În divorț cu sistemul meu imunitar!

Cri-cri-cri,

toamnă gri

nu credeam c-o să mai vii…

(G. Topârceanu)

Zău că sper să scoată cineva din calendar toamna și iarna! Bine, poate rămâne o vară foarte întârziată și o primăvară cu trei fulgi așa, de control. Dar nu mai mult! Am ucis mii de copaci la câte șervețele nazale am consumat! Lămâile s-au scumpit rău de tot, așa că vitamina C este un fel de „trufă”. M-am plâns și eu „la vecina mea, furnică” fluturaș pentru un medicament vindecător și n-a găsit decât niște expirăciuni. Mă întreb, cum au timp medicamentele să expire la ea? Plesnește de sănătate, care va să zică!

Sunt certată cu sistemul meu imunitar! De fapt, nici nu a fost dragoste la prima vedere, dacă stau și mă gândesc. Țin minte și penicilina înțepată în mușchiul meu fraged de copil sensibil sezon de sezon. La un moment dat mă duceam singură la tortură și închideam ochii până rezolva doamna asistentă problema. Cred că de atunci nu-mi mai place mie toamna! Cum apare, cum mă împodobește cu un nas roșu ca al lui Rudolf, probabil ca să anticipeze ce ne așteaptă. Apoi ne-am certat definitiv – eu și sistemul imunitar din dotare – pe motiv că lipsea nemotivat de la apel. Cum apărea câte un organism în vizită, el nu era acasă! Și luptă-te cu intrușii care nici măcar coloană vertebrală nu au! Am dat-o în ochi înlăcrimați, nas înfundat, mucoase inflamate și ei, fără milă, m-au atacat în continuare! Ca să nu mai spun că ‘mnealui sistemul (imunitarul) îmi strica toate petrecerile: ba o gripă, cadou de Crăciun sub brad, ba o varicelă „reloaded” să fiu sigură că am făcut-o și că sunt „in-SEMN-ată” bine! Păi dacă tot nu ne înțelegem, de ce s-o mai lungim? Deja toată lumea era la curent cu situația, se citea direct pe fața mea: „vai, dragă, ai probleme cu sistemul imunitar!” Poți nega evidența? Nu cred.

Am încercat să revigorăm relația. M-am dus la doftori, am luat tratamente, doar-doar ajungem la un consens. Singur paracetamolul ce îmi mai oferă consolare, că în rest…Dar cum ce e prea mult strică (sau costă!), nu puteam să duc la infinit relația asta extraconjugală! Așa că răceala revine și eu…tot de capul meu am rămas.

Unii mi-au recomandat să mă întorc la tradiții. Frecțiile cu spirt, ceapa în șosete, țuica fiartă, ba chiar aspirina săracului, zice Dragoș :-D. Ghimbir îmi tot suflă Psi. Ceea ce ar fi minunat, dacă aș avea la purtător, dar niciodată nu am ce îmi trebuie, când îmi trebuie. Și am impresia că astea-s doar așa, de amăgire, că alta o fi cauza. Și tot la el mă duc cu gândul! Că dacă m-ar sprijini mai des, aș fi și eu aptă pentru toate lucrurile frumoase din viața mea! Cum ar fi aniversarea de mâine 😈 sau mini-excursia din week-end la munte. Unde aș prefera să fac altceva decât să zac în pături în timp ce lumea bună exersează „bati, bati din chișior” spărgând pardoseala căbănuței! Cum să fac eu Karaoke cu o voce din butoi? Cum să țopăi a veselie când nu văd bine de atâta ceață și cum să învârt în mămăligă, dacă mi-s mâinile pline cu pachete de șervețele nazale?

Hotărât lucru, trebuie să iau atitudine! Să pun piciorul în prag adică! Și mi-am adus aminte ce a funcționat multă vreme la Pinț: Septilin! It worked like a charm! Așa că am intrat pe site și am făcut o comandă! Sirop, că e mai ușor de tolerat. Și de acum, și să vrea, tot nu-și mai poate face de cap sistemul meu imunitar!

Între timp am descoperit că pot să mai comand una, alta, dacă pun mâna pe un voucher 😈 ! Și cică, dacă tot pun mâna o dată, pot pune de două ori: un comentator de aici care e și hotărât și și fan al produselor Himalaya, poate câștiga un voucher de 50 de euro ca să-și ia ce dorește de pe http://www.hboutique.ro/ .

45 de comentarii

  1. Se pare ca furnicuța – fluturaş 😀 are parte de muuullltăăă aspirina săracului (se pare că aia nu expiră niciodată 😛 )…aşa că restul pastiluțelor expiră pe capete…

  2. exact la Septilin m-am repezit si eu in seara asta. desi nu ma pot „lauda” cu povestile tale de groaza in privinta racelilor (te declar campioana la acest capitol) , am zis ca o mana de ajutor preventiv nu are ce sa strice. asa ca profit din plin de pachetul trimis cu generozitate de catre acest magazin si mie si altor bloggeri harnici ce au scris in cadrul diverselor campanii. o pastila eu, una copilul. asa speram ca sistemul imunitar sa ne serveasca cu aceeasi nadejde ca si pana acum. ceea ce iti doresc si tie.

  3. jur că ghimbir cu miere și lămâie îi foarte, foarte bun. și cum la noi a nins azi (pe munte adică) şi deja miroase a zero grade (noaptea) ia să-mi efectuez un ceiuc ghimbiros… zic.
    revenind la tine… eu cred că şi faptul că tragi de tine cu tot felul de proiecte e de vină. oricum, la modă e despărţirea consensuală la notar, divorţul e expirat, aşa să ştii. 😛

  4. Eu nu-s nici hotărâtă, nici fan Himalaya, decât dacă voreşti despre lanţul acela muntos pe care mi-ar plăcea să-l zăresc cu proprii mei ochi. N-am cunoştinţă de tratamente care ţi-ar îmbunătăţi relaţia cu sistemul imunitar. Există antivirale, dar sunt scumpe şi nu-i tocmai indicat să le iei în scop de prevenţie. Dar pot să-ţi recomand să înlocuieşti paracetamolul simplu cu o combinaţie de paracetamol şi pseudoefedrină. Există mai multe pe piaţă (adică în farmacii). În felul acesta ai face economie la şerveţele şi nasul tău n-ar mai avea de suferit nici pe dinăuntru, nici pe dinafară. 🙂

    • Dacă nu ar curge nasul ăsta nenorocit, ar fi minunat! Că alte simptome n-am. Dar îmi dă aşa o stare de nervi!!! Ceva de speriat!
      Mâine mă opresc la plafar şi farmacie. Ori explodez, ori mă fac bine! :mrgreen:
      Cât despre Septilin, eu l-am folosit cu Andrei când era mai mic şi a fost chiar ok. Are numai ierburi prin el.
      Săru-mâna de sfaturi! 🙂

  5. Degeaba am umblat eu în vîrful picioarelor deştelor pe aici, că tot a prins de veste un pitic încornorat şi-a sărit pe mine să mă răcească. ‘Nafura mîne-sa de pezevenghi, am încins şi io o strachină de ciorbă şi i-am dat peste bot, ba am plusat şi c-o ciuşcă de mi-a ieşit zamă usturîndă şi pe ochi şi pe nas. 😆 Ia să dai şi tu cu ciuşcă, c-apoi ori scoate aia toată zeama din tine, ori… 🙄

  6. Tre sa te dezamagesc putin,,,septilin face parte din tratamente a-la-long..,deci trebuie luat cu rabdare…mult timp.sa nu te astepti da iei siropul si gata raceala…ajuta foarte mult dar nu pe loc…asa ca tot aspirina saracului si ghimbirul raman la putere,…rabdare si bafta!!!

    • Păi eu ce ziceam? Îmi trebuie ceva pe termen lung! Să nu mai plece nemernicul pe coclauri! Îl amăgesc cu licoarea! De sistemul imunitar zic!
      Pentru răceală, am ciulit urechile şi am ascuțit creionul să iau notițe: ghimbir, lămâie… 😀
      Îi făceam Pințului cure cu Septilin înainte de lunile cu „r” 😀

  7. Ceapa lui de imunitar… La mine totul începe cu o răguşeală din aia sexy. Zău că nu mă laud, sunt graţioasă ca o lebădă când vorbesc. Ţine două zile. După aia… potopul, tot pachetul pe capul meu. Deja simt ceva în gât… ufff
    Hai să fim sănătoşi si baftă cu voucherul!

  8. Produsele comercializate de cei de la Himalaya sunt de o calitate foarte buna si nu sunt deloc scumpe, avand in vedere eficienta lor. Am achizitionat si eu Septilin, atat in varianta de sirop, dar si cea de tablete. Siropul il dam copilului, iar tabletele le consumam noi, adultii casei. cum spuneam, este un produs de exceptie, ca toate produsele Himalaya, de altfel!

    • Tocmai pentru că l-am folosit şi pentru că, în cazul nostru, a funcționat, am scris despre Septilin! E mult mai uşor să scrii despre ceva ce se bazează pe fapte reale. 🙂
      Mulțumesc, Adriana! 🙂

  9. Pai doamna draga ce sa zic… sanatate multa….. eu nu le am cu leacurile astea….. pe mine ma prinde mai greu tanti „raceala” … sper sa nu cobesc acu’.
    Daca imi este permis sa zic asa la cat de frumos le scrii si le descrii….. poate de asta se tin de tine 🙂

  10. Văd că toată lumea vor beşte de V Uzului, dar cu imunitatea cum rămâne?
    Tare aş vrea să vă cunosc! Sunt din zonă. Cunosc toate locurile şi pot să vă îndrum.
    La cabana Izvorul ALB AŢI FOST? E super!

    • Cu Valea Uzului treaba e lămurită! A fost super frumos! 🙂
      Cu imunitatea, treaba e lămurită. Încă o mai am! 😀 Nu știu dacă e o relație de durată! 😀
      Nu, nu am fost la Izvorul Alb. Nu cred că am auzit despre ea…

  11. Eu nu racesc f des, dar si cand mi se intampla, trebuie sa zac vreo doua zile ca sa-mi revin. Anul asta nu am racit deloc (mai e putin pan se termina, sper sa nu ma ia acum pe final). În schimb, cea mai mare problema a mea ever a fost si este o nenorocita de candidoza, pe care o tratez de vreo 3 ani… nici cu leacuri babesti n-am reusit sa ma „salvez”…

    • Da, anul ăsta și în cazu meu (ca și al Pințului), lucrurile au stat mult mai bine, comparativ.
      Despre candidoză…pfff…enervantă și agresivă… 😦 Trebuie să fie și vreun leac pentru ea. Deși, e posibil ca tocmai sistemul tău imunitar labil să o recheme 😀

Ce părere ai?