An nou, temă nouă?

Ce zice cititorul?

Da, știu, sunt mare de acum, ar trebui să-mi iau domeniu. E în lucru. Cu termen de finalizare românesc, adică…naiba-știe-când, că altele-s prioritățile. Am citit, am întrebat, am înțeles, durează până iau o decizie.

Cu toate astea, până la marea schimbare (doar dacă nu îmi face cineva vreo surpriză păcută de ziua mea :-D), aș mai face o modificare pe aici. Pentru adaptarea feng-shui-ului la dorințele mele de redecorare. Prin urmare, m-am gândit să renunț la tema blogului. Mi-a fost, e drept, câine credincios, multă vreme!

Am început cu Quentin. Se potrivea cu stilul de atunci:

quentin

Apoi am ales Choco, pe care am putut să o adaptez acum doi ani, înainte ca personalizările să intre în categoria Premium 😀

tema

Oricât de conservator e spiritul meu „(non)bloggeristic” 😀 am nevoie de o imagine nouă. Și de sugestii de la cei care trec pe aici când și cum pot, de drag, de curiozitate sau obligați de mine 😀

Am găsit câteva variante pe care am să le supun votului vostru. Ideea e că albul e prea monoton, personalizare cu bani nu vreau să fac dacă tot vreau să trec „dincolo” la un moment dat, temele populare nu îmi plac tocmai pentru că sunt populare.

Așadar:

Tema 1.

tema2

Tema 2

tema 1

Tema 3

 splendido

Tema 4

 freddle

Tema 5

delicacy

Tema 6

andreas 04

Tema 7

 adelle

Am mai văzut câteva, dar previzualizarea nu mă lasă să văd chiar tot! 😀

O mână de ajutor? 🙂

Mulțumesc!

38 de comentarii

 1. Sincera sa fiu, mie imi place mult tema 5, pentru care am si votat, insa am mai vazut-o la cateva persoane. Mai degraba as opta pentru pastrarea celei de acum (pana la marea schimbare) si as pune alta imagine pe fundal, ca sa am senzatia ca s-a schimbat ceva.

  • Da…mi-a plăcut și mie tema 5…Dar mă desprind greu de asta 😀 Ideea e că am încercat o să personalizez folosind altă imagine, dar nu m-a lăsat. Cică e varianta premium 😀 Mulțumesc de părere! 😉

 2. eu aș merge pe 6, sunt fan gri, e mai ușor de citit pe blog. roșul în sine e… hm… e. am eu niște fixuri cu roșu, maro pe blog…
  și mă uitam aseară la capoverso, mă bate gândul să o încarc la mine… când oi avea timp, dacă suportă ce moroficări vreau eu să fac. ai fost mult mai cuminte decât mine, eu schimb des tema.
  șii….te aștept pe domeniu! 😀

  • Mie mi-a plăcut tema 6 pentru că păstra o imagine dragă de pe pagina „Despre”. Dacă aș putea combina câteva trăsături, ar ieși o temă… super! 😆

 3. Am votat, desi şi eu cred ca ar trebui sa schimbi la asta fundalul şi cam atat, asta până la domeniu, cum spui tu. Eu m-am chinuit mult pană am ales tema mea, dar n-as schimba-o niciodata..

  • Am păstrat-o și eu din 2011. Nu știu…simt nevoia să schimb ceva… Voi mai încerca să încarc o ltă imagine pe tema asta. dacă mă lasă. Mi-e că o pierd și pe asta după aceea…

 4. Ce contează la o temă?
  • Să se încarce rapid, fără prea multe brise-brise-uri; să nu depindă de terţe adrese.
  • Să folosească fonturi clasice care să permită semnele specifice limbii autorului.
  • Să-şi păstreze aspectul şi funcţionalitatea pe cît mai multe variante de browsere.
  • Să nu depindă majoritar sau exclusiv de terţe limbaje (javascript, Flash etc.)
  • Să fie lizibilă pe diferite rezoluţii ale ecranului (dacă e posibil, să aibă şi o variantă de mobil).
  • Să nu obosească sau să agreseze ochiul prin contraste mari de culoare.
  … şi or mai fi şi altele la care mi-e lene să mă gîndesc acum.

  Cît despre domeniu propriu… ai face bine să ai fie cunoştinţe temeinice de programare web şi IT în general, fie un om de specialitate la dispoziţie 24/7. De asemenea, sistemul de logare a utilizatorilor va trebui să fie cît mai transparent, să recunoască utilizatorii logaţi în WordPress (şi eventual FB, G+, Twitter) aşa cum se întîmplă aici acum, altfel logările manuale repetate ar putea agasa şi îndepărta chiar şi vizitatorii fideli – gîndeşte-te că ai putea fi a n-şpea persoană cu logare individuală şi prea puţini au sistem de auto-logare în browser, iar dacă mai arunci deasupra şi o aşa-zisă protecţie la copiere care nu permite adăugarea datelor de logare cu copy/paste, atunci chiar ţi-ai dat foc la valiză.

  Ar mai fi şi alte amănunte, cum ar fi să te asiguri că host-ul nu blochează anumiţi provideri de e-mail, aşa cum mi se întîmplă cu Sonia, unde notificările de articol nou sau de comentarii nu pot fi trimise pe adresa mea (principală) de AOL şi ca atare o interacţiune completă şi corectă nu poate exista.

  Apoi dacă nu ai un om care să îngrijească de blog, va trebui să faci singură back-up periodic, fiindcă nu se ştie niciodată ce accidente se pot întîmpla şi blogul poate dispărea definitiv după un crash de HDD, mai ales cu un host mai… nepriceput. Pentru asta îţi vor trebui unelte software, cunoştinţe şi evident spaţiu pe HDD.

  Poate că tot ce am spus mai sus pare exagerat, însă momentan de marea majoritatea a problemelor se ocupă echipa WP, în mod total transparent faţă de utilizator. În clipa cînd controlul intră pe mîinile tale şi ale altora, datele problemei se schimbă. Pentru detalii poţi întreba pe Sorana, pe Loredana, pe Camelia, pe Sonia şi Anca şi cine o mai fi pe domeniu propriu (care nu e administrat tot de WP).

  • Mamăăăă! Așteptam să intri, ce e drept, dar avalanșa de informații m-a copleșit! 🙂
   Unul din motivele pentru care încă nu am domeniu est că nu știu prea multe despre asta și nu am avut când și cum să mă documentez corespunzător. Da, am nevoie de asistență, cel puțin deocamdată. Pe de altă parte, multă lume dă sfatul ăsta cu domeniul și cum eu am făcut totul empiric și după capul meu de patru ani încoace…mă gândesc că or și ei ce or ști….
   Mulțumesc pentru timpul petrecut să scrii toate informațiile aici! <3.
   Deocamdată sunt aici și culeg păreri despre tema WP 😀 Și tu nu ai zis părerea ta! 🙂 (în principiu, pe baza unora dintre principiile enumerate de tine le-am ales pe cele 7)

   • Nu-mi pot da cu părerea fiindcă nu le pot testa. Primul motiv ar fi conexiunea slabă care mi-ar răpi foarte mult timp, al doilea ar fi că nu am un alt blog WP pe care să testez şi n-aş vrea să „deranjez” tema mea curentă pe care am ales-o după multe teste şi care va rămîne aşa pentru totdeauna.
    Nu mai am nici loc pentru o instalare WP offline, asta dacă temele respective ar fi disponibile. În plus, am observat că temele disponibile pentru blogurile pe domeniu WP apar modificate destul de mult faţă de cele pentru domeniu propriu – mi s-a întîmplat chiar cu tema mea actuală, Comet, care în offline apărea diferit la unele elemente. Cel mai probabil versiunea de WordPress de aici e mult modificată faţă de cea instalabilă pe domeniu propriu, de unde şi diferenţele.

    Ah şi nu am vorbit despre plugin-uri şi despre cum îţi pot face ele viaţa un iad atunci cînd faci update şi nu te uiţi la compatibilitate cu versiunea curentă de WP şi/sau cu alte plugin-uri instalate. Eheheeeeee… 🙄

    • Da, trebuie sa ai grija la toate astea. Tema mea, de exemplu, nu a mai fost actualizata de o mie de ani, asa ca nu pot updata nimic din ce apare nou… 😦 Din acest motiv ma tot bate gandul sa imi cumpar o tema noua. Am pus ochii pe una de aproape un an, dar parca nu ma indur de cea pe care o am acum…

     • Am mai încercat eu să dau sfaturi cuiva şi mi-a umplut botu’ de sînge: „asta e «casa» mea şi o aranjez cum vreau eu, nu cum îţi place ţie”. Aşa că dă-mi voie să mă abţin, mai ales că nici măcar nu mi se încarcă pozele din articol decît pe jumate.

      • Haide, bre, lasă-mă! Adică io viu si te rog (sau „oblig”, după caz) să-ți dai cu părerea și să-ți sar la beregată că nu e chiar aia de o așteptam?? Mă „leshi”??
       Eram curioasă! 😉 (Zi 5 😆 😆 )

       • Exact aşa a fost şi atunci, tot acolo unde a fost treaba cu Victor. Cin’ s-a fript cu ciorbă… 🙄

        Nu, de fapt problema mea e că mă ataşez prea mult şi de locuri ca şi de oameni, pînă la punctul unde unul se indentifică cu celălalt, iar orice schimbare majoră îmi creează o puternică stare de disconfort şi o tristeţe probabil izvorîtă din teama de a nu pierde ceva drag. M-aş simţi stingher, ca într-o casă străină.

        Dar cum spuneam, e problema mea şi doar a mea. Şi-apoi ştii că cifra şase e blestemul vieţii mele. 🙂

        • Vai de capul meu! Măi omule! e o amărâtă de temă de WP. Zici: îmi place mai mult asta! Că nu o să o folosesc, dacă nu iese în cărți e altă treabă.
         Nu știu cum a fost cu cearta ailaltă, dar garantez că eu decât să mă cert, mai bine tac. cel puțin o vreme, mi-a ajuns realul cu certuri din diverse motive mai mult sau mai puțin reale!
         Evident, am înțeles și că dorești să te abții și voi respecta această opțiune, dar aș prefera să nu fie din cauză că ar putea genera vreun război troian!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s