune mereu că nu se plictisește cu mine. Unii dau drumul la teveu pentru știri, ea mă sună pe mine! E și știre și entertainment și are și valoare moralizatoare până la urmă. Nici CNA-ul nu mă poate dezaproba.

Prietena mea, Emily, se tot laudă încoace și încolo că EA este specială, pentru că i se întâmplă numai ei tot felul de lucruri. De la cardul care e unicul nefuncțional în străinătate, la posturile în învățământ care dispar cu câteva secunde înainte să le poată ocupa, pe motiv că…ne pare rău, dar…nu se poate. Ei bine, draga mea Emily, îmi pare rău să te dezamăgesc, dar….te-am întrecut. EU SUNT SPECIALĂ  (și încep să cred curând că am și nevoi speciale…) ! Altfel nu îmi pot explica de ce numai mie mi s-au putut întâmpla niște lucruri…

Pățania de zilele trecute cu știuca….deja e celebră…

Țin minte și acum momenul în care am făcut prima dată analizele la sânge, într-un spital din Satu-Mare…„Ai grupa A2”, mi-a zis asistenta. „Și Rh-ul?” „Rh pozitiv”. Booon! Norocul meu că medicul de familie și-a făcut treaba cum trebuie și când am rămas însărcinată mi-a dat să fac analize complete. „Ai Rh-ul negativ! Trebuie să avem grijă”. Am vorbit singură câteva zile și m-am încăpățânat să fac analiza încă de trei ori. Negativ a rămas.

În vară, Pințul a făcut niște bube. Am crezut că e varicelă. Nu m-am putut lua după toate cele trei păreri ale doctorilor la care am fost, așa că am căutat pe net: „gură, mâini, picioare”. Neam de neamul meu nu auzise de boala asta și până mi s-a confirmat că despre ea vorbim…a mai durat ceva vreme. Nu auzise nimeni dintre cunoscuți, dar cu toate astea, Pințul meu a făcut-o. Și nu numai Pințul!!! Da, ați ghicit! Am luat-o și eu după câteva zile! O boală a copilăriei, de care nu auzise nimeni, mi s-a întâmplat tocmai mie. Am supraviețuit!

Acum, după un Painful Christmas care a rămas de pomină pentru anul cu pricina, e vremea din nou să experimentez sărbătorile în pat, fără distracții suplimentare…O durere de măsea îngrozitoare m-a sâcâit vreo trei zile. Zic, numai bine pentru Crăciun! Când nu se fac programări, când banii nu mai rămân și pentru asta, iar lumea are alte lucruri mai frumoase de făcut. Așa că am stat cuminte și am aștepat să îmi treacă. Nu mi-a trecut! Dar pentru că am avut tupeul să o ignor, și-a adus forțe noi: frisoane, dureri de oase și mușchi, plus o stare de slăbiciune. „Draci! Iar răcesc de Crăciun!” Două zile am fost inaptă pentru multe activități. Sâmbătă seara, însă, apare o erupție. Nah! Febra, uneori, mai provoacă și erupții cutanate, știam eu de la experiențele cu Pințul. Consortul mă consolează: „este epidemie de scarlatină în oraș”. Ochii bulbucați au ieșit din orbite. Niște scarlatină îmi trebuia, clar! Să vedem cum evoluează.
A evoluat. Duminică dimineață eram plină de pete roșii. Mă îmbrac, îmi fac o cruce creștinească și mă duc la Urgențe, deși aveam emoții la câte am experimentat și acolo de câteva ori. Inutil să refac traseul. Destul că una dintre cucoanele care se agitaționau pe acolo era protagonista de AICI! Să ajungem la diagnostic: VARICELĂ!! Zâmbesc îngăduitoare: trebuie să fie o greșeală. Am avut. Dovadă stau amintirile „plăcute” despre soluția mentolată, imaginea buboșeniilor și, cel mai convingător argument, semnul din frunte! Și totuși e varicelă...Din duzina de medici care m-au văzut, una a spus că la câte mutații suferă toate organismele astea, nu trebuie să ne mai mire nimic, alții au zis că este imposibil să fi făcut în copilărie. O sun pe mama, pun întrebări, ea răspunde cum știam. E clar: am avut și eu și sora mea aproape în același timp (ea a rămas cu ceva mai multe semne decât mine).

Așadar, ce șanse sunt ca un om să facă de două ori varicelă? Aproape niciuna! Iată, eu am făcut! De ce?…cum?…habar nu am. Am pus-o pe seama faptului că Pințul a făcut o formă agresivă, iar sistemul meu imunitar e varză în această perioadă. Și tocmai ce terminasem cu bubele lui…

Credeți că e tot?

Numai eu puteam să am o prietenă gravidă cu care să fi stat vineri de povești înainte de izbucnirea nebuniei. Prietena vine la pachet cu un soț și viitor tată în 12 zile, care, da, ați ghicit, NU a făcut varicelă! Și tot la pachet, cealaltă prietenă (suntem un trio vesel) care a descoperit în timp ce mă aștepta să ies din cabinete, că NU a făcut nici ea varicelă!

De asemenea, tot pentru că sunt specială (cum să-mi explic altfel??), am făcut o formă oribilă! Arăt ca un vas plin cu popcorn. O monstruozitate! Buboșeniile au acoperit tot ce au prins, și când spun TOT, mă refer la…TOT! Îmi vine să mă scarpin ca Baloo …

Baloo_The_Bear_Poster_by_T_akumi(sursa foto)

Bilanț:

– am o stare de aș omorî bucuroasă pe cineva fără să clipesc (nici nu aș putea clipi, am o buboșenie și acolo!)

– nu dorm, nu mănânc, nu pot face nimic (postarea a fost scrisă în mai multe reprize, printre sesiuni de aplicare a mixturii mentolate)

– jumătate de cartier aleargă disperată după soluții pentru a salva Crăciunul personal, ceea ce înseamnă să scape de posibilitatea de a face varicelă (cred că numărul fanilor mei tocmai a scăzut vertiginos).

41 de comentarii

 1. Io aș sta la povești cu tine. De obicei nimic rău nu se prinde de mine. Ce-i drept, nici nimic bun, dar asta-i altă discuție și nu e cazul să aprofundăm aici.

 2. N-aş vrea să fiu coabe sau ceva – do’mne feri! – da’ sigur n-are legătură cu „ştiuca umplută”? Că blestemăţiile alea cu coadă sînt cunoscute ca purtători de boli rele. Nu cumva să fie medicina modernă pusă la zid de ceva ce s-ar crede eradicat, mai ales că treaba cu mutaţiile e cam „subţire”. Nu’ş ce să zic da’ ai reuşit să mă sperii zdravăn şi n-am stare pînă nu te văd bine iarăşi, cît de curînd! Huguleţ!

 3. Îmi pare rău pentru neplăcerile tale. Nu știu dacă o să te consoleze, dar am prieteni care au făcut varicelă a doua oara. Și se pare că la adulți forma este mult mai urâtă și mai greu de suportat. Sau am distrus un mit? Acela că ești specială? 🙂
  Tu ești specială oricum! Dar te prefer necontagioasă, pe cuvânt! 🙂
  Sănătate multă și te aștept cu vești bune.

 4. Eu (prietena nr2..deci..cea negravida).. nu ma las speriata cu una cu doua…cu toate ca paranoia e la cote maxime…ma mananca in toate orificiile :-D….asa ca..te poti, inca, baza pe mine..:-*..

 5. Vai de curuțu’ dumitale, D’ agathă! Sănătate și mult mentol! Nu vreau să-mi amintesc niște mâncărimi și bube de la soare, că pielea mea albă e certată cu el, de ce crezi că vreau pe Marte!?;)

  • Curuțu-mi??Chiar că vai!”
   Menthol e din plin!
   dacă găsești bilete ieftine pe Marte, ia-mi și mie unu’! Da’ să fie loc lângă tine! Promit că (încerc să) tac! 😆

 6. Mă scuzi…dar e râsu’-plânsu’. De aici am intrat si la articolul cu stiuca de unde am revenit să iti spun sanatate. Recunosc că m-a speriat mai tare decat varicela. Sper sa treaca repede…că tu esti speciala oricum. Sănătate!

 7. Agatha, la cum scrii tu despre situațiile astea, vezi să nu te provoace intenționat vreun Cititor plictisit de lecturi anoste! 😛 Mnoh, nu pot fi serioasă, decât în momentul în care-ți doresc să scapi de mâncărimi repejor, sunt groaznice, știu. Altă soluție în afara mixturii mentolate nu cunosc, din păcate. Prin luna a șaptea de sarcină, cu minunea cea mare, m-a lovit ceea ce se numește medical prurit de sarcină. Era vară și mi-am petrecut zilele sub duș, acolo-mi era mai bine. Dar n-aveam bubițe, mă mânca pielea fără ele…
  Brrrr. Sănătate, trece și-asta!

  • Hm….Zici tu că se poate să mă provoace Cititorul plicisit? Cam mare prețul, zău! 😆
   Mixtură îi dau! Dimineața, la prânz și seara! Și beau dacă e nevoie! 😆

 8. si cu si fara bube tot speciala esti. asta pentru ca mai gasesti puterea sa faci haz de necaz. adica sa scrii intr o astfel de nota… Dante tocmai ce a avut. Eu n am luat, desi am citit ca da, e posibil sa faci a doua oara . tot ce pot sa ti spun din inima este sa ti vezi de sitemul imunitar, sa l intaresti si sa l dragalesti. e f important. daca tu esti sanatoasa atunci si restul se rezolva. ai tai au nevoie de tine sanatoasa tun. ceea ce iti doresc.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s