9 februarie sau Cronica unei zile reușite

„Ziua de naştere este unica zi din viaţa ta în care mama ta a zâmbit când tu ai plâns.”

Citat anonim

Mereu am considerat că 9 februarie este o dată însemnată. Și asta înainte să citesc despre numerologie, despre ani chinezești, despre sensuri și semnificații. Este importantă pentru că știu că e a mea și pentru că reprezintă momentul când am deschis ochii larg spre lumea aceasta. Nu a fost întotdeauna o zi fericită sau împlinită, dar mereu am respectat-o, iar la finalul ei, mi-aș fi dorit să nu se termine, să nu treacă atât de repede, să mai opresc, cumva, ticăitul enervant al ceasului de pe perete.

Desigur, mereu m-am bucurat să o împart! Cu oameni foarte dragi mie, cu oameni frumoși. Și în fiecare an mi-aș fi dorit ca el, tataia, să nu mă privească de undeva de sus, ci să sufle în lumânări odată cu mine. Să fie sufletul petrecerii, așa cum îl știa toata lumea. Dar am învățat că unele lucruri nu pot fi des-făcute și că trebuie acceptate așa cum se întâmplă ele.

Astăzi a fost din nou 9 februarie! O zi ieșită din tiparul obișnuit, cu aceleași gânduri, dar cu o altă atmosferă. Am decis să o… construiesc altfel, cu o țintă clară, aceea de a-mi aminti mie însămi cât este de importantă, fără a mai lua în seamă nimicuri sau absențe (ne)motivate.

10 lucruri care m-au bucurat enorm astăzi! 

 1. Urări, mesaje și îmbrățișări (chiar și cele de complezență!) venite de la apropiați sau cunoscuți,  am simțit-o o zi frumoasă! Oamenii aceia au tastat trei cuvinte simple, cu gândul la mine! Sau au preferat să apeleze un număr din agendă, dar ca să-și exprime un gând, o dorință, o urare. Cu siguranță a contat enorm și că, la un moment dat, a ieșit soarele! Și, doamne, cât de bine îmi face lumina lui!
12661791_1145524365481010_3381740549210570536_n
O prietenă dragă

2. Cadoul de suflet al copilului meu! Care s-a trezit de dimineață să-mi cânte și să-mi atragă atenția că „din banii lui” să-mi cumpăr un cadou minunat!

20160209_232930
Cadoul lui Andrei

3. Gândurile bune ale prietenilor mei care au vrut să-mi facă un dar special: amintirile experiențelor (și experimentelor 😀 ) comune! Imagini și cuvinte.

20160206_214043
Cadou de la prieteni

4. Un dar de departe, cu tot cu îmbrățișare și o scrisoare (scrisă de mână), într-un colet misterios 🙂 Urmat de un telefon din bătrâna Anglie, cu un glas prietenos de care mi-a fost extrem de dor.

5. O experiență de neuitat la salonul No Name, incluzând new look, confortul clientului, voie bună și…cadoul de aniversare! 🙂 Mulțumiri, Emma! 🙂

6. Wild roses! 🙂

20160209_141617
Trandafiri

7. O îmbrățișare caldă de la mama mea! 🙂 Și un vin extraordinar de bun de la tatăl meu! 😉 Alături de vocile calde ale nepoților mei dragi, Mara și Dragoș, cântând din suflet „La mulți ani!” și de cuvintele mereu vindecătoare ale surorii mele:

„Da, e grozav să ai o soră!
Suntem atât de diferite și totuși e persoană pe care o sun când mi-e sufletul plin. Sunt multe pe care doar ea le-ar înțelege!
E amuzantă, spontană, isteață și pe ce pune mâna, se cunoaște, nene!
Se dă peste cap pentru mulți pe care uneori abia îi cunoaște: poezii, petreceri, o vorbă bună, un proiect, un blog, câțiva elevi (și nu puțini) de inspirat în ale cititului și, de obicei, și în ale vieții.
A luptat mereu și și-a spus părerea răspicat, cu sau fără menajamente.
Ei, aș mai avea de zis atâtea!
Mai bine doar un La mulți ani ! Pentru cea mai bună soră, am zis!”

 

8. Un tort cu dedicație pentru 9 februarie 🙂

20160209_141507
Tort aniversar 🙂

9. O seară petrecută cu prietenii! Cu glume, discuții, un pahar de vin și o felie de tort. 🙂

10. Toată senzația pe care am avut-o întreaga zi: nu că a trecut timpul, ci că am mai câștigat un an al existenței mele, așa cum spunea în conversația noastră un domn profesor pe care îl respect și care și-a rupt din timpul său pentru a-mi ura lucruri frumoase și, mai ales, înțelepciune! Până și Google a fost atent astăzi cu mine 😀

Screenshot 2016-02-09 15.34.39.png
Google wishes me Happy Birthday!

Pentru toate acestea, sunt recunoscătoare! Și aștept cuminte până la un nou 9 februarie!

 

21 de comentarii

 1. Foarte, foarte frumos. Plină zi, faină concluzie. Asa am primit și eu de ziua mea de la Google. Tot nu stiu cum sa scanez imaginea, dar invat eu. La multi ani, inca o data!

 2. 🙂 Potecuță dragă…mi-aș dori să mă numesc „om minunat”…Deocamdată doar mă bucur de gânduri, cadouri și îmbrățișări reale sau virtuale care mă fac să cred că sunt pe drumul cel bun 🙂 Mulțumesc! ❤

 3. Tare mă bucur că ai avut o zi plină de frumos şi bucurie! Aşa şi trebuie, întotdeauna! 😉
  Şi deopotrivă îmi pare tare rău că am fost atît de criptic – am o perioadă grea, ieri mi-a fost atît de rău încît abia m-am ridicat tîrziu din pat şi n-am putut nici să vorbesc. Dar dincolo de cîteva cuvinte scrise am trimis gîndurile bune spre tine şi cred că au ajuns, cumva. 😉

  Să ai o viaţă lungă, frumoasă, plină de bucurii şi împliniri! La Mulţi Ani!



  • Ce căutai în spam? 🙂
   Nu știu de ce zici treaba cu „criptic”! A fost mai mult decât frumos să primesc un gând de departe, mai ales dacă zici că nici starea ta nu a fost dintre cele mai bune! Să te faci bine!

   • Patru link-uri în mesaj – de la două în sus se intră automat în moderare (se poate modifica din setări). Nu-i bai, ştiam că se va întîmpla. 🙂

    Aş fi vrut să vorbesc nu să trimit scris, dar ai fi simţit că ceva nu-i în ordine şi te-aş fi întristat. Am ales compromisul mai avantajos ţie. 😉

    Mulţumesc de urare, sper să-mi revin dar abia după ce rezolv o problemă foarte importantă. Tu continuă să sărbătoreşti ca în poveşti, trei zile şi trei nopţi! 😀

 4. Stiu ca au trecut zilele peste noi…stiuca au trecut cateva zile dar luna inca nu a trecut.
  Cu intarziere :La multi ani cu sanatate, fericire, impliniri,realizari si momente unice.Sa realizezi tot ce ti-ai propus si sa nu regreti nimic din ce ai facut si nu ti-ai propus sa faci.

  • Ştiu că şi tu eşti tot vărsătoare…stiu că nu am mai dat de mult timp pe aici…ştiu că ar fi cuvinte mai frumoase de spus…La mulți ani și ție, dragă Tink! 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s