Budincă de griș…bilingvă/ Bilingual Semolina Pudding

🙂

De ce budincă de griș?

1. Ca să sparg gura târgului!

2. Să moară dujmanii! (Iertăciune, Luciano, pentru victimele colaterale 😀 )

3. Pentru că aveam niște ingrediente în prag de expirare.

4. Pentru că nu am mai făcut de mult un desert 😉

De ce bilingvă? Why make it bilingual?

Ca să se bucure/ minuneze/ delecteze și minunații prieteni de peste hotare de o asemenea bunătate și să aprecieze calitățile deosebite ale subsemnatei 😀 începând cu modestia și terminând cu abilitățile culinare 🙄

So that my dearest friends from abroad enjoy such a delight and then appreciate the gastronomic abilities that the owner of this blog has, as well as all her qualities, starting with her humbleness! 😉

Cu ce ingrediente? / Ingredients

4 ouă

100 gr.griș

50 gr. zahăr

1l lapte dulce

un vârf de linguriță de sare

esență de rom/vanilie/lămâie/migdale

o linguriță de unt pentru uns vasul

4 eggs

100 gm. semolina

50 gm sugar

1l  milk

a pinch of salt

few drops of flavor essence like lemon or rum

a knob of butter to coat the cooking recipient

Obligatoriu se ia un dispozitiv pentru obținerea de dovezi și, dacă aveți la îndemână, un copil! (Doar nu vreți să faceți toată treaba singuri!)

Find a camera and a kid! You do not want to do it all by yourself, do you?

Cum se face…ca la carte! 😀

Pasul 1: Se sună mama din dotare pentru a face rost de rețea infailibilă care ți-a marcat copilăria.

Step1: It may be a good idea to start by calling your Mom just to make sure you have the perfect recipe for success!

Pasul 2: Se cotrobăie prin frigider pentru identificarea corectă a ingredientelor.

Step 2: Open your fridge and choose the right ingredients.

IMG_20131020_154925

Pasul 3: Separați ouăle. În cazul de față, divorțul albușului de gălbenuș este cel mai bun lucru pentru fericirea noii…creaturi (sic!)! Găsiți un copil care să facă jumătate din treabă. Altfel…vă puteți numi Cenușăreasa/ Cenușărel.

Step 3: Egg whites and egg yolks play in different teams this time! Separate them carefully. Find a trustworthy help, or you may call yourself Cinderella or…Cinderell 😀

IMG_20131020_155806

IMG_20131020_160044

IMG_20131020_160426

Pasul 4: Amestecați zahărul cu gălbenușurile până devin cremă omogenă. Adăugați apoi grișul în ploaie. Tot cu ajutor, desigur! La final, adăugați albușurile bătute. Ungeți cu unt vasul în care urmează să puneți produsul final.

Step 4: Mix the egg yolks with the sugar until you get a cream.Then pour the semolina. Ask for help from you soon-to-be-best-chef! Add the egg whites after you beat them until stiff. Coat the cooking bowl with butter.

IMG_20131020_160731Pasul 5: Musai să amestecăm ușor și bine. Adăugați esențele după gusturi. Apoi turnăm toată nebunia în vasul pregătit pentru cuptor.

Step 5: Fold the ingredients gently, then add the flavor essences. Pour the final result into the cooking container.

IMG_20131020_161048

IMG_20131020_161214Pasul 6: În timp ce budinca zace în cuptor așteptând să se bronzeze, fierbem laptele în care adăugăm 2-3 linguri de zahăr, după bunul gust al fiecăruia.

Step 6: While the pudding is in the oven, we boil the milk with 2 or 3 spoons of sugar, depending on tastes and desires.

IMG_20131020_163920Ultima etapă: Peste budinca rumenită abia scoasă din cuptor se adaugă laptele fierbinte puțin câte puțin. După ce se răcește, se servește cu cei dragi 🙂 Repede până nu rămâneți fără!

Last stage: The browned pudding is thirsty! Get it out of the oven and pour he hot milk gently. When it cools, eat it with the loved ones. But fast, or you will definitely miss it!

IMG_20131020_170413IMG_20131020_170759Să aveți poftă!

Bon appetite!

20 de comentarii

  1. de fapt tot farmecul este sa ai ajutorul de bucatar corespunzator. indiferent ce ai prepara iese bun. arata interesanta budinca voastra. probabil insa ca la noi doar sotul meu ar fi fericit cu combinatia asta :). pofta buna sa aveti !

  2. Dacă întradevăr voiai să rupi gura târgului cu reţeta asta, cea de-a doua limbă ar fi trebuit să fie chineza. Atunci să fi văzut explozie de vizualizări… 😆

  3. Dupa cat de lunga e postarea am crezut ca e reteta trimiterii rachetelor pe luna! Desigur, bilingv ruso-american! 🙂 Si mi se pare ca ai scris trilingv, ca ultima urare nu e in franceza? 🙂 Pentru mine era suficient o singura limba, aia care degusta produsul.

  4. Io una salivez intens! Batalie ce era pe budinca asta! Nu stiu daca e romaneasca reteta, dar merita celebritate internationala 😀 In orice caz, bucatariti bine dupa cate vad. Aruncati si spre Pantusha o „bucutica”.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s