Recviem la moartea unui vis (Duzina de cuvinte 32)

„Uneori am vise frumoase, alteori vise îngrozitoare, dar trec peste cele îngrozitoare datorită celor frumoase”.
Jonas Edward Salk

Înainte, totul a fost o aventură a zborului printre căderi repezi. Și am pășit ca un fluture dintr-un giulgiu sperând că e capăt de linie unde ar putea scrie cu litere mari, apăsate: AICI E FERICIREA. VĂ URĂM „BUN VENIT”! Și mi-aș fi făcut viața blog, cu link către toate locurile care mă fac să zâmbesc.

Înainte, totul a fost un marș al zilelor blânde și nopților reci, când gândul părea mereu incompatibil cu orice traiectorie a destinului. Pentru că omul și-a dorit mereu să aibă mai mult, fără să înțeleagă că „lumea aceasta, teatru de orgoliu şi de rătăcire, este plină de nefericiţi care vorbesc despre fericire”.

Înainte, totul a fost un război al viselor. Cel mai cuminte și cel mai sălbatic, cel mai aproape de atins și cel mai îndepărtat. Printre lupte și armistiții de-o lună plină, atât cât să se audă urletul lupilor flămânzi.

Până când o mână ne-ndurată sprijinind pe afet arătătorul a decis la zaruri al cui e sfârșitul, ținând cont doar de urzeala ursitoarelor bătrâne. Un mic „dar” întru luminarea cărărilor rătăcite.

La final, mi-a mai rămas un cerc alb, în care scrijelesc un recviem la moartea unui vis.

 

10 comentarii

  1. pe cat de coerent si melancolic ca nuanta in tot realismul sau, textul scris de tine respira o logica argumentativa de nivel inalt, artistic. frumos, foarte frumos! de n-ai vorbi in text despre vreo biografie personala cu durere interectata recent, tare m-as bucura! seara buna si zi a soarelui de maine linistita, Dagatho! 🙂

  2. Cine m-a pus să mă apropii cînd te bălăceşti în butoiul cu regrete şi melancolii? Na, că m-ai stropit fleaşcă!

    Sper că eşti (mai) bine. Huguleţ de noapte bună! *hugs*

  3. moartea unui vis ar trebui sa insemne doar nasterea altuia mai bun. nu un capat de drum. ci alte carari si alte orizonturi ce se deschid. eu stiu. si stii si tu :).

  4. …eu îmi îngrop visele moarte în prea multă linişte.Cred că greşesc, ecoul lor ar putea să deschidă noi ferestre pentru ele. Recviem…zici? Hmm. Oricum, minunat text…

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s