RSS

Ce am învățat de la alții

Câteva citate adunate de-a lungul timpului, direct din cărți, înainte de era „google” 🙂

Evident, sunt „updatate” pentru că în fiecare zi e prilej de noi descoperiri 🙂

Oprește trecerea. Știu că unde nu e moarte, nu e nici iubire. Și, totuși, te rog: oprește, Doamne, ceasornicul cu care ne măsori destrămarea. (L. Blaga)

Moartea nu-i pedeapsă. Viața-i pedeapsă. Și numai chinurile trupului și suferințele îndreaptă pe om spre mântuirea sufletului. (L. Rebreanu- Pădurea spânzuraților)

Viața ființează numai prin inimă și fără de inimă creierul rămâne o biată grămadă de celule moarte. (L. Rebreanu- Pădurea spânzuraților)

Umblam cu ochii deschiși și puteam să văd cât eram de orb- căci era o orbire ce nu vine de la ochi, era cealaltă, mai cumplită, care face ca ochii cei mai buni să nu mai vadă defel. (Ernst Barlach- Ziua moartă)

Arborii cresc. Le dau mugurii, le pică frunzele și se întreabă: o mai fi ceva?

Oamenii iubesc, stau de vorbă și mor. O mai fi ceva?

Morții tac. Scrutează veșnicia și tac. Lasă iarba să-i facă optimiști până toamna. Atunci mor din nou peste moartea lor veche, grămadă. Și tac, și tac, și tac… (M. Sorescu- Paraclisierul)

Este miezul nopții. Cineva mă iubește, mă sărută pe gândul meu risipit și mă naște. Sunt femeia ta, iubite?! Păduri desfrunzite unduite pe trupul meu. Am luat formă pe măsura ta, așa, ca să putem curge unul în celălalt. Scot trupul meu, ca să te păstrez în el. Ca să bea sufletul din tine, ca să bea cine obosește, prin mine, singura cunoscătoare a izvorului. Sunt mânjită de tăcere și cerneală. Zâmbetul crește peste mine, ușor. Pe dinăuntru am văruit proaspăt, am tăiat fereastră. O casă sunt, unde se intră numai în doi. (Mircea Nedelciu – Tratament fabulatoriu)

Dragostea-i sminteală curată; îndrăgostiții ar trebui, întocmai ca nebunii, să fie ferecați într-o chilie întunecoasă și plesniți cu biciul […] Nebunia lor e atât de molipsitoare încât și cei care ar trebui să îi biciuiască, până la urmă, se îndrăgostesc și ei… (W. Shakespeare- Cum vă place)

„Mă leg de tine, pământule, că eu voi fi a lui Allan, și a nimănui altuia. Voi crește din el ca iarba din tine. Și cum astepți tu ploaia, așa îi voi aștepta eu venirea, și cum îți sunt ție razele, așa va fi trupul lui mie. Mă leg în fața ta că unirea noastră va rodi, căci mi-e drag cu voia mea, și tot răul, dacă va fi, să nu cadă asupra lui, ci asupra-mi, căci eu l-am ales. Tu mă auzi, mamă pământ, tu nu mă minți, maica mea. Dacă mă simți aproape, cum te simt eu acum, și cu mâna și cu inelul, întărește-mă să-l iubesc totdeauna, bucurie necunoscută lui să-i aduc, viață de rod și de joc să-i dau. Să fie îmbrățișarea noastră ca cea dintâi zi a mousoon-ului, maica mea, tot astfel să nu obosească inima mea în dragostea pentru Allan, pe care cerul l-a născut departe, și tu, maică, mi l-ai adus aproape” (Mircea Eliade- Maitreyi)

“Cum poate deveni cineva un fluture? Trebuie sa-ti doresti atat de mult sa zbori incat sa renunti la a fi o omida.”— Trina Paulus

“Nu devii bătrân fiindcă ai trăit un anumit număr de ani, devii bătrân fiindcă ai dezertat de la idealul tău. Anii ridează pielea, dar renunţarea la ideal ridează sufletul.”- George Enescu

Patru evanghelii scrie-vom despre căderea frunzei în toamna. Matei zice-va: – Frunza de verdele verdelui cădea-va în toamnă. Marcu striga-va: – De greutatea vieții și de viața pe viață cădea-va frunza în toamnă. Luca va zice: – Din nedragoste, din neînviata moarte, din verde repetat numai cu umbra cădea-va frunza în toamnă. Ioan se va ridica și va zice: – Toamna nu cad frunzele, toamna cade numai toamna, ca o frunza cade toamna, toamna.

Stau și e toamna și sunt frunza și cad pe pământ.

  (Nichita Stanescu – Evangheliile toamnei – via Rokssana)

„Numai când pot accepta necondiționat și pot învăța să iubesc tot ce-mi oferă viața – fiecare experiență, eveniment, amărăciune și circumstanță fericită – voi putea face următorul pas”.

(Johanna Paunger – Puterea lunii via yousef59 )

 

30 de răspunsuri la „Ce am învățat de la alții

 1. Bianca

  ianuarie 21, 2011 at 12:48 pm

  Foarte frumoase. Si mie imi plac motto urile, zicalele, am publicat si eu la mine pe blog daca vrei sa citesti pe http://www.pinka.info,
  cel mai mult mi-a placut acesta” Oamenii iubesc, stau de vorbă și mor. O mai fi ceva?””
  Ce zici de un schimb de link?

   
  • dagatha

   ianuarie 28, 2011 at 11:23 am

   scuze, erai in spam, nu stiu de ce. abia acum te-am vazut.
   nu prea stiu eu cum e cu schimbul de link… 😀

    
 2. baltazar72

  februarie 13, 2011 at 10:10 am

  Profunde.
  Uite altele culese de mine aici:
  http://altbazar3.wordpress.com/2010/10/06/vorbe-de-duh/

   
  • dagatha

   februarie 13, 2011 at 10:14 am

   Văzut, plăcut, băgat la cap!

    
  • VictorCh

   iunie 11, 2011 at 6:40 am

   Bravo, baltazare! „La mine” place selectia dumitale, magule!

    
 3. banifarabani

  februarie 22, 2011 at 5:07 pm

  1. „Universul este simplu. Dacă era complicat, toată lumea l-ar fi înţeles.” Albert Einstein.

  2. „Tot ceea ce trebuie să facă oamenii buni pentru ca răul să triumfe, este să facă nimic.” Edmund Burke
  …Şi una de la mine, în care cred foarte:
  Este foarte uşor să mori pentru o idee; mult mai greu este să trăieşti pentru ea.

   
  • dagatha

   februarie 22, 2011 at 6:33 pm

   Mulțumesc! Ai îmbogățit mica mea colecție de aici cu gânduri valoroase.
   🙂

    
 4. DianaEmma

  aprilie 3, 2011 at 5:04 pm

  Foarte frumoasă colecția de citate. 🙂

   
 5. dagatha

  aprilie 3, 2011 at 5:17 pm

  și sper să se facă și mai frumoasă cu vremea…
  Mulțumesc de trecere
  🙂

   
 6. Augustin

  septembrie 14, 2011 at 5:11 am

  Foarte frumoase. Si mie imi plac motto urile, zicalele, am publicat si eu la mine pe blog daca vrei sa citesti pe http://www.pinka.info,
  cel mai mult mi-a placut acesta” Oamenii iubesc, stau de vorbă și mor. O mai fi ceva?””
  Ce zici de un schimb de link?

  +1

   
  • dagatha

   septembrie 14, 2011 at 11:07 am

   Mulţumesc.
   Am mai fost pe la tine. 🙂 Şi voi mai trece cu siguranţă.

    
 7. banifarabani

  octombrie 5, 2011 at 5:22 am

  Vorbele frumoase, rămân vorbe frumoase, atât timp cât practica, e străină de ele. În popor, se zice „Teoria ca teoria, practica ne omoară!” Tocmai am citit o demonstraţie de discordanţă între ce scrie pe pagina asta şi ce se practică în realitate.

   
 8. banifarabani

  octombrie 5, 2011 at 5:25 am

  PS: Linkul de mai sus, are acelaşi grad de concordanţă între ce este „la vedere” şi ce e sub ce se vede, ca şi pagina aceasta, cu articolul referit!

   
 9. dagatha

  octombrie 5, 2011 at 7:22 pm

  🙂
  Fiecare om își formează o părere sau și-o schimbă pe parcurs. E un lucru pe care nu-l pot împiedica. M-am convns totuși că niciunul din noi nu are nici cea mai vagă idee ce vrea să spună celălalt :-)))

   
 10. ionela

  aprilie 18, 2012 at 11:33 am

  foarte intelepte citatele adunate aici la tine…ar fi bine sa le le scrim pe foi a4 si sa le expunem in locuri vizibile din casele noastre..in felul acesta poate..poate nu le vom uita..si le vom pune in aplicare mai des..:)

   
  • dagatha

   aprilie 18, 2012 at 12:00 pm

   🙂
   Fiecare are astfel de citate, nu? Ale mele au fost multă vreme într-un caiet special de pe vremea adolescenței. Acum unele și-au făcut loc aici. Altele sunt undeva în suflet bine întipărite 🙂

    
   • VictorCh

    aprilie 20, 2012 at 12:34 am

    Exista vreun motiv pt care acele „altele” raman nedezvaluite public? (Asta nu ar impieta nicicum asupra intipairii in suflet – eventual cu semnificatie personala speciala – a respectivelor citate, ci doar ne-ar facilita SI noua, celorlalti, descoperirea unor citate care ne ramasesera nedescoperite – sau care pe moment nu ne atrasesera atentia suficient incat sa le descoperim aspectul memorabil.)
    (Odata ce sunt citate din „zicerile” altcuiva, nu „sta in picioare” nici ipoteza conform careia ar dezvalui prea mult din trairile afective intime ale oricui altcuiva decat ale autorului citat, despre oricine altcineva nu dezvaluie decat gustul conform caruia anume ACELE citate au fost selectate, si nu altele.)

     
   • dagatha

    aprilie 20, 2012 at 7:59 pm

    Există, cum să nu! Același: Timpul! :-))) Citatele sunt tot în caiet. dar eu m-am luat cu altele.

     
 11. ionela

  aprilie 18, 2012 at 12:02 pm

  da..fiecare…cred..depinde.in ceea ce mai priveste am multe tare…scrise pe caiete, pe agende, pe foi, pe A4 lipite, pe post it-uri..si toate ca sa mi aminteasca..pt ca oricat as vrea sa nu uit..se intampla sa mai uit..iar ele..ele mereu ma scot din impas..:)

   
  • dagatha

   aprilie 18, 2012 at 1:46 pm

   🙂
   Asta e bine. E bine că găsești un „cârlig” care să te scoată din impas.

    
   • ionela

    aprilie 18, 2012 at 1:47 pm

    da, da..avem nev de astfel de carlige…:)

     
   • dagatha

    aprilie 18, 2012 at 2:46 pm

    mi-ai adus aminte de persoanele acelea care-și umplu oglinda cu tot felul de ziceri frumoase despreele, doar pentru că au „a bad hair day” și au nevoie de o confirmare a ceea ce sunt. 🙂

     
   • VictorCh

    aprilie 20, 2012 at 12:39 am

    …sau de cele care au pornit cu toata nedejdea la corectarea / ameliorarea propriei personalitati / structuri psihice si/sau morale, si pt asta se folosesc de orice le poate fi de ajutor din intelepciunea inaintasilor (care se poate sa fi luat in considerare aspecte ignorate de cel in cauza, sau pur-si-simplu sa fi formulat vreo idee intr-un mod mai clar inteligibil / mai logic / mai placut / mai usor de retinut decat ar putea-o face cel in cauza).

     
   • dagatha

    aprilie 20, 2012 at 8:01 pm

    Corect! 🙂

     
 12. Pruncu

  ianuarie 24, 2014 at 7:46 am

  Citatul meu si invitatia mea pentru tine catre blogul meu (ca sa nu uiti de mine!)

  „Agatha copil al stelelor,am trimis o surata inalta cu chipul de lut alb,imbracata in straie negre,cu o coasa in spinare.Ea o sa fie ghidul tau turistic pana la mine.Te astept!”

  :))

  te puuup

   
 13. ancaanastasiu

  aprilie 10, 2014 at 3:45 pm

  Ma bucur din suflet ca un om frumos mi-a trimis link-ul cu blogul tau. Esti minunata!!!!

   
  • dagatha

   aprilie 10, 2014 at 4:52 pm

   Un gând bun pentru omul frumos care te-a trimis aici, iar ție mulțumesc pentru vorbele frumoase 🙂
   Sper să rămâi pe aici 😉

    

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
innerspacejournal

O revistă de explorare a frumosului din gând

Sinapse

Simple, dar cu viață

Incercari

de ginduri

O Cale

o-cale.ro

Cosmisian's Blog - Gânduri Neinfinite

Neoproză „smart emotional”

Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

CÂRCIUMĂ DE FIȚE

îmi rezerv dreptul de a-mi selecta clienții

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Numai Filme

by Ana Ayana

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

JURNAL

Ajutor pentru luat zborul

SENSURI

De ce îi este omului de astăzi foame ? De iubire şi de sens. (N. Steinhardt)

Creatii manuale-Amy Crafts

Despre pasiunea pentru handmade

Poteci de dor

"Adevărul, pur şi simplu, e rareori pur şi aproape niciodată simplu" - Oscar Wilde

DrStoica / da-te-n blogul meu, te rog!

zâmbet, coaching, film, pamflet, fotografie, pareri, aiurea... dar hai sa fim pozitivi!

ComiCultural

Nu știu că nu știu nimic

Înşiră-te mărgăritare

Vorbe, cuvinte și litere prăfuite, despre lume, cu lume și pentru lume

Traista cu merinde

Toate lucrurile imi sunt ingaduite,dar nu toate sunt de folos.

Cu presa de perete

un blog de Alex Nedea

Thaumaturge

talk about candles, circles, planets, stars, bananas, chants, runes and the importance of having at least four good meals every day”

Machete didactice

machetedidactice.com

Pishky's Blog

Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi - N. Stănescu

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Tiberiuorasanu's Blog

LECTURI, păreri, impresii de călătorie. Eu citez NU plagiez.

Un blog de poveste

Oborul cu fantezii

Spanac

Distribuitor autorizat de fazani hazlii

Cățărătorii

Când urci pe scara vieţii, nu uita să dai bună ziua tuturor, pentru ca atunci când cobori să aibă cine îţi răspunde

La Fée Blanche

Contesă de Chou-Fleur

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

Hapi. Riverwoman

Lift up the receiver, I'll make you a believer

Loc de dat cu capu'

sau cum să te fereşti de invizibil

Per aspera ad astra

Maison de santé

ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Blogul Buceginatura2000

Blog despre munte, turism si cultura

Alma Nahe(r)

Să se ducă la muncă, ca să nu mai citească şi ei nişte almanahe!

Surorile Marx

globus de miuzici, filme si alte rautati

Redsky2010's Blog

Trecand prin viata cu ochii larg deschisi

Dictatura justitiei

Just another WordPress.com site

Ochiul care rade

Felii de viata

Tink3rbe11's Blog

Eu in forma bruta

Tabakera

...pentru ganduri la care nu pot renunta

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Pseudolirice

Pseudo lirice

%d blogeri au apreciat asta: