Alerg pentru spitalul copiilor sau Primul pas spre împlinirea unui vis

Dar dacă nu-mi iese?”

De când mă știu, am pus răul înainte. Mai ales atunci când a fost vorba despre ceva suficient de important încât să nu dorm nopțile. Evident, gândul enunțat mai sus a venit DUPĂ ce gura m-a luat pe dinainte spunând :„Mă bag și eu la schimbat lumea!” Să strângem bani pentru a construi un spital de oncologie pediatrică al nostru pare o nebunie, o utopie, o sfidare a mentalității care a prins, se pare, rădăcini puternice la noi. Cu toate acestea, unii înfruntă probabilitățile și decid că trebuie să ia cineva frâul în mâini, în cele din urmă! „Om cu om, leu cu leu” și așa se fac cei „80,000,000 de lei necesari construcției și dotării primului centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România” – spunea Alex.

Imediat ce m-am dezmeticit, a început iureșul: unde?, când?, cum? Și mai ales…cu cine? Am strâns din dinți, am luat pixul și-o foaie albă și am încropit planuri. Una e să te faci de râs și alta e să pui la bătaie onoarea unui întreg oraș! Stresul cel mai mare a fost aprobarea de la Primărie. Nici nu încăpea discuție să derulez ceva fără docoment! Care a venit, în cele din urmă, așa că prima piatră s-a ridicat de pe suflet.

10405233_848929938536109_8345452351575822682_n

Un om poate fi „interpretat” după ceilalți oameni care îl însoțesc…

Uneori, oamenii „din spate” nu se văd. Aș vrea să fie siguri toți cei care mi-au fost alături, că apreciez fiecare gest, fiecare cuvânt, fiecare „leu” donat, fiecare încurajare și fiecare prezență!

Mihai a adus urna în care aveam să strângem, elegant, donațiile. Simona a venit mai întâi cu mâna întinsă a prietenie necondiționată și a pus umărul la treabă, dar, mai ales, m-a încurajat! Roxana a verificat pulsul acțiunilor, amintindu-mi că nu sunt singură. Consortul a delimitat traseele în parc și m-a suportat cu stoicism (din nou!). Cristi s-a oferit să mă ajute cu fotografiile. Elevii, colegii, vecinii și prietenii au distribuit EVENIMENTUL și au făcut cunoscută cauza pe care o susținem. M-am gândit că nu trebuie să-mi iasă pur și simplu, ci că trebuie să fie pus la punct în cele mai mici detalii. Așa mi-a venit ideea stegulețelor și a flyerelor pentru ca informația să circule mai ușor „din om în om”. Îi mulțumesc, astfel, și lui Victor că m-a ajutat să le multiplic!

11393264_855230714572698_3972337160728608750_n

 Au venit apoi tricourile și bannerul personalizat de la București:

Iar în dimineața evenimentului, am avut fluturi în stomac! „Dacă nu va veni nimeni?” 🙂

Dar au venit! 🙂 Oameni dragi, oameni cu suflet, oameni care mă iubesc și oameni care nu știau nimic despre mine! 🙂 Și, cel mai important, toți oamenii aceștia au venit zâmbind! 🙂

DSC_2628

Ioana a adus fructe și baloane pentru copii, care au alergat veseli, au râs, s-au întrecut.

Această prezentare necesită JavaScript.

Iar urna s-a umplut. Leu cu leu, s-au strâns 1750 de lei! 🙂 S-au strâns oameni animați de același gând: să susțină construirea unui spital de oncologie pediatrică în România!

Această prezentare necesită JavaScript.

Iar eu am fost liniștită. Vocea mea s-a auzit până la urmă și a adunat la un loc oameni sensibili și cu un suflet enorm.

Așa a fost ieri la „Alerg pentru spitalul copiilor”! Cu doar un leu am avut șansa de a face mișcare în aer liber, în cadru organizat, pentru o cauză frumoasă.
Vă aștept pe 4 iulie din nou, mai mulți și dornici de a dărui. Om cu om, leu cu leu, pentru copii!
Și.. aici oamenii sunt buni, simțul umorului e la el acasă, e o atmosfera incredibilă! Ar fi păcat să ratați!

(Dana Ch.)

Astăzi am aflat că un alt suflet de patru ani a pierdut bătălia cu cancerul… 😦 Un motiv în plus să continuăm acțiunea. Pe 4 iulie, în cel puțin 10 orașe din toată țara, se va alerga pentru spitalul copiilor! Eu vă aștept la sesiunea a doua de voie bună și fapte frumoase.

🙂

5 comentarii

  1. eu aveam încredere în tine de la bun început. pentru că te știu. și sunt mândră să fiu parte cu tine din acest vis alături de toți ceilalți. :*

  2. […] Sigur că putem! Mâine dimineața la ora 9:00 este din nou mobilizare generală în toată țara! Ne adunăm om cu om și strângem leu cu leu pentru a construi primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România! S-au strâns deja primii 100.000 de lei, din aprilie încoace. Mai avem de muncă până la cei 80,000,000 de lei necesari, după estimările lui Alex, cel care a inițiat acest proiect. Acum suntem 12 orașe din țară: București, Bacău, Brăila, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Galați, Moinești, Ploiești, Sibiu, Vaslui, Timișoara. În fiecare lună ni se alătură oameni cu suflet, oameni cărora le pasă. În fiecare primă sâmbătă din lună, alergăm simbolic în parcuri și îndemnăm lumea să doneze pentru ca un vis să poată deveni realitate. […]

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s