Cât de aproape înseamnă „aproape”?

Ai avut vreodată senzația că oricât de strâns îți ții copilul în brațe, tot nu e suficient de aproape de tine? De ca și cum faptul că s-a născut, după câteva luni bune, din pântecele tău, a generat un gol imens, pe care tot încerci să-l umpli cu nenumărate îmbrățișări. Asta, plus senzația că trebuie să îl protejezi mereu. Când doarme, când se joacă sau când este în brațele altcuiva.

Am vrut să nasc natural. Dincolo de spaima de operație, a fost dorința de a-l vedea prima, de a fi trează când vine pe lume și de a-l simți pe pieptul meu. Citisem multe despre acel bonding care se naște din primele secunde între mamă și copil. Și se dovedește că nu e o poveste, ci o realitate. Pentru că lacrimile au izbucnit instantaneu atunci când am văzut chipul celui mai frumos copil din lume! 🙂

Când l-am adus acasă pe Andrei, am avut o senzație de teamă că aș putea să-i fac rău cumva. Apoi mă uitam la el cum doarme și mă abțineam cu greu să nu-i stric cumva somnul mângâindu-l, sărutându-i piciorușele sau făcându-mi loc lângă el. Niciodată nu mi s-a părut că sunt suficient de aproape de el. Dar e cam greu să le faci pe toate cu doar două mâini, nu? Am descoperit port-bebe-ul destul de devreme și mi s-a părut o binecuvântare pentru mamele care își poartă, ca mine, copiii peste tot. Era ușor și în casă, și afară, și la cumpărături și în autobuz. Numai că nu am avut curaj să-l port foarte mult. Nu aveam încredere într-un produs ales la întâmplare – din rațiuni financiare și practice. În plus, părerile erau împărțite. Că ar putea afecta coloana copilului, dar și pe a mamei. Pe atunci nu aveam atât de multe opțiuni sau poate nu am știut eu să caut.

Astăzi, mămicile sunt privilegiate. Au de unde alege un wrap sau un port-bebe care să le ajute să păstreze legătura specială cu copilul lor, fără teama că ar putea să le dăuneze în vreun fel. Bumbacul organic, designul special, faptul că greutatea este distribuită uniform evitând agravarea problemelor cu spatele – inevitabile după o sarcină – fac ca aceste produse să fie ideale pentru părinți. Mai ales că îți dau senzația că, în sfârșit, copilul este suficient de aproape de tine, indiferent de loc sau de activitatea pe care o desfășori, oferind confort atât pentru tine, cât și pentru copilul tău.

manduca-newstyle-diverse-culori-transport-gratuit~8334514

8 comentarii

 1. Nu cred ca noi, ca si mame, vom simti vreodata ca am fost mereu atat de aproape cat a trebuit, ca am avut grija atat cat a trebuit si tot asa….avem tendinta de a fi sufocante caci ni se pare ca nu suntem sufficient de aproape.

  • 🙂
   Ce frumos! 🙂
   Uneori mă gândesc dacă voi reuși să păstrez „aproapele” ăsta…aproape mereu…
   Numai bine și ție, Papa! 🙂 Și sărbători liniștite! 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s