Pințul are…amintiri și dorințe

L-am lăsat pe Vlad primul în concursul lansat de Clubul Magic al Spiridușilor pentru că era musafirul nostru 😉

Când vine vorba despre concursuri, Pințul musai să câștige! 😉 Ne-am mai temperat în ultima vreme și acum știe să și piardă frumos, dar o provocare rămâne o provocare, iar feedback-ul pozitiv este esențial! Nu se putea lăsa mai prejos de prietenul Vlad. De aceea, ideile pot părea asemănătoare la prima vedere 😉

La interviu, și-a susținut ideile mai detaliat decât prietenul-adversar, ca și cum concursul consta în numărul de cuvinte rostite ca răspuns la întrebări. Aceleași întrebări, adresate simultan, ca la șah 😀 Nu trebuie să uit a preciza, că Pințul are un buton de pornire automată când e vorba de a povesti ceva ce i-a plăcut mult! Și greu îl găsești pe cel de oprire! 😀

1.Care a fost cea mai frumoasă amintire legată de anul trecut?
Andrei – Când am fost la mare! Mai știi? Și era cada aia mare în cerc! (n.a. era vorba despre o altfel de cabină de duș față de ceea ce știa el 😀 )
2. Unde anume la mare?
Andrei – La mare. La Mamaia. (n.a. asta a spus-o cu mândrie maximă!)
3. Când ai fost acolo?
Andrei – Nu mai știi? Vara trecută! (n.a. a trebuit să adaug eu „iulie”)
4. Cu cine ai fost?
Andrei – Cu Alex!! (n.a. cel de-al doilea mușchetar fără muschetă, dar cu mușchi!) Și cu părinții lui. A, și cu bunicii lui 😉 (n.a. desigur, acestea sunt prezențele cele mai notabile; mami și tati fie se subînțeleg, fie nu contează în acest context).
5. Ce anume te-a făcut să te gândești chiar la acest episod? Cu ce te-a impresionat atât de tare?
Andrei – Erau vaaaluri! Maaaaaaaari! Și am fost prin apă, le-am spart! (n.a. valurile!). Camera era mare, baia era mare. Erau niște dulciuri pe masă, chiar dacă noi nu le-am cumpărat. Aveam și televizor. Mi-am luat jucării cu Cars! Mai știi? Tatăl lui Alex l-a băgat cu capul în apă! (n.a. a trebuit să caut butonul de „turn off”, pentru că ne-ar fi prins cu siguranță miezul nopții la întrebarea cu numărul 5.)
6. Ce ți-a plăcut cel mai mult?
Andrei – Când m-am dat în carusel pe căluți! Mă ținea bunicul lui Alex. Era albastru cu roșu. Eram cu Alex. (n.a. A se observa că „Alex” este cuvântul cheie!)
7. Dacă închizi ochii acum, ce imagine îți apare în minte legat de toată perioada petrecută acolo?
Andrei – Să închid ochii?? Stai puțin! (n.a. aici se cuvine o pauză, cât timp Pințul și-a strâns ochii tare de tot ca să…(sur)prindă imaginea, ca și cum o mișcare greșită avea să ducă la pierderea ei definitivă). Gata. Cu tati și cu Alex și cu tatăl lui Alex în apă și am mers până la chestia aia portocalie (n.a. geamandură).
8. Ce nu ți-a plăcut?
Andrei – Când am plecat 😦 (n.a. evident!)
9. Ce dorință ai pentru anul acesta?
Andrei – Să mai mergem și la vară tot cu Alex. Acum știu să înot! 😎 (n.a. merge la bazin din toamnă 😀 )
10. Cum crezi că vrei să ne arăți cel mai bine cum a fost acolo?
Andrei – (n.a. aici a ezitat puțin; le sugerasem niște opțiuni). Eu vreau să fac o cutie cu amintiri. Și să lipesc pe ea soare și apă…Și înăuntru să punem scoici. Stai! Parcă aveam niște scoici, nu? (n.a. Între timp Vlad a decis să deseneze, atfel că Pințul și-a schimbat și el opțiunea) Ba nu. Mai bine desenez și eu!

Și s-a apucat de treabă…

20140130_101916

Doar pentru începători…postez…legenda desenului 😀

20140130_101916Evident, pentru că nu a considerat nici el că ar fi suficient, s-a apucat de Lego. Apoi și-au unit cele două creații și s-au pozat fericiți, sperând, fiecare, să câștige! 🙂

Ah! O precizare, în poză se vede că vorbea cu Dada Adi (bunica) la telefon. Avea același spor la povestit!

28 de comentarii

 1. Toate ca toate, frumos, nimic de spus. E o plăcere când „discuți” cu cei mici. Dar eu când văd o cărămidă dintr-aceea la urechea unui copil, mă ia cu rece pe șira spinării.

   • Nu știu. Nu-s de acord și punct. Al meu nu a avut telefon mobil până la sfârșitul clasei a 7-a. Deși puteam să-i iau cel mai de fițe model fiindcă tatăl unui băiat din clasă era de profesie hoț de buzunare pe linia autobuzului 43 și vindea ieftin și pe alese. 😆

    • Nu e vorba de fițe. Chiar deloc…
     Nu e foarte vorbăreț la telefon indiferent de ocazie sau de persoană. Inițial, a fost pus la vânzare telefonul. Apoi i s-a năzărit că vrea să joace nu știu ce joc cu mașini. Așa că…am amânat vânzarea.

     • Nici nu am spus că ar fi vorba de fițe. Doar că pot să caut și să îți pun zeci de link-uri spre articole care spun cât de benefice sunt radiațiile emise de un telefon mobil. Cât despre jocurile cu mașini e diferență ca de la cer la pământ un joc jucat pe un monitor de 24 de inchi comparativ cu unul jucat pe ecranul puchinos al unui telefon mobil. Și, oricum, mai există și varianta tabletei.

      • Dap. Tocmai s-a stricat și aia 😦
       Acum…vrei cu orice preț să mă apuc de fumat? Știu cum e cu radiațiile…de aceea, telefonul stă în dulap 6 zile din 7. Tocmai ce am surprins-o pe a 7a 😆 Și vorbea la telefon pentru că era entuziasmat de moment. Altfel, toți bunicii trebuie să facă cerere specială ca să apuce să vorbească cu el la telefon.
       Chiar nu sunt denaturată (de tot!) 😆 Cel puțin nu în privința asta 😉

       • Am înțeles. Gata. Scuze. Mi-a sărit în ochi că e ditamai măgăoaia și abia i se zărește capul copilului de după el, de-aia am sărit de fund în sus. Nu mi-am făcut nicio secundă griji că nu ai fi un părinte responsabil.

          • 😆 Fii pe pace. Dacă nu m-am apucat acum…la cei…anișori, slabe șanse.
           Oricum, am „fumat” niște creioane colorate când eram mici și era să luăm bătaie amândouă de la tata. Apoi, în clasa I când am suflat puternic amândouă în țigări și pentru că nu ni s-a părut interesant, le-am aruncat ÎN COȘUL DE GUNOI, de puteam da foc la casă. De atunci, m-am lăsat. 😆

 2. Mamă-mamă, ce-a fost pe ei! Ce bine e să ai (încă) amintiri, adică în special din cele frumoase! 🙂

  Bine c-ai pus legenda, că în afară de avion şi soare n-aş fi priceput nimic. 😳 Ceea ce arată că mi-am pierdut de mult viziunea simplistă asupra lumii înconjurătoare…

  P.S. Văd că şi anul ăsta se poartă portocaliu. 🙄 😛

 3. Luni dimineaţa. Fără cafea. Soluţia perfectă pentru bună dispoziţie garantată! N-am copii dar dacă aş avea aş fi vrut să fie vorbăreţi! Vă ador! Vezi că vin şi lunea viitoare, pregăteşte-mi porţia de relaxare…veritabilă!

 4. eu de explicatii mai putin aveam nevoie, doar sunt antrenata la descifrat mesaje criptate din desenele copiilor. dar curiozitate la ce a iesit am avut destula. amintiri frumoase si dorinte pe masura copilariei lor fara griji. bravo. eu ma bucur ca ati venit in concurs. va mai trag de maneca sa stii. mai ales ca tu ai mai multi temerari acolo :). as vrea sa strang si eu o trupa speciala asa ca a ta. am terminat si noi operele de arta duminica si le-am prezentat cu mandrie :))). acum ne luam talpasita in vacanta. ne auzim după :).

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s