40? Mulțumesc!

Te trezești dimineața și îți privești chipul în oglindă. Iar în fața ta este același copil pe care îl știi de când lumea (de când lumea ta!). Cu fricile duse eroic în spate, cu durerile, cu bucuriile, cu râsul, cu lacrimile. E drept, poate câteva riduri sapă adânc în colțul ochilor și pe fruntea îngreunată cumva de poveri. Dar simți în adâncul ființei tale că fetița aceea e încă acolo! Și știi că EA îți dă energia cu care reușești să mergi mai departe. Că ea e în spatele râsului tău, că ea tremură încă în tine când lucrurile par să se clatine.

eu

Astăzi îmi port copilul din mine, cu mai mare încăpățânare decât de obicei. Și nu pentru că trebuie să mă agăț de ceva care să mă facă să par mai tânără decât spun hârtiile oficiale! Ci pentru că astăzi am înțeles mai bine că ea, copila din mine, e încă parte din cine sunt. Că e acolo, vie, înăuntrul meu și că iese la suprafață de fiecare dată când râd zdravăn, când plâng strașnic, când mă supăr, când mă bucur, când cânt, când dansez. Că ea e motivul pentru care îmi simt trupul și sufletul tânăr. Și pentru că, în ultimele săptămâni am reînvățat o lecție importantă: să mă întorc la mine! Să mă iubesc și să mă prețuiesc, să mă iert, să-mi zâmbesc îngăduitor și să mă bucur de fiecare clipă.

Așa că, astăzi, la 40, îmi mulțumesc mai întâi mie! Că mi-am purtat pașii până aici, că am luptat, că m-am ridicat, că nu am renunțat, că sunt cine sunt tocmai pentru că am învățat din experimente și experiențe. Îmi mulțumesc că mi-am urmat vise și că am realizat tot ce am realizat până acum. Că am muncit, că m-am bucurat, că am trăit! Și îmi promit să deschid ochii mari, mai întâi către fetița timidă din mine, către nevoile și dorințele neîmplinite, către visele încă nerealizate. Și știu că le voi atinge și pe acestea, pas cu pas, atunci când le va veni vremea.

Și apoi, le voi mulțumi celorlalți, oamenilor din viața mea care mi-au mișcat universul, fie și prin simpla prezență, uneori chiar tăcută, în viața mea. Le mulțumesc pentru luptele lor, pentru lecțiile lor, pentru căile pe care mi le-au deschis. Le mulțumesc pentru bucuriile și pentru lacrimile împărtășite, pentru sprânceana ridicată și pentru zâmbetul plin de bunătate. Le mulțumesc deopotrivă celor care m-au făcut să râd și celor care mi-au zdruncinat existența, uneori aproape iremediabil!

Iar ție, cititorule acestor rânduri, îți mulțumesc pentru gândul tău cel bun, exprimat sau neexprimat. Și pentru trecerea ta, aici și acum.

40? Să-mi fie de bine! Să mă bucur și să mi-i duc cu mândrie și cu acceptare. Să-mi fie întru înțelepțire și luminare.

today is a gift.jpeg
Sursa: google

Post Scriptum: Mă gândesc la tine, tataie! Și astăzi, ca în fiecare an! 🙂

29 de comentarii

 1. La mulți ani frumoși, sănătoși, împliniți, realizați, nu mai caut cuvinte că se face mâine și dacă am noroc mi le întorci! (am glumit).
  Să fii iubită, fericită, veselă, să ai multe vise, dorințe pe care să cauti mereu să le îndeplinești. Să fii mândră de ce ai realizat și de ce îți dorești să realizezi.
  Mi-a plăcut mult să citeste postarea ta, să ai o seară pe măsura dorințelor tale.

 2. Eu am citit eroare 40(4), inițial, da’ am văzut că zice lumea „la mulți ani” şi m-am prins că am chiorât. Aşadar, la 404 ani, bre! Nu e vorba de ani, e vorba de întindere şi ar fi mişto să vedem cum e să trăieşti vreo 4 secole, pe bune, nu numai să le simțim în oase de la 60 în sus…

 3. Cu tot ce ai scris mai sus m-ai pus pe gînduri mult prea adînc şi dacă aş mai fi rămas acolo poate că m-aş fi pierdut definitiv.
  M-am luptat să mă întorc doar ca să-ţi urez – cu acea întîrziere ce se pare că mă caracterizează de o vreme – să-i fii mereu ascultătoare copilei din tine, să n-o pierzi şi să n-o dai pe toată averea lumii de ţi-ar fi promisă. Şi apoi să fiţi împreună – tu şi copila din tine – foarte foarte mulţi ani de acum încolo, într-o perfectă simbioză şi fără teamă de adevăr, oricît de crud şi crunt ar fi el.
  La mulţi ani, sănătate şi putere de a-ţi îndeplini la timp visurile! 😉

 4. Imi place foarte mult mesajul tău – mie mi se pare exuberant – atât de diferit de al multora dintre noi atunci când trecem pragul unei vârste.
  La mulți ani frumoși și sănătoși!

 5. Ei, uite că aici nu ţi-am făcut nicio urare, dar poate că abia acum a fost să fie. 😀
  Îţi urez ca tot ceea ce îţi doreşti să se împlinească şi ceva mai mult poate, ceva bun, frumos şi neaşteptat să-ţi lumineze paşii şi de acum înainte!
  La mulţi ani! 🙂

 6. Dincolo de gândurile exprimate sublim în simboluri, cuvinte si fraze, sunteti cele 7 culori distincte ale spectrului Luminii alb-stralucitoare de la Soare, ce încalzesc pamântul, metamorfozându-l evolutiv, ireversibil, pe scara spiralata a infinitului perpetuum în miscare, spre noi si noi dimensiuni si combinatii mirifice de culoare.
  Un 40 la puterea 7 fericit, în zbor spre infinit, copilei minunate, dragi ! 🙂

 7. La mulți ani! Eu simt că e o vârsta tare frumoasa. La anul o experimentezcu voia Domnului. Sa fim sanatoase

  Copilei din mine i se păreau tare batrani cei de 40. Vai de capul meu :)))

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s