RSS

În divorț cu sistemul meu imunitar!

23 Sep

Cri-cri-cri,

toamnă gri

nu credeam c-o să mai vii…

(G. Topârceanu)

Zău că sper să scoată cineva din calendar toamna și iarna! Bine, poate rămâne o vară foarte întârziată și o primăvară cu trei fulgi așa, de control. Dar nu mai mult! Am ucis mii de copaci la câte șervețele nazale am consumat! Lămâile s-au scumpit rău de tot, așa că vitamina C este un fel de „trufă”. M-am plâns și eu „la vecina mea, furnică” fluturaș pentru un medicament vindecător și n-a găsit decât niște expirăciuni. Mă întreb, cum au timp medicamentele să expire la ea? Plesnește de sănătate, care va să zică!

Sunt certată cu sistemul meu imunitar! De fapt, nici nu a fost dragoste la prima vedere, dacă stau și mă gândesc. Țin minte și penicilina înțepată în mușchiul meu fraged de copil sensibil sezon de sezon. La un moment dat mă duceam singură la tortură și închideam ochii până rezolva doamna asistentă problema. Cred că de atunci nu-mi mai place mie toamna! Cum apare, cum mă împodobește cu un nas roșu ca al lui Rudolf, probabil ca să anticipeze ce ne așteaptă. Apoi ne-am certat definitiv – eu și sistemul imunitar din dotare – pe motiv că lipsea nemotivat de la apel. Cum apărea câte un organism în vizită, el nu era acasă! Și luptă-te cu intrușii care nici măcar coloană vertebrală nu au! Am dat-o în ochi înlăcrimați, nas înfundat, mucoase inflamate și ei, fără milă, m-au atacat în continuare! Ca să nu mai spun că ‘mnealui sistemul (imunitarul) îmi strica toate petrecerile: ba o gripă, cadou de Crăciun sub brad, ba o varicelă „reloaded” să fiu sigură că am făcut-o și că sunt „in-SEMN-ată” bine! Păi dacă tot nu ne înțelegem, de ce s-o mai lungim? Deja toată lumea era la curent cu situația, se citea direct pe fața mea: „vai, dragă, ai probleme cu sistemul imunitar!” Poți nega evidența? Nu cred.

Am încercat să revigorăm relația. M-am dus la doftori, am luat tratamente, doar-doar ajungem la un consens. Singur paracetamolul ce îmi mai oferă consolare, că în rest…Dar cum ce e prea mult strică (sau costă!), nu puteam să duc la infinit relația asta extraconjugală! Așa că răceala revine și eu…tot de capul meu am rămas.

Unii mi-au recomandat să mă întorc la tradiții. Frecțiile cu spirt, ceapa în șosete, țuica fiartă, ba chiar aspirina săracului, zice Dragoș :-D. Ghimbir îmi tot suflă Psi. Ceea ce ar fi minunat, dacă aș avea la purtător, dar niciodată nu am ce îmi trebuie, când îmi trebuie. Și am impresia că astea-s doar așa, de amăgire, că alta o fi cauza. Și tot la el mă duc cu gândul! Că dacă m-ar sprijini mai des, aș fi și eu aptă pentru toate lucrurile frumoase din viața mea! Cum ar fi aniversarea de mâine 😈 sau mini-excursia din week-end la munte. Unde aș prefera să fac altceva decât să zac în pături în timp ce lumea bună exersează „bati, bati din chișior” spărgând pardoseala căbănuței! Cum să fac eu Karaoke cu o voce din butoi? Cum să țopăi a veselie când nu văd bine de atâta ceață și cum să învârt în mămăligă, dacă mi-s mâinile pline cu pachete de șervețele nazale?

Hotărât lucru, trebuie să iau atitudine! Să pun piciorul în prag adică! Și mi-am adus aminte ce a funcționat multă vreme la Pinț: Septilin! It worked like a charm! Așa că am intrat pe site și am făcut o comandă! Sirop, că e mai ușor de tolerat. Și de acum, și să vrea, tot nu-și mai poate face de cap sistemul meu imunitar!

Între timp am descoperit că pot să mai comand una, alta, dacă pun mâna pe un voucher 😈 ! Și cică, dacă tot pun mâna o dată, pot pune de două ori: un comentator de aici care e și hotărât și și fan al produselor Himalaya, poate câștiga un voucher de 50 de euro ca să-și ia ce dorește de pe http://www.hboutique.ro/ .

Anunțuri
 
45 comentarii

Scris de pe Septembrie 23, 2014 în Concurs

 

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

45 de răspunsuri la „În divorț cu sistemul meu imunitar!

 1. fluturas

  Septembrie 23, 2014 at 8:06 pm

  Se pare ca furnicuța – fluturaş 😀 are parte de muuullltăăă aspirina săracului (se pare că aia nu expiră niciodată 😛 )…aşa că restul pastiluțelor expiră pe capete…

   
  • dagatha

   Septembrie 23, 2014 at 8:55 pm

   Aşa deci! Ăsta ți-e secretul!! 😀

    
 2. vavaly

  Septembrie 23, 2014 at 8:32 pm

  exact la Septilin m-am repezit si eu in seara asta. desi nu ma pot „lauda” cu povestile tale de groaza in privinta racelilor (te declar campioana la acest capitol) , am zis ca o mana de ajutor preventiv nu are ce sa strice. asa ca profit din plin de pachetul trimis cu generozitate de catre acest magazin si mie si altor bloggeri harnici ce au scris in cadrul diverselor campanii. o pastila eu, una copilul. asa speram ca sistemul imunitar sa ne serveasca cu aceeasi nadejde ca si pana acum. ceea ce iti doresc si tie.

   
  • dagatha

   Septembrie 23, 2014 at 8:55 pm

   Eu, una, m-am săturat! Cum dă frigul, cum muci! Zău! Dacă o țin aşa…direct la balamuc!

    
   • vavaly

    Septembrie 23, 2014 at 9:20 pm

    eu incep cura cu iarba de grau . te bagi? cica e miraculoasa. daca vrei sa scapi inghiti orice :))).

     
    • dagatha

     Septembrie 23, 2014 at 9:24 pm

     😆 iarbă de grâu??? Cum e cura asta?
     Chiar că faci orice numai să scapi! 😀

      
 3. psi

  Septembrie 23, 2014 at 9:03 pm

  jur că ghimbir cu miere și lămâie îi foarte, foarte bun. și cum la noi a nins azi (pe munte adică) şi deja miroase a zero grade (noaptea) ia să-mi efectuez un ceiuc ghimbiros… zic.
  revenind la tine… eu cred că şi faptul că tragi de tine cu tot felul de proiecte e de vină. oricum, la modă e despărţirea consensuală la notar, divorţul e expirat, aşa să ştii. 😛

   
  • dagatha

   Septembrie 23, 2014 at 9:12 pm

   😆
   Mâine la prima oră asta iau, parol! Ceiuț de ghimbir, miere şi lămâie!!!
   Zăpadă zici???? Brrrr!!
   Eu merg şi la notar! Da’ mai încerc o tură! Poate ne remediem atitudinile! 😀

    
   • psi

    Septembrie 23, 2014 at 9:23 pm

    merci la abocatu boborului… poate vă pune să vă pupaţi, îmbrăţişaţi…
    încearcă să iei ceai de ghimbir organic sau bio. e mai scump, dar mai eficient decât prostiile la plic.

     
    • dagatha

     Septembrie 23, 2014 at 9:26 pm

     Să văd unde găsesc la şapte jumate dimineața ghimbir bio! N-ar strica borcanul de la tine! :mrgreen:

      
     • psi

      Septembrie 23, 2014 at 9:26 pm

      la farmacie sau magazinu’ naturist…. sau în dulapul meu, naturlich…

       
      • dagatha

       Septembrie 23, 2014 at 9:28 pm

       Io ce zic! 😆 dulăpiorul tău atoatefăcător de minuni e baza! 😉

        
       • psi

        Septembrie 23, 2014 at 9:30 pm

        ei, aş. îmi place rădăcinoasa asta. dar la ce ciudată sunt eu….
        găseşti sigur la carrefour, lidl, rădăcină în stare naturală. aia merge perfect cu mierea.

         
        • dagatha

         Septembrie 23, 2014 at 10:31 pm

         Dap! Lidl! 🙂 miere am deja!

          
 4. Carmen Pricop

  Septembrie 23, 2014 at 9:59 pm

  Eu nu-s nici hotărâtă, nici fan Himalaya, decât dacă voreşti despre lanţul acela muntos pe care mi-ar plăcea să-l zăresc cu proprii mei ochi. N-am cunoştinţă de tratamente care ţi-ar îmbunătăţi relaţia cu sistemul imunitar. Există antivirale, dar sunt scumpe şi nu-i tocmai indicat să le iei în scop de prevenţie. Dar pot să-ţi recomand să înlocuieşti paracetamolul simplu cu o combinaţie de paracetamol şi pseudoefedrină. Există mai multe pe piaţă (adică în farmacii). În felul acesta ai face economie la şerveţele şi nasul tău n-ar mai avea de suferit nici pe dinăuntru, nici pe dinafară. 🙂

   
  • dagatha

   Septembrie 23, 2014 at 10:04 pm

   Dacă nu ar curge nasul ăsta nenorocit, ar fi minunat! Că alte simptome n-am. Dar îmi dă aşa o stare de nervi!!! Ceva de speriat!
   Mâine mă opresc la plafar şi farmacie. Ori explodez, ori mă fac bine! :mrgreen:
   Cât despre Septilin, eu l-am folosit cu Andrei când era mai mic şi a fost chiar ok. Are numai ierburi prin el.
   Săru-mâna de sfaturi! 🙂

    
 5. corelnita

  Septembrie 23, 2014 at 10:26 pm

  Sa stii ca nici nu mai pot sa adorm de cand am citit ca as reprezenta lumea buna!*sanatate domna diva!:*)sa cobor cu un rachiu fiert?

   
  • dagatha

   Septembrie 23, 2014 at 10:31 pm

   Ai???? Coboară!! 🙂
   Cum, nu ştiai că eşti „lumea bună”??? 😉

    
 6. Drugwash

  Septembrie 23, 2014 at 10:30 pm

  Degeaba am umblat eu în vîrful picioarelor deştelor pe aici, că tot a prins de veste un pitic încornorat şi-a sărit pe mine să mă răcească. ‘Nafura mîne-sa de pezevenghi, am încins şi io o strachină de ciorbă şi i-am dat peste bot, ba am plusat şi c-o ciuşcă de mi-a ieşit zamă usturîndă şi pe ochi şi pe nas. 😆 Ia să dai şi tu cu ciuşcă, c-apoi ori scoate aia toată zeama din tine, ori… 🙄

   
  • dagatha

   Septembrie 23, 2014 at 10:56 pm

   Ciuşcă-checked! Am pus pe listă! Mâine e zi de experiențe şi experimente!! Deci şi pe tine te mai deranjează unul-altul, văd! 😀

    
   • Drugwash

    Septembrie 23, 2014 at 11:41 pm

    Eh, îşi încearcă şi ei norocu’, nefericiţii… Da’ ce, le merge cu mine?! 😈

    Abia aştept să aflu rezultatele experimenţelor. Baftă! 😀

     
    • dagatha

     Septembrie 23, 2014 at 11:47 pm

     😀 Da’ io! 😀
     Dacă nu revin…something must have gone wrong 😈

      
     • Drugwash

      Septembrie 23, 2014 at 11:56 pm

      Spune de-acu’ ce fel de flori preferi! 😛 😆

      Ptiu, puşchea pe limbă! 😳

       
 7. Andreotti

  Septembrie 23, 2014 at 10:47 pm

  Uof, ce să zic? Să te împaci mai repede cu imunitarul tău și trăiți bine, sănătos și armonios împreună!

   
  • dagatha

   Septembrie 23, 2014 at 10:58 pm

   E mai căpos aşa, dar…nu avem încotro: we have some history together!
   Muah!

    
   • Andreotti

    Septembrie 23, 2014 at 11:01 pm

    Așa mă gândeam și eu! Sânge apă nu se face:)))
    Ai grijă de tine! :*

     
 8. Atotstiutoares

  Septembrie 23, 2014 at 11:11 pm

  Tre sa te dezamagesc putin,,,septilin face parte din tratamente a-la-long..,deci trebuie luat cu rabdare…mult timp.sa nu te astepti da iei siropul si gata raceala…ajuta foarte mult dar nu pe loc…asa ca tot aspirina saracului si ghimbirul raman la putere,…rabdare si bafta!!!

   
  • dagatha

   Septembrie 23, 2014 at 11:37 pm

   Păi eu ce ziceam? Îmi trebuie ceva pe termen lung! Să nu mai plece nemernicul pe coclauri! Îl amăgesc cu licoarea! De sistemul imunitar zic!
   Pentru răceală, am ciulit urechile şi am ascuțit creionul să iau notițe: ghimbir, lămâie… 😀
   Îi făceam Pințului cure cu Septilin înainte de lunile cu „r” 😀

    
 9. Poteci de dor

  Septembrie 24, 2014 at 12:32 pm

  Ceapa lui de imunitar… La mine totul începe cu o răguşeală din aia sexy. Zău că nu mă laud, sunt graţioasă ca o lebădă când vorbesc. Ţine două zile. După aia… potopul, tot pachetul pe capul meu. Deja simt ceva în gât… ufff
  Hai să fim sănătoşi si baftă cu voucherul!

   
  • dagatha

   Septembrie 24, 2014 at 12:46 pm

   Oooo, daaaa!!! Răguşeala e baza! Mai ales în branşa asta! 😀
   Sper să nu vină potopul! Bagă remedii rapide!
   Să fim sănătoşi şi cu voucher zic! 🙂

    
 10. Adriana Stancu

  Septembrie 24, 2014 at 3:03 pm

  Produsele comercializate de cei de la Himalaya sunt de o calitate foarte buna si nu sunt deloc scumpe, avand in vedere eficienta lor. Am achizitionat si eu Septilin, atat in varianta de sirop, dar si cea de tablete. Siropul il dam copilului, iar tabletele le consumam noi, adultii casei. cum spuneam, este un produs de exceptie, ca toate produsele Himalaya, de altfel!

   
  • dagatha

   Septembrie 24, 2014 at 3:10 pm

   Tocmai pentru că l-am folosit şi pentru că, în cazul nostru, a funcționat, am scris despre Septilin! E mult mai uşor să scrii despre ceva ce se bazează pe fapte reale. 🙂
   Mulțumesc, Adriana! 🙂

    
 11. Robo Man

  Septembrie 24, 2014 at 3:16 pm

  Pai doamna draga ce sa zic… sanatate multa….. eu nu le am cu leacurile astea….. pe mine ma prinde mai greu tanti „raceala” … sper sa nu cobesc acu’.
  Daca imi este permis sa zic asa la cat de frumos le scrii si le descrii….. poate de asta se tin de tine 🙂

   
  • dagatha

   Septembrie 24, 2014 at 3:21 pm

   😆
   Uite, la asta nu m-am gândit! Oare dacă scriu despre bani mulți de acum…o să mi se-ntâmple??? 😆
   P.S. Cu răceala sau fără, Valea Uzului scrie pe mine în week-end! 😈

    
   • Robo Man

    Septembrie 24, 2014 at 9:19 pm

    ceee…… unde cand????

     
    • dagatha

     Septembrie 24, 2014 at 9:26 pm

     Pensiunea Uzu 😀

      
     • Robo Man

      Septembrie 25, 2014 at 9:11 am

      aaaa….. asta e inainte de baraj….. eu cred ca ma duc duminica la ghebe ….. undeva pe la tabara valea uzului…. daca tine vremea.

       
 12. nicu

  Octombrie 7, 2014 at 10:53 pm

  Văd că toată lumea vor beşte de V Uzului, dar cu imunitatea cum rămâne?
  Tare aş vrea să vă cunosc! Sunt din zonă. Cunosc toate locurile şi pot să vă îndrum.
  La cabana Izvorul ALB AŢI FOST? E super!

   
  • dagatha

   Noiembrie 15, 2014 at 10:54 pm

   Cu Valea Uzului treaba e lămurită! A fost super frumos! 🙂
   Cu imunitatea, treaba e lămurită. Încă o mai am! 😀 Nu știu dacă e o relație de durată! 😀
   Nu, nu am fost la Izvorul Alb. Nu cred că am auzit despre ea…

    
 13. Roxana B

  Noiembrie 15, 2014 at 7:19 pm

  Eu nu racesc f des, dar si cand mi se intampla, trebuie sa zac vreo doua zile ca sa-mi revin. Anul asta nu am racit deloc (mai e putin pan se termina, sper sa nu ma ia acum pe final). În schimb, cea mai mare problema a mea ever a fost si este o nenorocita de candidoza, pe care o tratez de vreo 3 ani… nici cu leacuri babesti n-am reusit sa ma „salvez”…

   
  • dagatha

   Noiembrie 15, 2014 at 10:39 pm

   Da, anul ăsta și în cazu meu (ca și al Pințului), lucrurile au stat mult mai bine, comparativ.
   Despre candidoză…pfff…enervantă și agresivă… 😦 Trebuie să fie și vreun leac pentru ea. Deși, e posibil ca tocmai sistemul tău imunitar labil să o recheme 😀

    

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
Cosmisian's Blog - Gânduri Neinfinite

Neoproză „smart emotional”

Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

CÂRCIUMĂ DE FIȚE

îmi rezerv dreptul de a-mi selecta clienții

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Numai Filme

by Ana Ayana

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

JURNAL

Ajutor pentru luat zborul

SENSURI

De ce îi este omului de astăzi foame ? De iubire şi de sens. (N. Steinhardt)

Creatii manuale-Amy Crafts

Despre pasiunea pentru handmade

Poteci de dor

"Adevărul, pur şi simplu, e rareori pur şi aproape niciodată simplu" - Oscar Wilde

DrStoica / da-te-n blogul meu, te rog!

zâmbet, coaching, film, pamflet, fotografie, pareri, aiurea... dar hai sa fim pozitivi!

ComiCultural

Nu știu că nu știu nimic

Înşiră-te mărgăritare

Vorbe, cuvinte și litere prăfuite, despre lume, cu lume și pentru lume

Traista cu merinde

Toate lucrurile imi sunt ingaduite,dar nu toate sunt de folos.

Cu presa de perete

un blog de Alex Nedea

Thaumaturge

talk about candles, circles, planets, stars, bananas, chants, runes and the importance of having at least four good meals every day”

Machete didactice

machetedidactice.com

Pishky's Blog

Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi - N. Stănescu

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Tiberiuorasanu's Blog

LECTURI, păreri, impresii de călătorie. Eu citez NU plagiez.

Un blog de poveste

Oborul cu fantezii

Valerica Oprisanu

Just another WordPress site

Spanac

Distribuitor autorizat de fazani hazlii

Cățărătorii

Când urci pe scara vieţii, nu uita să dai bună ziua tuturor, pentru ca atunci când cobori să aibă cine îţi răspunde

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

Hapi. Riverwoman

Lift up the receiver, I'll make you a believer

Loc de dat cu capu'

sau cum să te fereşti de invizibil

Per aspera ad astra

Maison de santé

ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Blogul Buceginatura2000

Informatii despre Mediu, Turism, Bucegi sit Natura 2000

Alma Nahe(r)

Să se ducă la muncă, ca să nu mai citească şi ei nişte almanahe!

Surorile Marx

globus de miuzici, filme si alte rautati

Redsky2010's Blog

Trecand prin viata cu ochii larg deschisi

Dictatura justitiei

Just another WordPress.com site

Ochiul care rade

Felii de viata

Tink3rbe11's Blog

Eu in forma bruta

Pruncu

de vorba cu mine insumi

Tabakera

...pentru ganduri la care nu pot renunta

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Pseudolirice

Pseudo lirice

%d blogeri au apreciat asta: