Concurs de vară cu scoici – Preambul

Cu cât omul este mai mare, cu atât pasiunile lui sunt mai mari.

Proverb arab

Sunt un om cu pasiuni. Îmi place tot ce mă provoacă pentru că este un fel de a mă menține mereu „în priză”, de a-mi arăta mie că pot face (aproape) orice, pentru că am fost învățată că așa trebuie să fii. A trecut ceva vreme de când mă îndeletniceam cu concursuri, jocuri sau articole pentru copii. Așa că, în drum spre mare fiind, Vavaly s-a gândit să mă trezească din…amorțire și m-a anunțat de concursul cu scoici. S-a mulat perfect pentru că scoicile au fost mereu fascinante pentru mine și o vreme le adunam în neștire, chiar dacă nu aveam idee despre ce urma să fac cu ele. Și așa a început nebunia, pe etape:

Etapa 1. Goana după scoici pe plajă. Nu orice fel de scoici. Trebuiau să aibă o formă specială sau să arate altfel decât majoritatea.

Etapa 2. Muncă de lămurire a copiilor (al meu, plus cel împrumutat, ca de obicei, de la vecina de la 3), care au găsit că această activitate este – da, ați ghicit! – plic-ti-si-toa-re!

Etapa 3. Alegerea modelului suprem pentru concurs. Să fie ceva…original și irepetabil, dacă se poate să rămână bine imprimat pe retina vizitatorilor. (Aici am eșuat lamentabil, după cum veți vedea în episodul următor 😀 )

Etapa 4. Organizarea mesei de lucru. Pe modele, culori, mărimi, vechimi… 😀 Ca să fie totul la îndemână. Nu numai scoici, ci tot ce mi-a trecut prin cap că mi-ar putea ajuta inspirația să-și ascută ghearele.

Etapa 5: La lucru!

Vreți să vedeți ce a ieșit??? 😉

25 de comentarii

  1. măăăă…. da mai întrebi?
    voi, mămicile astea din care imaginaţia dă pe-afară, ba vă mai şi pricepeţi să meşteriţi mă nervaţi! 😀 ui la ea cum mă pune să şăd fix în coadă.

  2. Pot să zic „nu”? 😛 Pot, da’ dracii-s ai mei după aia, aşa că nici gînd să mă împotrivesc voinţei Universului. Aşadar… DAAAAAAAAAAAAAA!!! 😆

    P.S. Dacă nu cumva ai avut intenţia de-a te scălda în romaleso-română, caută să reglezi rămînerea aceea „dacă se poate să…”, altfel se imprimă bine în minţile vizitatorilor că tanti asta nu ştie să vorbeşte. 😛 😀

    P.P.S. Nu’ş ce-s turnurile alea din a doua poză, da’ aşa cum îmi bate soarele-n ochi parc-ar fi nişte drugăleţi de… 🙄 (nu mai zic, c-or fi şi copchii pe-aicileaşa 😛 )

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s