RSS

Interviu psiridușesc din…aLmA NaH3

31 mart.

Orologiul bate, zece jumătate,
La Alma în poartă, oare cine bate?
”Eu sunt, dragă Almo, iar întârziată.
Interviu să-ți iau, te-aș ruga, o dată!”
🙂

Și femeia acceptă. Nu știu dacă privirea-mi miloagă, fie ea și virtuală, m-a ajutat de data asta. Cert este că Alma e un om prea bun ca să refuze dorințele unei bie(a)te fetițe din provinție. 😉

Adevărul e că de când am dat cu nasul în provocarea Pisicimii, ideea de a o avea drept interlocutor pe una dintre cele mai fascinante femei pe care o cunosc în lumea virtuală m-a tot sâcâit. Cum stau extrem de prost cu gestionarea timpului (care la mine sigur e mai scurt decât în alte zone ale țării 😈 ), nu am avut curaj decât aseară târziu să o invit la discuție pe Olimpia – Alma Nahe:

1. De unde …Alma Nahe?

Mai întâi, din greșeală, doar că mie mi-a plăcut cum s-a greșit. „Almanahe” sună mult mai bine decât cu „uri” în coadă! Apoi mi-am zis că e o provocare să iei o greșeală și, în loc s-o execuți, s-o fructifici. De fapt, așa fac și cu oamenii… Cu bună știință, bucățirea lui „Almanahe” în „Alma” și „Nahe” a venit în urmă cu aproape doi ani, cred. Nu mai țin minte exact de ce, cred totuși că am făcut exact același lucru pe care-l fac cu celelalte cuvinte. Tocmai pseudonimul meu literar să scape?! Alma înseamnă „suflet”, iar Nahe s-ar traduce prin „aproape” (în spațiu, în timp ori în sensul cel mai abstract). Împreună, ar însemna „suflet aproape”, „aproape suflet”… Iar mie acum, recitind, îmi pare că am răspuns, mai degrabă, lui „de unde până unde”.

[ 🙂 Adică…ai scos sufletul dintr-o greșeală 😆 Cred că te definește. Sufletul zic. Și acțiunea în sine, de… „bucățire”. 🙂 ]

2.  M-a fascinat mereu felul tău de a scrie. Nu mulți o pot face ca tine! Ce fel de om ești în realitate?

O.M. Olimpia-Mihaela…zeiță-sfânt…Dar echilibrează numele de familie, Săpunaru. Dau cu săpun și-mi cade…alunec…Glumesc! Nu știu cum sunt ” în realitate”, fiindcă, na, ești cum te percep ceilalți. O să încerc totuși să zic câteva vorbe. Eu sunt un fel de corespondent de război al propriilor mele răzvrătiri, unde soldatul inamic, eroul, tot eu sunt. Uneori și pușca, prin a cărei țeavă (de jucărie, firește) răzbate femeia… Realitate pură, ce să mai!

[Hmmm… Alma e un OM care săpunește realitatea până iese „extraordinar” de pură 🙂 ]

3. Știu despre tine că ești actriță, știu că ești exact atât de nebună cât să te placă la nebunie și alți nebuni, că iubești cuvântul, că iubești „handmade”-ul, că ești mamă de Jora, că ți-ai ”vopsit acu 9 luni camera în roz”.  😆  Ce ar trebui să mai știu despre esența… Olimpi(a)că?

Că acea cameră „era” roz. Habar n-am în ce culoare e zugrăvită acum, fiindcă nu mai locuiesc în ea. Și nici ea în mine. Că după 9 luni e cazul să naști ceva. Sau altceva…de aici și „almanahe handmade”. Că nu prea mai sunt actriță, mai mult profă de actorie. Că facem cu schimbul, eu și Jora (pisică-mea), când ne jucăm de-a mama. Că sunt nebună de legat uneori. Că nu mă leagă nimeni, totuși. Că uneori zbor acolo unde ar trebui să-mi folosesc tălpile și invers. Că le cam încurc, dar le și descurc. Că încă mă mai joc cu păpușile.

[I just simply love it her!]

4. Cel mai nebunesc lucru pe care l-ai făcut vreodată?

N-am un top! Dar cred că cele mai multe nebunii le-am făcut din iubire. E un serial întreg și dacă aș zice una dintre ele, un fel de episod-pilot, mi-e că ne-am întinde câteva sezoane bune. Și abia atunci aș putea spune că am făcut cel mai nebunesc lucru.

[ 😆 Când am putea da drumul…sezoanelor? 😆 ]

5. Cel mai nebunesc lucru pe care ai să-l faci vreodată?

Să îmi vopsesc părul în gri când oi îmbătrâni, fiindcă mă gândesc că o bunică cu părul roșcat (natural) nu poate fi de încredere.

[Just! 😆 ]

6. Dă-mi și mie, te rog, o definiție a fericirii (mi s-a făcut dor de un plagiat!)

„Eu, tu și-o umbrelă…” Plagiază plagierea acu’!

[Pfui! E pe drum.]

7. Dacă ai fi fost (sau poate ai fost!?) animal, ce crezi că ar fi fost mai potrivit?

O insectă, nu? Uite, am observat că oamenii, dacă vor să te jignească, nu zic „uite ce albină ești!” Sau „păianjenule”, „musco”, ” tânțarule”. N-ar mai răzbate numai agresivitatea din spatele cuvintelor, ci ar fi și o cu totul altă construcție, mai creativă. Cred că aș alege „musca”. Și mi-aș găsi și o căciulă pe măsură. Că și rahat e mult în lumea asta, ei bine, asta e altă poveste!

[ 😆 Ești genială, zău! Musco! 😆 ]

8. Cum arată ”Alma’s World inside and out”?

Cum să arate? Cum arată o lume? Te conține ea sau o conții tu? Are o fereastră sau o ușă, prin care, dacă ieși, se cheamă că ești în afara ei? Lumea la care te rezumi, până la urmă, e o pernă, o pătură călduroasă și multe-multe vise. Și poate că nu mă refer musai la definiția tehnică a cuvintelor. Acolo simt eu libertatea, iubirea, fericirea…că tot voiai o definiție a ei mai înainte. Aproape că nici nu mai contează unde îți așterni. Dar contează cum…cum îți așterni, așa dormi! Parcă așa era, nu? Știi cum e cu intervievările astea? Sunt cumva ale momentului. Crezi că ai, ca om (ca om care scrie, mai ales), o filosofie de viață care să fie permanentă? Eu nu cred asta. Ia-mi interviul ăsta și peste o săptămână.

[S-a făcut! La aceeași oră? 😎 ]

9. Și, la final, întrebarea – banc: „ce-ai lua (3 obiecte, cel mult) cu tine, dacă ar fi să locuiești pe o insulă?”

Aș sări la întrebarea 10. Cum nu e, o să spun trei obiecte care-mi vin acum, pe loc, în capul meu (umplut): sfoară, săpun și un scaun. Sunt curioasă ce interpretare mi-ar atribui psihanaliza.

[Precizez, pentru cine nu știe, că întrebarea era un remake sau un cover după întrebarea de pe blogul Almei. Cât despre psihanaliză, nu mi-aș face prea multe griji. Cu siguranță ar exagera, ca de obicei 😆 ]

…………………………………………………………………………………………

Sunt convinsă că aceia care o cunosc deja, o re-cunosc acum după năstrușniciile pe care mi le-a scris drept răspunsuri, iar cei care nu au cunoscut-o până acum, sunt aproape de „căderea” în dragoste (fall in love sau tomber amoureux). Așa cum m-am așteptat, răspunsurile ei la întrebări au mărit numărul întrebărilor, jocul de cuvinte e la el (sau la ea?) acasă, dar dincolo de joacă, este o întreagă filosofie de viață, chiar dacă Alma mea e în faza de negare. 😆

Mulțumesc pentru îngăduință și răbdare. Și pentru că mi-ai deschis săptămâna cu un râs zdravăn și sănătos! 🙂

……………………………………………………………………………………………

Mai vreți interviuri? Alegeți din tabelul psilunatic!

Reclame
 
31 comentarii

Scris de pe martie 31, 2014 în Provocarea de luni

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

31 de răspunsuri la „Interviu psiridușesc din…aLmA NaH3

 1. psi

  martie 31, 2014 at 3:59 pm

  măăăăi, pricep eu că sfoară, săpun şi scaun… da şorţu, cui laşi şorţu, fatăă?
  şi descrierea olimpiei din perspectivă mâţoşească:
  alma este un om care declamă olimpian. până şi lacrimile îi sunt o declamare. şi care se ascunde pe după cuvinte, fix în faţa ta. dacă ar fi băiat ar semăna cu păpuşile acelea ruseşti, roşcovane, cu pistrui, pe care le cheamă serioja deşi nu-s serioase, ci puse pe şotii.

  şi întrebarea mea pentru ea: când ne-am cunoscut, în acea încordare de cuvânt a începutului care era să ne separe mai degrabă, te-ai gândit că alma şi psi(chi) înseamnă de fapt acelaşi lucru?

   
  • dagatha

   martie 31, 2014 at 4:16 pm

   Alma și Psyche: bună alăturare 🙂
   Mie privirea ei mi s-a părut mereu jucăușă. (din fotografii, desigur, deocamdată 😉 )

    
   • alma nahe

    martie 31, 2014 at 6:41 pm

    Psică, nu m-am gândit nici acum, când răspundeam ca o matrioșkă. 😆 , dar corespund profilului și noroc că m-a grecoșit D’ agatha în titlu. De mâine-poimâine parcă văd că așa o să scrie pe frontispiciul blogului. În timp ce scriam ” fronti-spiciul” mi-a fugit gândul la „os-piciu”…na, că am jucărie d’acu!

    D’agathă, recunosc că îmi doream un interviu în care, după răspunsul propriu-zis să apară și comentariul la răspuns. Cum nu ți-am zis asta, mă bucur să văd că ai intuit mătăluță, singurică. Ai trecut testul! 😆

     
    • psi

     martie 31, 2014 at 8:04 pm

     era drive test? 😀

      
    • dagatha

     aprilie 1, 2014 at 7:14 pm

     Aoleeeu! dacă ai ști câtă „hârtie” am aruncat! Mă ardea…pixul din plisc stând pe pisc și meditând dacă să sciiiiu, să nu scriiiiu. Mă gândeam că un interviu normal arată…normal, deci cum să scriu eu bâzdâgănii după ce ai răspuns. M-am abținut cât am putut! 😀

      
     • alma nahe

      aprilie 1, 2014 at 8:12 pm

      Și eu mă abțin acum să nu continui, comentariu la comentariu cum ar veni… 🙂 Ai făcut treabă bună. A fost un interviu pe care l-am înghițit din prima, fiindcă am putut să respir și nu m-am sințit strânsă de ouțe(că vine Paștele, de-aia). Mulțumesc, D’agathă!

       
      • dagatha

       aprilie 1, 2014 at 8:13 pm

       Apoi…tu poți continua. Covorul roșu e pentru tine întins aici, iar oamenii ăștia de s-au oprit, tot pe tine te caută 😉
       Mă bucur mult că mi-ai deschis ușa la ceas târziu de seară 🙂

        
 2. Drugwash

  martie 31, 2014 at 6:28 pm

  Aceeaşi Alma… Nici n-aş vrea-o altfel, de fapt.

   
  • dagatha

   aprilie 1, 2014 at 7:10 pm

   🙂
   Da!

    
   • alma nahe

    aprilie 1, 2014 at 8:09 pm

    Măi, Drag Oș, mai trăiești? :p

     
    • dagatha

     aprilie 1, 2014 at 8:14 pm

     Și eu mă întrebam 🙂

      
    • Drugwash

     aprilie 2, 2014 at 1:36 am

     De-abia. Te-aş fi întrebat acelaşi lucru, dar nu se face să-ţi răscolesc eu privatul… şi cu atît mai puţin privata.

      
     • alma nahe

      aprilie 2, 2014 at 1:41 am

      Mă pri…vezi, deci! Dacă răscoleai, nu dădeai de moale, jur!

       
      • Drugwash

       aprilie 2, 2014 at 2:16 am

       Am ales să nu risc, mai ales de cînd a venit 130 RON factura la RDS (care de obicei stă pe la 45 RON). Se pare că s-a schimbat planul tarifar la telefonie. Aşa că i-am pus lacăt. Fuck it! (după cum spunea şi Sir Anthony Hopkins în ‘360’)

        
       • alma nahe

        aprilie 2, 2014 at 2:21 am

        Cât încă nu e taxabilă telepatia, e bine! Și eu aveam un abonament de 30 la Orange, da’ se făcea că plăteam numai 130. Așa că l-am făcut eu de 133, de bună voie, da’ măcar e nelimitat în orice rețea. Le-am tras-o, ce să mai!

         
        • Drugwash

         aprilie 2, 2014 at 2:42 am

         Da, da, da, le-ai tras-o!
         Eu m-am tras singur. Deoparte, de-o parte.

          
 3. ComiCultural

  aprilie 1, 2014 at 5:19 pm

  Așadar: Alma Nahe.
  Ca un fel de BMW alb, performant și classy, marcă a eleganței pursânge, dar pe care cocalarii de Pipera-Dorobanți-Beller l-au declasat prin asocierea lor cu imaginea brandului.
  Până la urmă, BMW rămâne, cocalarii trec.
  Nu știu, însă, dacă brandul Alma Nahe va fi vreodată disociat de Vanghelie. Mai ales că el l-a creat. Involuntar, e adevărat, dar ”restul e detalii…”… 🙂

   
 4. Adriana

  aprilie 1, 2014 at 6:04 pm

  Alma e femeia spectacol, care ghioceşte, cum spune ea. care „vinde fluturi pe sub mână” cum mi-a rămas mie în minte, după ce i-am citit un poem. Oricum ar fi, nu cred că mi-a fost dat să „cunosc” un om mai complex şi mai incitant, cu un mod de a scrie unic, ce mă lasă cu gura căscată, în care nu va intra niciodată o „muscă”…de frică să nu înghit vreo particulă de „Alma”. Dar cum doar la reîncarnare era vorba de muscă Alma, retrag ultimele cuvinte şi vă mulţumesc pentru aceste rânduri. O plăcere. Am descoperit azi interviuri incredibile.

   
  • dagatha

   aprilie 1, 2014 at 7:15 pm

   De fiecare dată când îi citesc poemele mă minunez cum le… „vede”! Și mă delectez cu jocul ei cu vorbele, cum le frânge și cum le coase la loc, numai bune de creat LUMI.
   Deci, da, îmi place!

    
  • alma nahe

   aprilie 1, 2014 at 8:08 pm

   Comentarii ca ale tale, mai rar, bobocule: sprințare, dulci-acrișoare!

    
 5. ComiCultural

  aprilie 1, 2014 at 7:05 pm

  Adriana a completat perfect.
  Probabil că am lăsat o dâră de iritație cu commentul anterior. Dar eu am rămas un pic setat pe satiră. Și scriu cum gândesc.
  Alma e Izvor de magie. De nemaculat. Și asta gândesc, deci.

   
  • dagatha

   aprilie 1, 2014 at 7:15 pm

   🙂

    
   • alma nahe

    aprilie 1, 2014 at 8:04 pm

    Ceceule, tocmai de-asta l-am luat. Să văd cum e să crești în sus, deasupra apei, da’ cu pietroiu’ legat de gât. Unii s-au oprit citind doar pseudonimul, alții au trecut de el demult! 🙂
    Iar Alma Nahe tare îmi mai e drag. Dacă nu mie, atunci cui? 😆

     
    • dagatha

     aprilie 1, 2014 at 8:12 pm

     Și mie! 🙂

      
    • ComiCultural

     aprilie 2, 2014 at 6:45 am

     Sună bine, dacă-l deposedezi de sensul conferit de etimo-logicul Vanghelie.
     De la o vreme, eu experimentez ”creșterea în jos”. Înrădăcinatorul îmi poți spune. ”Sub pământ SRL”, era și-un serial.

      
     • Alma Nahe

      aprilie 2, 2014 at 1:30 pm

      Treaba ta! La mine creșterea era orientată ca să nu mă umflu în pene prea mult. Că nici serial n-au ăștia pentru mine! 😆

       
      • Alma Nahe

       aprilie 2, 2014 at 1:32 pm

       O mică completare: treaba ta, înrădăcinătorule! 😉

        
 6. vavaly

  aprilie 6, 2014 at 9:43 am

  Acu picai si eu ca musca in …inter viu. Viu si cu miez. Asa ca ca eu nu am de ce sa mai interviu. Dar tot mai zic ca mi-a picat bine la idee chestiunea ca nici un interviu nu e la fel cu precedentul. Chiar si cele luate noua insine. Scapai de o mustrare. Proprie. Cat despre Alma…un deliciu de cuvinte si idei. Yamii.

   
  • dagatha

   aprilie 6, 2014 at 10:08 am

   🙂
   Pici bine. Mereu. 🙂 Aici nu e cu deadline 🙂
   Alma…e specială! 😉

    

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
Cosmisian's Blog - Gânduri Neinfinite

Neoproză „smart emotional”

Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

CÂRCIUMĂ DE FIȚE

îmi rezerv dreptul de a-mi selecta clienții

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Numai Filme

by Ana Ayana

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

JURNAL

Ajutor pentru luat zborul

SENSURI

De ce îi este omului de astăzi foame ? De iubire şi de sens. (N. Steinhardt)

Creatii manuale-Amy Crafts

Despre pasiunea pentru handmade

Poteci de dor

"Adevărul, pur şi simplu, e rareori pur şi aproape niciodată simplu" - Oscar Wilde

DrStoica / da-te-n blogul meu, te rog!

zâmbet, coaching, film, pamflet, fotografie, pareri, aiurea... dar hai sa fim pozitivi!

ComiCultural

Nu știu că nu știu nimic

Înşiră-te mărgăritare

Vorbe, cuvinte și litere prăfuite, despre lume, cu lume și pentru lume

Traista cu merinde

Toate lucrurile imi sunt ingaduite,dar nu toate sunt de folos.

Cu presa de perete

un blog de Alex Nedea

Thaumaturge

talk about candles, circles, planets, stars, bananas, chants, runes and the importance of having at least four good meals every day”

Machete didactice

machetedidactice.com

Pishky's Blog

Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi - N. Stănescu

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Tiberiuorasanu's Blog

LECTURI, păreri, impresii de călătorie. Eu citez NU plagiez.

Un blog de poveste

Oborul cu fantezii

Valerica Oprisanu

Just another WordPress site

Spanac

Distribuitor autorizat de fazani hazlii

Cățărătorii

Când urci pe scara vieţii, nu uita să dai bună ziua tuturor, pentru ca atunci când cobori să aibă cine îţi răspunde

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

Hapi. Riverwoman

Lift up the receiver, I'll make you a believer

Loc de dat cu capu'

sau cum să te fereşti de invizibil

Per aspera ad astra

Maison de santé

ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Blogul Buceginatura2000

Informatii despre Mediu, Turism, Bucegi sit Natura 2000

Alma Nahe(r)

Să se ducă la muncă, ca să nu mai citească şi ei nişte almanahe!

Surorile Marx

globus de miuzici, filme si alte rautati

Redsky2010's Blog

Trecand prin viata cu ochii larg deschisi

Dictatura justitiei

Just another WordPress.com site

Ochiul care rade

Felii de viata

Tink3rbe11's Blog

Eu in forma bruta

Pruncu

de vorba cu mine insumi

Tabakera

...pentru ganduri la care nu pot renunta

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Pseudolirice

Pseudo lirice

%d blogeri au apreciat asta: