Oh, happy day(s)!

M-am trezit de dimineață – asta dacă putem considera că am dormit! – cu melodia asta în cap:

Iată un nou moment d`agat(h)a, numai bun de scos din minți a) maica-terezele revoltate de revolta mea veșnică, b) cititorii care jură pe roșu că nu mai calcă pe aici pentru că e dăunător, dar mai trag cu ochiul din când în când sau c) dujmanii care mai caută un prilej de a-și freca mâinile a bucurie.

Da! E momentul când invoc din nou toți spiridușii Moșului bătrân și senil, împielițații Întunecatului, virușii și virusurile trecute, prezente sau viitoare, duhurile, ielele, fantomele și vârcolacii. Și cu această ocazie declar că m-am săturat! Decretez stare de urgență pentru sărbători stricate din nou și mă rog să vină 2014 cu ceva mai bun sau să nu mai vină deloc.

(Este posibil ca postarea să resimtă acut doza șoc de paracetamol pe care o înghit de trei zile fără succes, astfel încât, dacă voi fi acuzată de ceva, voi invoca DUI)

Ca tot omul normal de pe planeta asta (poate aici a fost prima greșeală!), mi-am scris și eu dorințele de Moș Crăciun pentru acest minunat an. Firește, cu modestie. Trei. Că așa se obișnuiește în basmele astea de unde se pare că vine Moșu’. Să analizăm rezultatele:

1. Mi-am dorit un concediu mic și liniștit, în care să dorm și să mă uit la televizor, să citesc ceva, să mă plimb sau orice altceva decât lucrurile obișnuite.

Concediu am primit. Medical. De 10 zile. Era să rămân și cu bani mai puțini, având în vedere că deja intram în concediu de odihnă după primele 5. Liniștit? Nici poveste! Să dorm???? Ce lux! Am dormit în reprize, să nu cumva să pice nasol la organe. Să citesc? Doar dacă aș fi ținut ochii cu scobitoarea sau leucoplast calitatea I. E drept că am făcut altceva decât lucrurile…obișnuite…

2. Mi-am dorit o pereche de mănuși din piele.

Acum…ori am scris cu greșeli de ortografie și s-a supărat ăl bătrân, ori nu am lipit bine timbrul pe plic, ori Poșta Română a dat greș…cert e că …poate la anul.

3. Mi-am dorit sănătate. Cică e la modă. Că e cea mai de preț, că toată lumea asta vrea și…na…

Ce am primit, știți deja, nu mai plictisim publicul cu detalii. Prima dată am primit varicelă. Full option. Apoi, stresul cu prietena mea care acum a născut și e bine. Și ea și consortul și bebelușii. Fără buboșenii cadou de la vecina lor dragă, adică eu. Apoi stresul pentru look-ul nou pe care mi l-am tras, căci urmele buboșeniilor nu se dau duse și pace, nici după cele două săptămâni cât am împlinit azi de la erupția vulcanului Etna. Apoi răceala propriului consort și tusea Pințului. Făcute după manual ambele. Apoi un Crăciun în trei, în carantină, izolați de ceilalți. Apoi a pierdut Adrian Nour la Vocea României… Și bonus: o răceală și pentru mineeeee! Daaaa! Cu dureri de cap de la atâta suflat în trompetă, cu nopți lungi și nedormite, plus coșmaruri specifice, cu un kil de paracetamol, alifii, ceaiuri, lămâi și miere. Azi am reușit să mă târăsc spre bucătărie și să mai fac câte ceva prin casă.

Apoi…tot azi… am fost dată în urmărire generală în cartier pentru toate cazurile de varicelă noi și pentru cele posibile. Sunt suspectul principal, deși nu am ieșit din casă.

Mă gândesc, totuși, că nu mai e mult până pe 31 și poate s-o sparge „norocul” ăsta, bată-l-ar focul!

Dacă nu mai apar curând, nu vă panicați! Virusologii vor afla la finalul secolului ce m-a doborât!

23 de comentarii

 1. am dat like pentru doza de umor care o ai (o fi efectul paracetamolului?).
  încearcă şi tu leacuri mai băbeşti aşa: de pildă sparge un borcan de anul nou, să se ducă bolile, ronţăie ghimbir cu miere şi lămâie în loc de alte boacăne comprimate farmaceutic, ba chiar şi ceaiul de ghimbir, înainte să fie afrodisiac, e bun la tuse.
  în rest… sănătate să fie. să vie!

 2. Io cred că ai nevoie de spiriduşi extratereştri, că nici popii nici babele producţie autohtonă n-au leac pentru ce ţi s-a fost aruncat pe cap… 🙄 Ptiu, să fie toate la ăla de ţi le-a bolborosit! 😆

 3. Vin și eu cu leacuri. Îmbracă-te cu hainele pe dos (atenție, numai prin casă, că altfel devii suspectă de alte alea), tunde-te sau vopsește-ți părul, fă incantații la miezul nopții. Poate nu te mai recunoaște karma rea și te ocolește.
  Altfel, îmi pare rău de toate câte ți s-au întâmplat. Să vă aducă anul nou sănătate. Și mănușile mult visate dacă se poate.

  • 😆
   Ciudată sunt oricum. Pentru unii, desigur.
   De ..spiritisme m-am lăsat în anul I de facultate după ce ne-a prostit unul de anul III la filozofie că vorbeşte cu spiritul lui Nichita 😆

 4. poate asta o fi si leacul: sa te apuci sa vorbesti cu spiritele…. sau sa te intrebi ce spirite ai suparat matale asa de crunt de ti au trimis toate alea pe cap. sau mai bine tot cu sistemul imunitar te pui tu bine si l intaresti cat al lui Fat Frumos de se batea cu toate cele si nu se lipea nimic de el. Sanatate sa aveti si cat o mai fi din anul asta sa plece toate belele , sa si le ia si sa se duca.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s