RSS

Budincă de griș…bilingvă/ Bilingual Semolina Pudding

20 Oct

🙂

De ce budincă de griș?

1. Ca să sparg gura târgului!

2. Să moară dujmanii! (Iertăciune, Luciano, pentru victimele colaterale😀 )

3. Pentru că aveam niște ingrediente în prag de expirare.

4. Pentru că nu am mai făcut de mult un desert😉

De ce bilingvă? Why make it bilingual?

Ca să se bucure/ minuneze/ delecteze și minunații prieteni de peste hotare de o asemenea bunătate și să aprecieze calitățile deosebite ale subsemnatei😀 începând cu modestia și terminând cu abilitățile culinare🙄

So that my dearest friends from abroad enjoy such a delight and then appreciate the gastronomic abilities that the owner of this blog has, as well as all her qualities, starting with her humbleness!😉

Cu ce ingrediente? / Ingredients

4 ouă

100 gr.griș

50 gr. zahăr

1l lapte dulce

un vârf de linguriță de sare

esență de rom/vanilie/lămâie/migdale

o linguriță de unt pentru uns vasul

4 eggs

100 gm. semolina

50 gm sugar

1l  milk

a pinch of salt

few drops of flavor essence like lemon or rum

a knob of butter to coat the cooking recipient

Obligatoriu se ia un dispozitiv pentru obținerea de dovezi și, dacă aveți la îndemână, un copil! (Doar nu vreți să faceți toată treaba singuri!)

Find a camera and a kid! You do not want to do it all by yourself, do you?

Cum se face…ca la carte!😀

Pasul 1: Se sună mama din dotare pentru a face rost de rețea infailibilă care ți-a marcat copilăria.

Step1: It may be a good idea to start by calling your Mom just to make sure you have the perfect recipe for success!

Pasul 2: Se cotrobăie prin frigider pentru identificarea corectă a ingredientelor.

Step 2: Open your fridge and choose the right ingredients.

IMG_20131020_154925

Pasul 3: Separați ouăle. În cazul de față, divorțul albușului de gălbenuș este cel mai bun lucru pentru fericirea noii…creaturi (sic!)! Găsiți un copil care să facă jumătate din treabă. Altfel…vă puteți numi Cenușăreasa/ Cenușărel.

Step 3: Egg whites and egg yolks play in different teams this time! Separate them carefully. Find a trustworthy help, or you may call yourself Cinderella or…Cinderell😀

IMG_20131020_155806

IMG_20131020_160044

IMG_20131020_160426

Pasul 4: Amestecați zahărul cu gălbenușurile până devin cremă omogenă. Adăugați apoi grișul în ploaie. Tot cu ajutor, desigur! La final, adăugați albușurile bătute. Ungeți cu unt vasul în care urmează să puneți produsul final.

Step 4: Mix the egg yolks with the sugar until you get a cream.Then pour the semolina. Ask for help from you soon-to-be-best-chef! Add the egg whites after you beat them until stiff. Coat the cooking bowl with butter.

IMG_20131020_160731Pasul 5: Musai să amestecăm ușor și bine. Adăugați esențele după gusturi. Apoi turnăm toată nebunia în vasul pregătit pentru cuptor.

Step 5: Fold the ingredients gently, then add the flavor essences. Pour the final result into the cooking container.

IMG_20131020_161048

IMG_20131020_161214Pasul 6: În timp ce budinca zace în cuptor așteptând să se bronzeze, fierbem laptele în care adăugăm 2-3 linguri de zahăr, după bunul gust al fiecăruia.

Step 6: While the pudding is in the oven, we boil the milk with 2 or 3 spoons of sugar, depending on tastes and desires.

IMG_20131020_163920Ultima etapă: Peste budinca rumenită abia scoasă din cuptor se adaugă laptele fierbinte puțin câte puțin. După ce se răcește, se servește cu cei dragi🙂 Repede până nu rămâneți fără!

Last stage: The browned pudding is thirsty! Get it out of the oven and pour he hot milk gently. When it cools, eat it with the loved ones. But fast, or you will definitely miss it!

IMG_20131020_170413IMG_20131020_170759Să aveți poftă!

Bon appetite!

 
20 comentarii

Scris de pe Octombrie 20, 2013 în Culinare

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

20 responses to “Budincă de griș…bilingvă/ Bilingual Semolina Pudding

  1. vavaly

    Octombrie 20, 2013 at 7:06 pm

    de fapt tot farmecul este sa ai ajutorul de bucatar corespunzator. indiferent ce ai prepara iese bun. arata interesanta budinca voastra. probabil insa ca la noi doar sotul meu ar fi fericit cu combinatia asta🙂. pofta buna sa aveti !

     
    • dagatha

      Octombrie 20, 2013 at 7:15 pm

      😆
      Corect! Fără ajutor…nimic nu iese ca la carte😉

       
      • fluturasul

        Octombrie 20, 2013 at 7:22 pm

        Tu vorbesti serios??? Si portia mea unde-i????😦

         
  2. Dan

    Octombrie 20, 2013 at 8:50 pm

    Dacă întradevăr voiai să rupi gura târgului cu reţeta asta, cea de-a doua limbă ar fi trebuit să fie chineza. Atunci să fi văzut explozie de vizualizări…😆

     
    • dagatha

      Octombrie 20, 2013 at 8:54 pm

      Nuuuu, că riscam să vină tot…târgul chinezesc peste mine! 😆

       
      • Dan

        Octombrie 20, 2013 at 8:57 pm

        Mde… Preţul celebrităţii, nu ?:mrgreen:

         
        • dagatha

          Octombrie 20, 2013 at 9:13 pm

          eh…da…e greu…ce să zic…:mrgreen:

           
  3. Drugwash

    Octombrie 21, 2013 at 12:29 am

    You’re on your own with that recipe – I hate milk with a passion. Enjoy!🙂

    P.S. oăle sau ouăle…?🙄

     
    • dagatha

      Octombrie 21, 2013 at 6:18 pm

      Hm….Cu un client mai puțin, așadar!😆
      P.S. Se rezolvă!😳

       
      • Drugwash

        Octombrie 21, 2013 at 8:15 pm

        Să vă fie de bine dragilor!😉

        Apropo: ce-i spunea albuşul gălbenuşului?
        „Nu m-am gîndit, nu m-am gîndit la despărţire…” (Dan Spătaru)😆

         
        • dagatha

          Octombrie 21, 2013 at 8:29 pm

          😆😆
          Lasă că le-am adus împreună…În cuptor😀 Hot! 😆

           
          • Drugwash

            Octombrie 21, 2013 at 8:35 pm

            Ei da, asta-i de pătrăţel roşu pe ecran! Hot as hell!😆

             
  4. adelinailiescu

    Octombrie 21, 2013 at 12:53 pm

    Dupa cat de lunga e postarea am crezut ca e reteta trimiterii rachetelor pe luna! Desigur, bilingv ruso-american!🙂 Si mi se pare ca ai scris trilingv, ca ultima urare nu e in franceza?🙂 Pentru mine era suficient o singura limba, aia care degusta produsul.

     
    • dagatha

      Octombrie 21, 2013 at 6:17 pm

      Dom’le….numai cârcotași aici!!😆
      Trilingvă au ba, bine că ai înțeles unde bat😆

       
  5. drstoica

    Octombrie 21, 2013 at 8:22 pm

    Eu n-am decât ouă. Și poftesc la „poftă bună”.🙂

     
    • dagatha

      Octombrie 21, 2013 at 8:30 pm

      Hm…Nu prea stai bine cu etapa a doua…😀
      mai scotocește prin frigider. Bate la uși…Do something!!!😀

       
  6. Pantusha

    Octombrie 21, 2013 at 11:01 pm

    Io una salivez intens! Batalie ce era pe budinca asta! Nu stiu daca e romaneasca reteta, dar merita celebritate internationala😀 In orice caz, bucatariti bine dupa cate vad. Aruncati si spre Pantusha o „bucutica”.

     
    • dagatha

      Octombrie 24, 2013 at 9:15 pm

      Păntușa….să vină în vizită! Clar???? 😀
      Bună budincă, frate! pardon, soro!😀

       

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

CÂRCIUMĂ DE FIȚE

îmi rezerv dreptul de a-mi selecta clienții

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Numai Filme

by Ana Ayana

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

JURNAL

Ajutor pentru luat zborul

SENSURI

De ce îi este omului de astăzi foame ? De iubire şi de sens. (N. Steinhardt)

Creatii manuale-Amy Crafts

Despre pasiunea pentru handmade

Poteci de dor

"Adevărul pur şi simplu, e rareori pur şi aproape niciodată simplu" - Oscar Wilde

DrStoica / da-te-n blogul meu, te rog!

zâmbet, coaching, film, pamflet, fotografie, pareri, aiurea... dar hai sa fim pozitivi!

ComiCultural

Nu știu că nu știu nimic

Înşiră-te mărgăritare

Vorbe, cuvinte și litere prăfuite, despre lume, cu lume și pentru lume

Traista cu merinde

Toate lucrurile imi sunt ingaduite,dar nu toate sunt de folos.

Cu presa de perete

un blog de Alex Nedea

Machete Didactice

Machete didactice si materiale care vin în sprijinul mămicilor, educatorilor si tuturor celor implicati în educatia copiilor la scoală sau acasă.

Pishky's Blog

Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi - N. Stănescu

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Tiberiuorasanu's Blog

LECTURI, păreri, impresii de călătorie. Eu citez NU plagiez.

Valerica Oprisanu

Just another WordPress site

Spanac

Distribuitor autorizat de fazani hazlii

Cățărătorii

Când urci pe scara vieţii, nu uita să dai bună ziua tuturor, pentru ca atunci când cobori să aibă cine îţi răspunde

La Fée Blanche

Contesă de Chou-Fleur

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută

Hapi. Riverwoman

Lift up the receiver, I'll make you a believer

Loc de dat cu capu'

sau cum să te fereşti de invizibil

Per aspera ad astra

Maison de santé

ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Blogul Buceginatura2000

Informatii despre Mediu, Turism, Bucegi sit Natura 2000

Pitici, dar Voinici

mens sana in corpore sano

Alma Nahe(r)

Să se ducă la muncă, ca să nu mai citească şi ei nişte almanahe!

Surorile Marx

globus de miuzici, filme si alte rautati

Redsky2010's Blog

Trecand prin viata cu ochii larg deschisi

Dictatura justitiei

Just another WordPress.com site

Ochiul care rade

Felii de viata

Tink3rbe11's Blog

Eu in forma bruta

Pruncu

de vorba cu mine insumi

Tabakera

...pentru ganduri la care nu pot renunta

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Pseudolirice

Pseudo lirice

%d blogeri au apreciat asta: