Unde dispar șosetele când dispar?

În Țara Șosetelor!
Ah, nu! Asta e replică din alt basm!
Acum ceva vreme, două prietene – fără să știe una de existența celeilalte –  se întrebau unde se duc șosetele când se duc. Cristina a primit și răspuns, cum că ar fi un „triunghi ar bermudelor…ciorăpești”. Carmen, însă, a rămas doar cu nedumerirea ecuației cu tot cu necunoscută, exprimată liber pe FB:

socks

(sursa foto)

Desperecheate, decolorate, deznodate, dezlânate…Or fi descântate? Deochiate? Răspunsul nu a fost niciodată foarte clar, ceea ce adâncea și mai mult misterul șosetelor dispărute. Până acum!

Cercetătorii au descoperit că anumite tipuri de mașini de spălat mănâncă șosete! Metaforic vorbind, evident. Când am găsit articolul, am zâmbit cu îngăduință din două motive. Mai întâi, pentru că părea ireal și neverosimil și apoi că eu nu am mașină de spălat din aceea. A trecut ceva vreme de la noul contact cu încântătoarea dilemă. Ieri seară am pornit mașina de spălat, cu ultima tură pe săptămâna aceasta. Cum era prea liniște în casă de ceva vreme, m-am dus să verific de ce toarce leneșă ca o pisică, în loc să anunțe cu fală momentul centrifugării. Mașina mea era bolnavă! După pachetul special de înjurături, izvorât din faptul că mașina este NOUĂ, am închis butonul, am scos din priză, decretând starea de asediu până dimineață. Ora era prea înaintată pentru cercetări aprofundate și am sperat, oricum, că după o resetare, va funcționa în zori. A doua zi, cu toată duminica, am pornit-o din nou, căci veșmintele erau doar pe jumătate spălate. Eroare, din nou! De data aceasta, a catadicsit să și spună ce are, aprinzându-și beculețul de avarie la pompa de evacuare. Sătulă de fițe, chem consortul și îi pun în brațe cartea tehnică. (Jurământul presupunea „la bine și la rău”, nu??)

„Zice să curățăm filtrul!”

Normal că zice! Dar eu am curățat filtrul vreo 8 ani la rând la mașina decedată anterior și nu am găsit niciodată ceva demn de atâta efort. Pregătesc terenul de inundații și dăm drumul filtrului. Vă mărturisesc că nu aveam prea mari speranțe de rezolvare a problemei. Dar după ce s-au scurs toți metrii cubi de apă, am găsit răspunsul:

20150913_133910

‘Mneaei făcuse indigestie! A păpat șosete pe ascuns, murdare și pline de scame, până când i s-a aplecat!

Așadar, e adevărat: mașinile de spălat mănâncă șosete! Nu mai sunt motive de divorț și nici de împrumut la C.A.R. pentru reîmprospătarea stocului. Verificați aparatura de specialitate!

17 comentarii

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s