Dați-mi un leu și voi schimba lumea!

„Copilul trebuie să știe că este un miracol, de vreme ce de la începuturile lumii până la sfârșitul ei, nu a mai fost și nu va mai fi nici un copil asemeni lui” (Pablo Casals)

Despre copii….

Cred că un copil este cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei mame! Da, și unui tată! 😉  Mai cred că dintre toate minunile pe care le-a săvârșit Dumnezeu de la crearea lumii încoace, nașterea i-a ieșit cel mai bine. Este cu siguranță expresia sublimului, dincolo de toate greutățile și durerile asociate. Primul gând care te acaparează când îl ții în brațe în minutul 1 al existenței sale extrauterine este că ești al naibii de norocoasă că ai putut să-l porți în pântece atâta timp, să-l simți cum crește, cum interacționează cu tine dinlăuntrul tău. Simți că te inundă un fel de bucurie care nu seamănă cu niciuna dintre bucuriile de dinainte. Că ai vrea să cazi în genunchi, mulțumind Cerului pentru această binecuvântare. Cel de-al doilea gând care se înfățișează imediat este teama că odată ruptă din tine bucățica de suflet care îți seamănă leit, devine cea mai vulnerabilă ființă de pe pământ. Ai vrea atunci să te fi înzestrat Dumnezeu și cu puteri supranaturale sau măcar cu o inteligență peste medie, ca să poți construi globul fermecat pe care nimic și nimeni nu ar putea să-l străpungă pentru a-i face rău puiului tău. Dar nu există așa ceva, nu-i așa? Sunt mame care au simțit neputința asta…Mame de îngeri și mame de stele, care s-au luptat cu cel mai devastator dușman: cancerul. Mame care și-au dorit să fi avut superputerea de a construi superglobul superprotector. Sau măcar un sprijin real, o șansă!

Despre cauze nobile…

Alex este…un tată. Nu, de fapt, Alex este „cel mai bun tată”! Cu o inimă mare, cât pentru toți copii suferinzi din lumea asta. Un tată cu un copil sănătos și voios, care se gândește că alți părinți nu au norocul lui. Și de aceea, vrea să dea o mână de ajutor. O nebunie, zic unii! Să vrei să construiești un spital de oncologie pediatrică din donații! Și totuși… Alex a reușit să pună masele în mișcare. La propriu! A înființat 1leu.org și aleargă pentru a strânge bani. Cât de puțini de la cât mai mulți. Și e optimist!

25 Aprilie…9 Mai…6 Iunie…În fiecare lună se alătură și alte orașe campaniei „Alerg pentru spitalul copiilor”. Oamenii se adună și aleargă împreună, donând minim 1 leu! „Scopul acestui eveniment este de a strânge fonduri pentru construirea primului centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România”. 

Valoarea unui leu…

Ce poți cumpăra cu 1 leu?

415158_un_leu300x200

O pâine? O înghețată? O gumă? Un covrig? Un măr? Te-ai putea lipsi de oricare dintre acestea într-o zi? Sau într-o lună? Sau într-o viață? Dar dacă ai afla că leul tău poate unul din milioanele de alți lei care pot face o minune? Ai face un gest atât de mic, care se va dovedi a fi, de fapt, unul dintre cele mai mărețe gesturi din viața ta?

Eu voi alerga pe 6 iunie, la Bacău! Și voi dona de mai multe ori 1 leu! Pentru că un spital de oncologie pediatrică poate fi o șansă a unui copil, a unei vieți. Pentru că sunt mamă. Pentru că sunt om. Și pentru că îmi pasă.

Mulțumesc Cameliei care a dat sfară-n țară. Așa am reușit să trecem și Bacăul pe harta orașelor care aleargă pentru spitalul copiilor. Ce zici? Ai un leu de dat? 🙂

Sursa foto: pagina 1leu.org

12 comentarii

  1. să-mi mulțumești mie? ei, hai… eu aș putea să strig până obosesc, importantel sunt urechile care aud. și da, eu îți mulțumesc: pentru bacău și craiova. :*
    ps. acum mă gândesc cum să ajungem la iași. și la satu mare. și la timișoara…

  2. Bine ai venit în rândul celor care cred în oameni, în solidaritate, în proiecte îndrăznețe! Pe 6 iunie vom alerga împreună, eu la Cluj, tu la Bacău, Alex la București, Mădălina la Ploiești, Camelia la Brașov, Dana la Galați, lista poate continua ….. 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s