D’ale copilăriei

Încă mai am de teleportat lucruri din vechiul locaș în cel nou. Nu aveți idee câte porcării zac în casa unui om, fie ea și o garsonieră. Mă gândesc să las din ele pe marginea drumului, dar cred că ecologul din soțul meu va dezaproba furtunos. Până una alta, mă bucur de unda de internet pe care un vecin bine-crescut de-al alor mei binevoiește să o lase liberă. (De aia nici eu nu mi-am pus parola la netul meu, cine știe câți au nevoie săracii și ar face orice pentru o bucată de net. 😀 )

Între timp, trebuie să îi explic copilului de ce ne părăsim cuibul, singurul pe care l-a cunoscut, ca să ne mutăm „a bocu nou”. Și rememorând așa evenimentele, m-a apucat o nostalgie teribilă legată de momentele bune, frumoase, perfecte pe care le-am petrecut aici. Mă pomenesc gândind cu voce tare despre asta, chiar în fața infantului. Zic: „aici am stat cu tati o vreme, după aceea ai venit și tu”. Cupilul, insensibil la melancolia care tocmai pusese stăpânire pe mintea mamă-sii, întreabă pe un ton foarte serios, ușor revoltat:

-„Da cum am jinit eu aici? Pe jooos????

Luată prin surprindere și trezită din reveria cu ochii deschiși despre care pomeneam, zic cea mai idioată treabă pe care o puteam zice la ora respectivă: „te-a adus….barza(!?)”. Spun idioată pentru că discuția o avusesem deja de mult timp și copilul avea o vagă impresie despre cum anume s-a trezit pe astă lume. Dar dacă deschizi gura fără să gândești, cum tocmai făcusem eu, trebuie să accepți și consecințele: „Ei, barza! TU m-ai adus!”. Adicătelea „mami, te-ai senilizat?”.

Trebuie să învăț să nu mai subestimez cupilul.

Mai ales că se dovedește faptul că e autodidact 😀 . Eu a trebuit să aflu din revista Meki ( 😀 ) despre înrudirea curcii cu dinozaurii, iar el a văzut o șopârlă amărâtă și a strigat victorios: „Mami, uite, un diozaui” 😀

Evident, le știe pe toate, inclusiv cât și când să mănânce. Tatăl personal încerca să-l convingă că iaurtul cu cereale este un mic dejun delicios, prin urmare îl tot îndemna să pape tot. Răspunsul nu a întârziat să apară, cu tonul imperativ cu care deja ne-am obișnuit, plus amenințările cu arătătorul:

Hei! Tu nu stii că masinile de cu’se nu papă??? Eu sunt masină de cu’se. Mă cheamă Bulge Măghin” (Fulger McQueen pentru neinițiați, starul din „cars cu masini”). Ăsta e prieten cu celebrul „Bușăn”, alias Bucșă partenerul din film al starului.

Hai că m-am lăudat destul 🙂

Nu știu când revin, așa că să ne auzim/ citim cu bine. 🙂

27 de comentarii

  • 🙂
   Ștrengar…nu definește în totalitate ceea ce este el cu adevărat 😆
   până la decorare…să vedem cum le punem pe toate la locul lor 🙂
   Mulțumim, Ștefi 🙂

 1. o doamne,ce minunatie ai tu :)..n-ai nevoie de internet ,n-ai nevoie de nimic…tu ai o comoara,bucura-te de toate momentele astea…sa nu pierzi nimic,nici nu-ti poti imagina ce repede creste…:) parca ieri comoara mea era micuta…am si uitat…nici nu stiu cand a trecut timpul..

  • așa este! Ți-am mai zis eu că dacă găsesc pe vineva care să-mi vândă timp sau măcar să mă învețe cum să-l îngheț puțin pe ăsta acum când are cupilu 3 ani…sunt în stare să-mi vând și sufletul 😆

 2. puteai raspunde la intrebarea piciului : „…cu masina!” ca tot se juca cars cu masini!
  acomodare ca lumea in bocul nou (cum zice piciul tau, nu cum zicem noi ai mari despre premier!!!!:) ) si momentele astea de sinceritate, naturalete, firesc sa va incante si sa va fereasca de stres. are un puternic rol protector, in ideea asta!

 3. S-o stapaniti sanatosi si bucurosi, Dagatha! De fapt, bucuria e garantata, ca o sa fie cu voi in casa, doar de-aia va mutati, sa incapa si ea mai bine … 😉

 4. Cum adică nu am idee ce poate să fie în casa unui om? Pot să trăiesc liniştit fără 85% din ce am prin casă. Un exemplu: la câte poşete şi perechi de încălţăminte de damă am în casă, toate demodate, rămase de la iubirile mele, mi-aş face un butic de toată frumuseţea!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s