45 de comentarii

  • Bună Sara 🙂
   Din câte am citit acum în comentarii, se pare că are semnificații diverse. Sincer, eu m-am gândit inițial la simbolistica îndrăgostiților : „sealed for ever” (sau…pecetluiți pe vecie). Se pare că sunt mai multe interpretări 🙂

 1. Am aflat şi eu motivul pentru care se pun lacăte, tot aici, la WW. Am pos o fotografie făcută la Munchen, pe un pod peste Isar şi cineva mi-a spus că în multe locuri din lume se găsesc astfel de lăcăţele, care semnifică speranţa reîntoarcerii în acel loc.
  Frumoase imagini! 🙂

  • 🙂
   Eu m-am zăpăcit cu atâtea semnificații, deși, trebuie săp recunosc, tot sper că fiecare persoană care trece pe aici va găsi alta cel puțin la fel de interesantă 🙂
   La fel și ție 🙂

 2. frumoooos! Eu stiu asa, ca cel care se îndragosteste de un anumit loc (oras) pune un lacat, ca simbol ca se va întoarce. Cel care are o mica „proprietate” se va întoarce cu drag, din timp în timp.
  Happy WW! 🙂

 3. am vazut obiceiul asta si intr-un film american, acum cateva zile si la italieni este ca simbol al iubirii care se vrea cat mai trainica. sunt gesturi frumoase…tipul din film se intreba uitandu-se la lacatele de pe gard, cati dintre cei lacatuiti ma sunt impreuna?

  • cine mai știe câți mai sunt împreună… Cert este că aceste lacăte arată că au fost, cândva, împreună 🙂
   i-am întrebat pe „fotografi” și spuneau că e un fel de alternativă la scrijelitul mural (care se poartă și la noi)

 4. Deşi se presupune că fenomenul este inspirat dintr-o scenă dn romanul „Ho voglia di te” de Federico Moccia, apărut în 2006, alte rapoarte susţin că obiceiul îşi găseşte originile în alte tradiţii. În Florenţa, cu mult înainte de anul publicării romanului, exista obieciul ca soldaţii să îşi agaţe lacătele de la dulapuri pe diferite structuri ale oraşului, pentru a sărbători sfârşitul serviciului militar.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s