De…8 Martie

Frumoasă zi, minunate semnificații. Dacă n-ar fi fost și niște misogini care să-și arate colții nejustificat astăzi, aș fi zis că aproape a fost sărbătoare. 🙂
„De ce tot zicem La mulți ani! ?” Dar de ce nu? De ce să nu faci un om – sau o oamă în cazul de față – fericit/ă cu trei vorbe?
„Femeile-s..așa și…pe dincolo”. Așa…și??? Bărbații nu-s? Dar contează? Oricum, nu pot trăi unii fără ceilalți, indiferent câte războaie se duc între…sexe sau câte „concursuri”  de născocit glume pe seama genului opus se iscă în fiecare zi.

Am lăsat răutățile altora și m-am concentrat asupra mea astăzi. Să văd dacă pot bifa toate elementele definiției:

Femeie
M-am trezit de dimineață cu mesaje frumoase de la oameni dragi care mi-au înseninat ziua. Apoi, ca o doamnă ce mă dau, contrar părerii unora, am ieșit cu familia….la sală! Să arăt și să mă simt bine. Doar că au uitat să ne zică și nouă că azi…nu! Așa că după ce am zgâlțâit țâțânile ușii inutil, mi-am pus gluga și am șters-o englezește să nu ne mai vadă și alții de prin sat.

Soție
Ajunsă la domiciliu, am pregătit micul dejun pe aproape de prânz, în stil rural, și ne-am înfruptat ca niște rândunici. Apoi am decretat că NU mai gătesc azi nimic și am sunat-o pe mama să văd dacă mai are locuri libere la masă. Dar, pentru că nu știam ce să fac cu mâinile prea libere, m-am apucat de ceva bun și dulce înainte: boules de neige.

(voi reveni cu rețeta, negreșit! 🙂 )

Și…niște mucenici leneși

Apoi am primit flori și prăjituri! (Nu știu dacă pentru că am fost atât de harnică :mrgreen: )

Mamă
Daaa, asta am fost cu adevărat! Dovada? După ce mi-a dăruit o felicitare făcută la grădi și mi-a zis pe fugă „La mulți ani!” (susținând că a uitat cântecul „cu mama”), ne-am reluat vechile obiceiuri. Pentru a consolida relația, desigur! Am fost din nou „mama rea” și nesuferită 😈 De aceea, am propus un exercițiu de imaginație, o simulare pentru „dorința” lui ingenuă: cum ar fi fără mami! Am fost uimită să aflu că poate descoperi unde îi sunt blugii și că se poate îmbrăca și singur! Apoi, tot ca o mamă ce sunt, am plecat de ziua mea la cumpărături și m-am întors cu două tricouri pentru copil! 😀

Femeie (din nou!)
Că până la urmă, asta e esența, nu? Și tot îmi plac simetriile…
Am făcut o plimbare prin Mall, am mâncat „în oraș” o salată cu ton (my favorite!) și ne-am întors acasă, unii mai obosiți decât alții! 😀

Așa că acum mă pot delecta cu adevăratul cadou: un număr de…striptease masculin!

La mulți ani, femei, soții, mame! 🙂

10 comentarii

  1. La multi ani, femeie oriunde te-ai afla! Partea cu treaba in casa de ziua noastra am exersat-o si eu cu mult elan. Am descoperit si eu ca fara mine se pot descurca dragii de ei, desi cateodata, nu pare sa fie chiar asa.

  2. boules de neiges sau lapte de pasăre? (că io aşa o ştiu)
    în altă ordine de idei: şi mie îmiplace teribil salata de ton făcută de alţii.
    iar de mucenici mi-a fost mai lene ca ţie.
    la mulţi ani, mamă de prinţ.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s