Ajutor! Potop de aniversări!

Cum zice la statistici că a scăzut natalitatea, nu știu zău! Da’ în ultima vreme tot primesc invitații la aniversări, de zici că berzele au întârziat și au ajuns vara pe meleagurile acestea. Și cu nu-i poți refuza micile bucurii copilului, am acceptat, cu un zâmbet larg, fiecare hârtiuță cu numele aniversatului, locul acțiunii și numărul de telefon – în caz că mă răzgândesc. (De parcă ar exista această opțiune! 😀 )

Asta ar fi partea frumoasă.

Partea ailaltă e vecină cu tragediile shakespeariene. Mai întâi îți zdruncini neuronul supraviețuitor să găsești cadoul potrivit pentru puștiul care tocmai face 5 anișori sau pentru gărgărița care împlinește 3, ori poate pentru preadolescentul cu freza lui Neymar. Grea decizie, parol! Și pentru că nu prea te lămurești cam ce ar putea fi mai potrivit, faci greșeala numărul 1 și întrebi juniorul ce părere are. Astfel, descoperi că:

  • hainele nu sunt niciodată un cadou potrivit, din simplul motiv că pe copii nu-i interesează detaliile vestimentare și pentru că „hainele nu sunt cadou!”
  • cărțile sunt…bune, dar… „doar atât????”
  • trebuie musai o jucărie serioasă! („serioasă” presupune de obicei, să nu ne uităm la numărul de cifre din dreptul prețului afișat)

Din acest punct, faci greșeala numărul 2: îl iei pe copil cu tine la cumpărături! Prin urmare, rezultatul este devastator! Nu numai că te alegi cu cea mai scumpă bâzdâganie de pe piață, dar trebuie luată și copilului una, de consolare, plus nervii aferenți, izvorâți din discuțiile în contradictoriu prin magazin.

Clar trebuie schimbată strategia!

Așadar: jucării. Încerc să-mi forțez norocul și o sun pe mama viitorului aniversat.

-Ce să-i luăm lui Tudor?

-Ce vreți voi! Nu prea știu… El are de toate.

-Nu mai bine îl întrebăm pe el?

-A, nu! Dacă-l întrebi, ai toate șansele să vrea un avion. Sau un elicopter.

Adică…iar eșuăm??? E drept că și întrebarea este destul de înșelătoare: dacă Tudor chiar vrea un avion? Cum îi explic eu lui, după ce tocmai l-am întrebat ce își dorește, că nu-l putem cumpăra? Revenim cu astfel de întrebări când o mai crește.

Hmmm….Ba poate că nu am eșua chiar de tot! Tocmai am dat peste un elicopter cu telecomandă albastru, dintr-un depozit online de jucării. Prețul?  Acceptabil. Look-ul? Smashing! Rămâne!

Am scăpat basma curată și de data aceasta. Om mai vedea ce ne mai așteaptă pentru următoarele aniversări!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s