A găti sau… a te eschiva onorabil…

When there is a will knowledge, there is a way! 

Adicătelea, dacă ai habar de lucruri, s-ar putea să găsești o soluție până la urmă. (Asta ca să evit orice altă insinuare cum că aș desconsidera persoanele care nu se descurcă atât de bine în limba engleză).

Sâmbătă dimineața…Raze calde și senine bat în geamul meu anunțând o zi frumoasă de primăvară…Un miros suav de cafea inundă camera, în timp ce aud pași moi și timizi traversând apartamentul într-un soi de complicitate cu toată atmosfera… ”Mhm…Micul dejun…” – gândesc zâmbind și îmi deschid pleoapele…

Nu e decât un vis nenorocit! Razele nu se văd nici azi din cauza ceții care pare să nu se mai dezlipească de cartierul meu, primăvara e de fapt iarnă rece, cafea nu beau, deci nu știu ce căuta în poveste, iar pașii moi erau ai Pințului care-și căuta pe furiș jucăriile interzise. Cât despre micul dejun, se afla încă în stadiul de materie primă, depozitată cu grijă în frigider, așteptând bucătarul – chef să se trezească.

Și s-a trezit.

M-am frecat la ochi să fiu sigură că disting clar realitatea de vis, mi-am vârât picioarele în papucii de casă ne-roz și mi-am făcut curaj să mă ridic din oaza pierzaniei, patul, adică sursa dezamăgirii mele matinale.

Sâmbătă = zi de treburi casnice. Și în timp ce adun, șterg, curăț, spăl, mintea musai să gândească la pasul următor.

– „Ce mâncăm astăzi?” întreb plină de speranță că îmi va da cineva măcar o vagă idee .

Consortul zice „nu știu”, iar Pințul începe fabulațiile :

-„Supă cu găluște și sarmale 🙂 ”. (Dacă ar fi după el, viața ar fi simplă, iar problema culinară este rezolvată cu acest meniu etern.)

Cum colaboratorii mei vajnici nu-mi sunt de prea mult folos în aceste momente, caut în frigorifer. Ingredientele nu îmi zic prea multe. Cheful a rămas undeva prins între visul de dimineață și manipularea aspiratorului. Mă uit la ceas, mă uit la rețetele de succes și la toate cele înșirate pe masa din bucătărie. Hotărât lucru, azi NU! Și în timp ce le pun la loc, mintea umblă după backup. Varianta 1

– „Mama!!!”

O sun plină de speranță. Dar nu e acasă. Și-au făcut și ei planuri de week-end. Să le fie de bine, zic.

Varianta 2:

„Să ieșim undeva.” Ăsta a fost doar un gând. Nu l-am verbalizat pentru că ambii copiloți erau într-o stare incompatibilă cu ieșitul în oraș, portofelul subțire atârna aproape nud pe comodă, iar vremea de afară îmbia mai mult la somn decât la plimbare.

Varianta 3:

Dacă nu vine muntele la Mohamed, se duce Mahomed la munte!

Așa că m-am apucat de căutat. Cum inventează unii de toate trebuitoarele pentru contemporani! Am dat peste  FoodPanda. Au chiar și o aplicatie pentru mobil. Întrevăd posibilitatea unui răsfăț…Masa pusă, mâncarea aburindă, tacâmuri incorporate și de unică folosință pentru ușurarea sarcinilor de după ospăț. Fiecare cere ce vrea și toată familia e fericită. Sau o fi și ăsta tot vreun vis? 😉

10 comentarii

  1. ohooo, cât de bine cunosc şi eu atmosfera asta… parcă e de aici, de pe mal de Dunăre. de câte ori nu a fost şi la noi salvarea restaurantul de cartier cu meniul zilnic apetisant şi la gust şi la bani… dar să mai vină şi la tine acasă… asta da treabă. in ceva ore vin şi eu cu atmosfera mea culinară. te invit şi eu în bucătăria mea :). cu drag.

  2. Pam, pam! 🙂

    Supă cu găluște și sarmale? Copiii ăștia de ce nu au un apetit exagerat pentru mazăre?! Serios acum! Am crezut că-i vorba de cum le educăm gusturile, dar mi-a dovedit bebeștinul că se nasc cu ele gata educate! Mazăre nu, sarmale da!

  3. Doar azi nu e sâmbătă. Tastează numele site-ului, pune în coș și dă comanda! Mâine, când vei deschide ochii să întrezărești razele lipsă de pe cer, va suna flăcăul la ușă cu sacoșa aburind a ceva bun. 🙂 Iar dacă te trezești înaintea copiloților, poți spune că tu le-ai pregătit pe toate. 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s