Să facem economie!

M-am luat după Vavaly, că ea vine cu idei din astea năstrușnice. Să facem economie, zic!

Ne tot plângem că nu avem bani. Da’ unde se duc banii când se duc? Pe prostii! Aveți idee câte idioțenii cumpărăm? Mâncare să fie în frigider. Multă! Evident, la un moment dat uiți de ea sau ți se acrește de cât ai mâncat. Dar pe cosmetice? Nu le folosești pe toate decât la ocazii speciale, că doar nu ai să mergi fardată ca la nuntă la serviciu. Apoi, cumpărăm prostii copiilor: reviste „educative” care nu prezintă, de fapt, interes decât prin jucăria atașată. Măcar ea, jucăria dacă ar avea viață mai lungă, dar se pierde în cutiile imense cu alte jucării uitate de copilul mult prea răsfățat cu de toate. Haine…ce să mai spunem!

Și tot așa.

Așadar, să nu ne mai plângem!

Dar dacă am face ceva cu banii ăia pe care îi aruncăm pe fereastră? Să nu-mi începeți cu sfaturi bancare, că nu sunt deloc atractive! La un moment dat te costă mai mult să scoți banii ăia decât ai făcut lăsându-i acolo. Prin urmare, nu ne interesează astfel de soluții, deloc economice, din punctul meu de vedere.

Așa am ajuns la provocarea celor 52 de săptămâni! Adică să-ți donezi ție pe săptămână câte 1 leu, 2 lei, 3 lei până la 52 de lei, în funcție de numărul săptămânii. Bine, nu vei da marea lovitură, nu vei ajunge în Hawaii și nici nu-ți vei lua o mașină nouă. Dar sună a o sumă frumușică la sfârșit, nu? Dacă nu, măcar o iei ca pe o joacă și tot ai mai mult de câștigat. Fără așteptări, fără planuri mărețe. Joaca de-a „strânge banul la ciorap pușculiță”!

S-a luat o cutie de iaurt (pușculiță serioasă nu am). S-a printat un calendar 2017 cu numărul de săptămâni. S-a făcut o gaură taman în capul pușculiței pe care scrie mare „PUȘCULIȚĂ 2017”, să nu se confunde cu-cutia (sic!) de fasole. S-a sigilat cu bandă adezivă capacul pușculiței, nu de alta, da’ să nu ne vină vreo idee distrugătoare pe parcurs. S-a marcat primul leu, corespunzător primei săptămâni din an și s-a pitit pușculița. Nu s-a chiar „foarte pitit”, nu de alta, dar poate uităm unde am pus-o și ratăm esența. Mă gândesc să pun ceasul să sune săptămânal, ca să nu lăsăm vreo săptămână săracă.

Dacă ăi de la economisim.info au dreptate, ar trebui să iasă așa ceva:

52weekmoneychallenge

Ce o să fac cu aproape 1400 de lei? Nu m-am gândit! Să-i văd eu strânși și apoi mă gândesc.

Urați-mi succes! Sau ce se urează la așa ceva?

P.S. : Pentru cârcotași, mai am o pușculiță cu mărunței. E acolo de vreo jumătate de an, dacă nu mai bine. Bănuț cu bănuț. Când oi deschide-o și pe aia…să vedeți voi bogăție! 😉

12 comentarii

  1. ce ma bucur ca ati prins si voi ideea si v ati apucat serios de ea. chiar mai temeinic as putea spune. eu am fost tentata sa astept sa gasesc borcanul potrivit, sa am timp sa l decorez, etc. apoi am realizat ca ma poate apuca jumateatea de an pana reusesc eu sa fac manevrele astea, asa cca am insfacat primul borcan degerat din balcon si am aruncat in el niste bani primiti cu alt scop dar care sigur ar fi ajunsn cheltuiti pe alte prostii.
    da mi place asta cu calendarul, asa nu prea ai cum rata saptamana.
    nici eu nu stiu pe ce i voi cheltui, dar deja incoltesc trei idei: aparat foto, masina de cusut si/sau vacanta la munte. ai vazut tu femeie sa nu gaseasca in doo zile destinatie la un borcan cu bani? eu nu prea am vazut. nici macar in oglinda :)))
    hai sa avem spor. poate verificam lunar impreuna starea de umplere.

  2. la mine nu merge deloc sa economisesc la pusculita, daca am bani in casa se duc pana la sfarsitul lunii toti,se gaseste o destinatie pentru ei :)).Dar anul asta sunt hotarata sa economisesc nu pentru familie, ci pentru sufletelul meu :).Inca n-am idee ce-o sa fac cu banii, dar sigur ceva pentru mine :))
    succes la economisit!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s